Thursday, 14 April 2011

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

              Η  ΘΕΩΡΙΑ   ΤΟΥ  ΔΕΜΕΝΟΥ   ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ 
                     Σελιδες  311-312

Το  1976  θα ματαιωθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ εξαιτίας του σκανδάλου Λόκχηντ, που τα πλοκάμια του αγκάλιασαν τον πρόεδρό και  Πρίγκηπα της Ολλανδίας Βερνάρδο.
Ετσι το Σεπτέβριο του  1977 στο Αουκσμπουργκ της Γερμανίας συνέρχεται υπό την υψηλή εποπτεία του Καρδιάλιου Μπενέλι ολόκληρη η αφρόκρεμα της συντηρητικής δεξιάς,για να εδραιώσει τις βάσεις της Κεντρώας κίνησης.
Ο Μονσινιορ Μπενέλι (Καρδινάλιος του Βατικανού)κάλεσε να συμμετάσχουν εκτός του Ανιέλι τον Αρχιστράτηγο του ΝΑΤΟ  Αλεξάντερ Χαίηγκ ,τον Γεν, Γραμματέα Γιόζεφ Λουνς ,το Ζακ Σιράκ ,το Μάριο Σοάρες ,το Λ,Τίντενμανς ,το Φράντς Γιόζεφ Στράους το Χέλμουτ Κολ,τον Αντρεότι το Φανφάνι το Σλέσσιγκερ, το Βανς , το Μπρεζίνσκυ και τον αναπληρωτή Διευθυντή της ''Τριμερούς ''Τζώρτζ Φράκλιν.

(Πριν απο τη συγκέντρωση του Αουγκσμπουργκ ο Στράους είχε συγκαλέσει στο Σάλτσμπουγκ το 1976 μια μίνι συγκέντρωση ''ανεπίσημη''που περιλάμβανε μόνο εκπροσώπους των κεντρώων και δεξιών κομμάτων της Ευρώπης .Απο την Ελλάδα έλαβε μέρος η Ν. Δημοκρατία με εκπρόσωπό της το Γιάννη Παλαιοκρασσά, σημερινό επίτροπο στην  ΕΟΚ).

Τα θέματα-συμπεράσματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση ήταν.
1-- Η ''Ευρωκομουνιστική ''στρατηγική των Δυτικών κομμουνιστικών κομμάτων δεν είναι παρά μια αξιολύπητη τακτική που στην πραγματικότητα αποτελεί τρύκ (παγίδα)της Μόσχας.
2--Αν δεν οικοδομηθεί μια ρωμαλέα Ευρώπη ,οι ''δύο ιμπεριαλισμοί ''θα συνεχίσουν να κυριαρχούν σε ολόκληρο τον κόσμο (συμμετοχή των κομμουνιστών στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα σήμαινε το τέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας).
3--Η Κίνα συμφωνεί με το Στράους ,ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελλοχεύει στην Ισπανία και στην Πορτογαλία .Εξ ίσου υπαρκτός κίνδυνος ελλοχεύει στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο .

Το νησί της Κύπρου μετά τον αφανισμό ...........ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ......του ...Μακαρίου...αν δεν αποδεχθεί τα δέκα σημεία του Σχεδίου Ατσεσον,θα πρέπει να καταστεί '''''δεμένο αεροπλανοφόρο''''πάνω στο οποίο θα υπάρχουν μόνο '''''' Νατοϊκά '''''στρατεύματα με την αρμόζουσα υποδομή ''''''αεροδρόμια,,,,,στρατώνες,,,,λιμάνια,,,,τηλεπικοινωνιακές βάσεις,,,,κ.λ.π.
Αυτό θα ισοδυναμούσε με ειρήνη και ασφάλεια στη Μεσόγειο.Γι'αυτό εκπονήθηκε σχέδιο απομάκρυνσης των κατοίκων με το κωδικό όνομά ''έξοδος''.
Οι κάτοικοι του νησιού θα αποζημιωθούν και θα ''υιοθετηθούν ''απο τις ενδιαφερόμενες χώρες (Για το σχέδιο ''Εξοδος''αναφέρουμε λεπτομεριακά σε προηγούμενο κεφάλαιο).

4--Παρά την ειρηνική φιλοσοφία των ΗΠΑ η Ευρώπη οφείλει να προχωρήσει στον επαναξοπλισμό της.
5--Η Κίνα θα έβλεπε ευνοϊκά τη δημιουργία μιας Δυτικοευρωπαϊκής Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης που θα προήδρευε ο Στράους και θα ένωνε κάτω απο τη σκεπή της ολα τα μετριοπαθή στοιχεία των Δυτικοευρωπαϊκών χωρών.
Η Ενωση αυτή θα χρησίμευε σαν φρένο στους ηττοπαθείς συνασπισμούς και θα εξασφάλιζε στην Ευρωπαϊκή Ηπειρο τις τόσο αναγκαίες ,έιρήνη και γαλήνη.
Για το σχέδιο βίαιας ,,,εκκένωσης,,, της Κύπρου συμφώνησαν όλοι πλην του Α. Χαίηγκ ο οποίος μειοψήφισε.  Σαν εκτελεστικό όργανο του σχεδίου ορίστηκε το ΝΑΤΟ (Μνημόνιο του ΝΑΤΟ για σχέδιο Εξοδος)που σε συνεργασία με την  NSA  θα φέρουν σε πέρας την αποστολή οταν οι διεθνείς συνθήκες το επιτρέψουν αλλά οπωσδήποτε εντός  20ετίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λέσχης όσοι συμμετείχαν στη Συνέλευση είχαν την τιμή να ακούσουν την παρέμβαση του Τζοβάνι Ανιέλι ο οποίος με πολλή βίαιη γλώσσα αντέκρουσε τις απομονωτικές ιδέες του Στράους και των φίλων του.
Η έκρηξη του Ανιέλι δεν αφορούσε τα θέματα της συνεδρίασης αλλά ήταν η συνέχιση της σύγκρουσης των δύο τάσεων που συνεχιζόταν αμείωτη.
Αξιοσημείωτη παρατήρηση....Στη μίνι -ανεπίσημη συγκέντρωση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο Σάλτσμπουργκ το  1976  την τελευταία ημέρα των εργασιών και αφού έδιωξαν με κάποιο πρόσχημα (μάλλον ότι τελείωσαν οι εργασίες)όλους τους εκπροσώπουςτων συντηρητικών κομμάτων εμφανίστηκαν ο Γεν.Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς ο Αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών και ασφαλείας της Συμμαχίας ο Αρχηγός της  NSA  και οΜονσινιόρ Μπενέλι.
Εκεί σε μια σύσκεψη που κράτησε  45'  αποφασίστηκε η .........ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ......του Αρχιεπισκόπου ......ΜΑΚΑΡΙΟΥ..........Τη δολοφονία θα μεθόδευε η   NSA   σε συνεργασία με τον Γεν. Γραμματέα του  ΝΑΤΟ .
Εκτελεστής θα ήταν ο  Ρουμάνος  πράκτορας της  CIA  Βασίλε  Γκεόργκε υποστηριζόμενος απο  πράκτορες  της   CIA  και  DIA

Η μέθοδος ήταν γενικά απλή.  Πυροβολισμός του θύματος  (Μακαρίου) με ειδικό όπλο στο οποίο δεν μπαίνουν κοινές σφαίρες αλλά μια μακρόστενη αμπούλα που περιέχει δηλητηριασμένη βελόνα.
Η βελόνα αυτή σαν πετύχει το στόχο της στην καρδιά ή στη γύρω περιοχή της απαιτούνται  24  ώρες για να επέλθει ο θάνατος.
Αν όμως η δηλητηριασμένη σχεδόν αόρατη βελόνα πατύχει το θύμα της σε οποιοδήποτε μέρος του σωματος του τότε ο θάνατος επέρχεται σε  48  ώρες το πολύ.
Με το πάτημα της σκανδάλης δεν ακούγεται κανένας ήχος παρά ένα απλό''' πλαφ '''σαν να ανοίχτηκε ξεθυμασμένη σαμπάνια..

     Συνεχιζεται

Wednesday, 13 April 2011

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

          Σελιδες  307-308-309-310

Ο Σλέσσιγκερ,στη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι ,συναντήθηκε με τον Πρόεδρο  Ζισκάρ  Ντ' Εσταίν  και τον Τζιοβάνι Ανιέλι .
Ο δεύτερος πήρε εντολή να ταξιδέψει στην Κίνα , όπου μετά απο διαβουλεύεις λίγων ημερών με την Κινεζική ηγεσία επέστρεψε στο Τορίνο της Ιταλίας ,με ενδιάμεσους σταθμούς τη Ν.Υόρκη και το Παρίσι.
Στη Νέα Υόρκη συναντήθηκε με τους Ροκφέλλερ ,Μπρεζίνσκυ ,Βανς ,και Μοντέηλ,όπου τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Κίνα.
Στη συνέχεια ταξίδεψε και στο Παρίσι ,οπου ενημέρωσε και το Γάλλο Πρόεδρο ο οποίος θα αναχωρούσε μετά για τη Σοβιετική Ενωση.
Στις  11  Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο Τορίνο μια έκτακτη Σύσκεψη. Πήραν μέρος ,ο Κάρλι, Διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, ο Κολόνα ,Πρόεδρος και Γεν. Διευθυντής της Ρινασέντε,ο Λάντον Πρόεδρος και Γεν. Διευθυντής της Ρόϊαλ Ντατς  Περτόλιουμ ,Ο Κόνσταμ, του Διευθυντηρίου της Λέσχης Μπίντερμπργκ,που τώρα είχε ήδη μεταπηδήσει στην ''Τριμερή Επιτροπή'',ο Μπρεζίνσκυ ,Διευθυντής της ''Τριμερούς ''ο Μπερλίνι , Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων, ο Μιγιέ, Διεθνής Τραπεζίτης -Χρηματιστής και ο Τζιοβάνι Ανιέλι.

Ο τελευταίος ενημερώνει τους παρευρισκομένους για της επαφές του στην Κίνα.
1 -Υπάρχουν οι βάσεις για μια συμφωνία πολιτικοϊκονομικής συνεργασίας ,μεταξύ μιάς ισχυρής Ευρώπης ,ακλόνητης απέναντι στη Σοβιετική Ενωση και στους λακέδες της,τα Ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
(του κ. Στριγά Δημοκρατία  η  Κίνα)
2 -Είναι εφικτή και επιθυμητή η εκπόνηση ενός προγράμματος ανταλλαγών Ευρωαμερικανικής τεχνολογίας έναντι πρώτων υλών.
Μια λεπτομέρεια . Η Κίνα προτιμάει αντί Διακυβερνητικών συμφωνιών άμεσες επαφές μεταξύ των εταιριών των δύο πλευρών, οι οποίες για τις δοσοληψίες τους θα χρησιμοποιούν διεθνείς ιδιωτικές τράπεζες!
3 -Η Κίνα είχε τη βεβαιότητα ,οτι οι Σοβιετικοί είχαν έτοιμο σχέδιο στρατιωτικής δράσης κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και οτι ενθαρρυνόμενοι απο την πολιτική του Υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ  Σλέσσιγκερ ,ο οποίος δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο Αμερικανικής επέμβασης στην Ευρώπη σε περίπτωση τοπικής σύγκρουσης θα το θέσουν σε εφαρμογή μόλις το επιτρέψει η διεθνής κατάσταση.
4 - Ο Μπόλκοφ που πουλούσε ελικόπτερα  ΒΟ-105 στην Κίνα και ο Στράους , διαβεβαίωσαν τους Κινέζους ότι στους κόλπους των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατηγοί Κιέλμασεγκ ,Τρέντερ, και Πόζερ-ο πρώτος Γερμανός Διοικητής του ΝΑΤΟ για τη ζώνη της Κετρικής Ευρώπης και ο τρίτος τέως αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας της Ατλαντικής Συμμαχίας)καθώς και στη Γερμανική Βουλή ο Βέρνερ ( 0 σημερινός Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ )Πρόεδρος της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων,είναι ένα απο τα ηγετικά στελέχη του κόμματος του Στράους,υπάρχει ένα ισχυρό ρεύμα που ευνοεί μεγαλύτερη πολιτικοστρατιωτική και οικονομική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Γερμανίας,με σκοπό την παροχή βοήθειας στην Κίνα για να προοδεύσει στον τομέα της τεχνολογίας των όπλων και του πολεμικού υλικού.

5 - Παρά την επιθυμία της για ανάπτυξη των σχέσεών της με το ''δεύτερο''και τον ''τρίτο''κόσμο (η Κινεζική ηγεσία διαιρούσε τον κόσμο στα τρία.
Στον πρώτο κόσμο που αποτελείτο απο της  ΗΠΑ και ΕΣΣΔ,οι οποίες εκμεταλλεύονται όλες τις χώρες και οι ΗΠΑ επιζητούν την οικονιμική ηγεμονία ενώ η ΕΣΣΔ την εδαφική, στο ''δεύτερο κόσμο ''που το αποτελούν οι άλλες ανεπτυγμένες χώρες του τρίτου κόσμου και καταπιέζονται με τη σειρά τους απο τον πρώτο κόσμο, και στον τρίτο κόσμο που ανήκουν οι υπόλοιπες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας,θύματα τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου κόσμου.
Οι χώρες του τρίτου κόσμου δεν εχουν τη δυνατότητα να αντιταχτούν μόνες τους στους ''καταπιεστές ιμπεριαλιστές''. Επομένως επιβάλλεται να σχηματίσουν ''ένα μπλοκ καταπιεσμένων χωρών ''ικανών να βάλουν φρένο στην ηγεμονία του πρώτου κόσμου.
Η Κινεζική κυβέρνηση θεωρούσε οτι έπρεπε να διατηρηθούν αλλά και να βελτιωθούν οι σχέσεις της με τις  ΗΠΑ  παρά την αρνητική τοποθέτηση του Κίσσιγκερ ο οποίος αρνιόταν κάθε μορφής συνεργασία στο στρατιωτικό τομέα.

6 - Η Κινεζική κυβέρνηση πίστευε ,πως το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της συνεργασίας με τις χώρες του δεύτερου κόσμου πρέπει να γίνει με την αποκατάσταση γόνιμων και εντίμων σχέσεων μεταξύ  Ευρώπης ,Ιαπωνίας και Κίνας .
Οι Κινέζοι ηγέτες είχαν τη γνώμη ότι στην Ιαπωνία υπήρχε μια σκληροπυρηνική ομάδα που αντιτίθεται στην ανάπτυξη στενότερων σχέσεων με την Κίνα και που θα προτιμούσε εξ αιτίας της ολοκληρωτικής υποταγής της στις  ΗΠΑ  διεύρυνση των σχεσεών της χώρας τους με την  ΕΣΣΔ.

Αναφερόμενος στις επαφές του με τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της Ιαπωνίας (το Μάϊο του  1975 ) ο Ανιέλι υποστήριζε, ότι θεωρεί λυπηρές τις δηλώσεις του Υπουργού  Σλέσσιγκερ στο θέμα της Αμερικανικής μή επέμβασης σε περίπτωση τοπικής σύρραξης στην Ευρώπη, πολύ περισσότερο αφού τις συνόδεψε η άρνηση του Κίσσιγκερ να προχωρήσει σε ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ,ιδιαίτερα στο στρατιωτικό τομέα.
Επίσης ,συνέχισε ο Ανιέλι υπάρχει στους κόλπους του φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος που κατέχει την εξουσία στην Ιαπωνία ,η τάση παρεμβολής προσκομμάτων στην ανάπτυξη στενότερων σχέσεων μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας ,παρά την αντικατάσταση  το  1974  του Πρωθυπουργού Τανάκα απο΄΄εναν άλλο πολιτικό ,που κατά γενική πεποίθηση είχε περισσότερο φιλελεύθερες αντιλήψεις.
    Το  Μίκι. Η τάση αυτή κρίνει ότι η Ιαπωνία δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση να χαλαρώνει τους στενούς δεσμούς προνομιούχου φιλίας με τις  ΗΠΑ ,την Κορέα και την Εθνικιστική Κίνα.

Ο Ανιέλι έκλεισε την ενημέρωση των συνέδρων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη και το συμφέρον να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ενσωματωθεί η Κίνα στην 'Τριμερή'' Στρατηγική για να χρησιμοποιηθεί αυτή η Συμμαχία προς όφελός τους και να εμποδιστούν οι σκληροπυρηνικοί της Λέσχης Μπίλντερμπερργκ να την μονοπωλήσουν.
Πριν αποχωριστούν οι καλεσμένοι του Ανιέλι αναλύουν την κατάσταση στην Ιταλία την Ισπανία την Ελλάδα την Πορτογαλία όπου η κομμουνιστική προώθηση αποτελούσε παράγοντα αστάθειας.
Οπως έκαναν οι Μπίλντενρμπεργκς στην Πάλμα Ντι Μαγιόρκα έτσι και τα μέλη της Τριμερούς Επιτροπής αποφάσισαν να μελετήσουν το πρόβλημα και να υποβάλλουν τις σχετικές προτάσεις τους κατά την προσεχή Σύνοδο της Επιτροπής, που θα γινόταν στο Παρίσι το Δεκέμβριο του  1975. 

Τον Οκτώβριο πραγματοποιείται ένα νέο βήμα προς την κατεύθυνση της εξουδετέρωσης των ''αδιόρθωτων''της Λέσχης Μπίλντερνμπεργκ.
Αποκαλύψεις  και ''αδιακρισίες'' φθάνουν στα χέρια Βρετανών δημοσιογράφων που ανήκουν στη σύνταξη του ''Τάιμ Αουτ'' Στη διαδρομή αρκετών ετών δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο πολλά πρακτορεία ειδήσεων, εισαγοεξαγωγικές εταιριες,ερευνητικά ιδρύματα ,κέντρα μελετών και αναλύσεων, με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των ελιγμών της Λέσχησ Μπίλντερμπεργκ.

             Συνεχιζεται  !!!

Speak your mind 
tell us what you're thinking... 

Tuesday, 12 April 2011

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

                    Σελιδες  305-306-

Ο κ. Στργάς  Διηγήται  Την Δεύτερη  συμετοχή του στη Λέσχη  Μπίλντενμπεργκ

Το Σεπτέμβριο του  1975  πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο  Σον Βίντα ντε Πάλμα της Μαγιόρκας (Ισπανία) υπό την προεδρία του Αρχηγού των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη στρατηγού Αλεξάντερ Χαίηγκ,μια ''διακριτική ''Σύσκεψη ομάδας οικονομικών παραγόντων και στρατιωτικών της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ.
Μεταξύ αυτών και ο γράφων σαν παρατηρητής,κατόπιν επιθυμίας του Αρχιστρατήγου Χαίηγκ,με τον όρο να μην εκφέρω καμμία γνώμη ή άποψη!

Η διοργάνωση της Σύσκεψης αυτής έγινε απο το  WBC  (Παγκόσμιο  Επιχειρηματικό Συμβούλιο),το οποίο συγκέντρωνε στις τάξεις του την ελίτ του βιομηχανικού και πολιτικού κόσμου της Δύσης.
Λουνς,Γεν,Γραμματέας του  ΝΑΤΟ  Ροκφέλλερ, Στράους, Ντάνιελ Πάρκερ, Γεν,Διευθυντής της Αμερικανικής  DIA, Γιόζεφ Ρουστ,επικεφαλής της Μπράουν (η εταιρεία Μπράουν είναι ιδιοκτησία Γερμανών  Ναζί βιομηχάνων με έδρα την Ελβετία,και ιδρύθηκε μετά το Β,Παγκόσμιο Πόλεμο)Μπόβερν και Σια,Μπόλκοφ (ο Μπόλκοφ είναι Πρόεδρος της Γερμ,ΜΒΒ (Μέσσερσμιτ-Μπόλκοφ-Μπλομ,και στέλεχος του ΝΑΤΟ αναφορικά με τους εξοπλισμούς),Βόλφανγκ Πόλε ήταν Διευθυντής των βιομηχανιών του Φλικ (κράους Μαφέι), και ταμίας του κόμματος του Φ.Γ.Στράους),Διευθυντής της Κράους Μαφέι ,και άλλες  120  γνωστές προσωπικότητες της Δύσης.

Θέματα προς συζήτηση ήταν.
1ον-Η τυποποίηση του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ.
2ον-Η έκταση της αγοράς των τυποποιημένων όπλων.
3ον-Η κατάσταση στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Στο θέμα της τυποποίησης η Σύσκεψη κατέληξε σε μια σημαντική συμφωνία.
Προς το σκοπό της αντικατάστασης των αρμάτων μάχης της Συμμαχίας -περίπου δέκα χιλιάδες τανκς αξίας ενός εκατομμυρίου δολλαρίων το καθένα-και μέχρι να υπογραφούν γενικότερες γενικές συμφωνίες,ένα Αμερικανογερμανικό κονσόρτσιουμ θα αναλάμβανε την από κοινού παραγωγή του άρματος Λέοπαρντ Ι Ι.
Η Γερμανική Κράους Μαφέι,κατασκευάστρια του μοντέλου και αποκλειστική παραγωγός στην Ευρώπη ,η Μερσεντές που θα κατασκεύαζε τα μοτέρ της πρώτης σειράς αρμάτων-η δεύτερη θα εφοδιαζόταν με Αμερικανικές τουρμπίνες-και Αμερικανικές εταιρίες,που θα κατασκεύαζαν το σύστημα οδήγησης και τον ηλεκτρονικό μηχανισμό σκόπευσης.
Τα κανόνια θα ήταν διπλής εθνικότητας .Γερμανία και Αμερική θα κατασκεύαζαν ταυτόχρονα το ίδιο μοντέλο.

Ως  προς την έκταση της αγοράς ,τα πρόσωπα που πήραν μέρος στη Σύσκεψη είχαν την άποψη,οτι κανένας πολιτικός λόγος δεν θα έπρεπε να εμποδίσει την επέκταση της αγοράς στην Ιαπωνία το Ιράν τη Σαουδική Αραβία την Ελλάδα και τις άλλες φιλικές χώρες.
Αναφορικά με την Ισπανία ,ακούστηκε η άποψη οτι ''είναι ανάγκη να αναφανεί μια ομάδα νέων ανθρώπων ικανών να εξασφαλίσουν την απομάκρυνση του φρανκισμού ,χωρίς τραυματικές εμπειρείες''.
Η Ομάδα ανέθεσε στο Στράους ''να εργασθεί προς αυτή την κατευθυνση''.Στο Ντάνιελ Πάρκερ δόθηκε η εντολή να ΄΄εργαστεί''προς την ελληνική κατεύθυνση αναφορικά με την τρομοκρατία, να φροντίσει να ατονίσει η Ελληνική αδιαλλαξία για το εμπάργκο προς την Τουρκία και στο Μπόλκωφ για τους εξοπλισμούς της Ελλάδας.

Οπως συμβαίνει πάντα ,μια Σύσκεψη αυτής της μορφής ,δημιουργεί αναπόφευκτα αντιδράσεις στο χώρο της αντίπαλης τάσης.
Το Σεμτέμβριο του  1975  , ο Αμερικανός Υπουργός  Αμυνας Σλέσσιγκερ επωφελούμενος ενός ταξιδιού του στο Παρίσι δηλώνει . Αναφορικά με την τυποποίηση του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, έχουμε σημειώσει αξιόλογη πρόοδο στο θεωρητικό τομέα.
Πριν ωστόσο προχωρήσουμε σε οριστικές συμφωνίες,θα πρέπει να καταγράψουμε όλο το υλικό που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας,για το οποίο χρειάστηκαν μεγάλες επενδύσεις.
Οι ΗΠΑ δεν θα ενδιαφέρονται για την προμήθεια υλικού και οπλων απο το εξωτερικό ,παρά μόνο αν της προσφερθεί η δυνατότητα να αγοράζουν σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που ισχύουν στην εσωτερική αγορά τους.
Καμμιά αντίρρηση για την τυποποίηση ,αλλά μόνο κάτω από όρους που θα εξυπηρετούσαν τα Αμερικανικά συμφέροντα.

Monday, 11 April 2011

ΟΙ ΑΔΕΛΦΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ

                 Σελιδες  300-301-302-303-304

Το  1972  οι άσπονδοι φίλοι συνέρχονται στο Νόκε του Βελγίου για να διαπιστώσουν και πάλι ότι οι διαφορές τους είναι περισσότερο έντονες αυτή τη φορά. 
Στη Λατινική Αμερική ,στην Ασία και την Αφρική ,η Σοβιετική Ενωση και οι Σύμμαχοί της κερδίζουν συνεχώς έδαφος,ενώ η Λαϊκή Κίνα που μέχρι τώρα τη χρησιμοποιούσαν σαν ''αντισοβιετικό φρένο'',βαδίζει με βήμα σημειωτόν ή αποτραβιέται.
Επομένως δεν επιτρέπεται να καθυστερήσει και άλλο η ''μεγάλη απόφαση''.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν.
1-Η Ευρώπη και το  ΝΑΤΟ 
2-Η Κοινή Αγορά και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
3-Τα νεα προβλήματα της Οστπολιτικ (Δ. Γερμανίας)

Κατά τη συζήτηση των τριών θεμάτων,οι δύο τάσεις καταμετρούν τους ''οπαδούς''τους ,τα ''όπλα''τους τις ''δυνατότητες''τους και τους ''αντιπάλους''τους,στα πλαίσια του αδελφοκτόνου πολέμου ,που όλοι πια αντιλαμβάνονται ότι είναι αναπόφευκτος.
Είνα ένας πόλεμος που από το Δεκεμβριο του  1972 θα πάρει διάφορες και συχνά αιματηρές μορφές.Πρόκειται για μια σύγκρουση σε παγκόσμια κλίμακα,που αρχίζει από ένα φανερά ανώδυνο γεγονός . Το διορισμό νέου διευθυντή της  CIA.

Το παράδοξο είναι ,ότι τα πρώτα πλήγματα αυτής της σύγκρουσης θα δεχτεί η  CIA ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ η οποία τη χρησιμοποίησε -κατά τα πρώτα χρόνια τής λειτουργίας της-για τους σκοπούς της και αργότερα μεταμορφώθηκε σε πολυσύνθετο και πανάξιο όργανο,στην υπηρεσία των επιδιώξεων της Λέσχης.
Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι για να υποταχθούν ορισμένα μέλη της Λέσχης πρέπει να τους κοπεί ''το οπλισμένο χέρι ''.Στο νέο Διευθυντή της  CIA αξίζει να αφιερωθεί μια μικρή παρένθεση ,αφού η δημόσια δραστηριότητά του τον ανέδειξε σε κυρίαρχη μορφή της παγκόσμιας στρατηγικής.

Ο Τζέιμς  Σλέσσιγκερ είναι όπως και ο Κίσσιγκερ προϊόν του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, αρχίζει το  1959  μια περιοδεία διαλέξεων με θέμα εξαιρετικά σημαντικό.
Δεν υπάρχει λύση για τη σύγκρουση Ανατολής -Δύσης...επομένως πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρηθεί η Αμερικανική Ηγεμονία.
Η έκδοση αυτών των διαλέξεων από τον Οίκο  Πρέγκερ τον κάνει γνωστό στο Ραντ  Κορπορέισον που του προσφέρι θέση Διευθυντή Στρατηγικών Μελετών. Το  1969  διορίζεται Σύμβουλος του Υπουργείου Προϋπολογισμού και μερικούς μήνες αργότερα,Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.
Το Δεκέμβριο του 1972 ο Νίξον τον διόρισε Διευθυντή της  CIA  και μόλις πέντε μήνες αργότερα το Μάιο του  1973  Υπουργό Αμυνας των  ΗΠΑ.

Οστόσο ,αυτοί οι πέντε μήνες στο τιμόνι της  CIA  αποδείχτηκαν κάτι παραπάνω από αποφασιστικοί. Στα πλαίσια της επιθυμίας και επιδίωξής του να ''ηθικοποιήσει''τη  CIA  ο Σλέσσιγκερ απολύει περισσότερους από Χίλιους υπερπράκτορες που ανήκαν στον κλάδο''μυστικών εποχειρήσεων''και που ήταν ειδικοί σε πραξικοπήματα,δολοφονίες,επεμβάσεις και προκλήσεις κάθε είδους σε οποιοδήποτε μέρος της γής!!.
Η κάθαρση ήταν σίγουρα αναγκαία . Ωστόσο με την κίνησή του αυτή ο Σλέσσιγκερ πλήττει ορισμένους στηλοβάτες της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ.Ετσι με εξασθένιση της πλευράς των εξτρεμιστών ,παραμερίζονται τα εμπόδια που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την πορεία του νέου προσανατολισμού,που επιδιώκουν να υιοθετήσουν τα μέλη της Τριμερούς.
Νέος προσανατολισμός αλλά καμμία μεταβολή στους στόχους και τα σχέδια συνέχισης,όπως και στο παρελθόν της κυριαρχίας και του ελέγχου του κόσμου. 

Η  προώθηση του Σλέσσιγκερ στο Υπουργείο  Αμυνας  ήταν έργο του Υπουργού Εξωτερικών και Προέδρου του συμβουλίου Ασφαλείας, Χένρυ Κίσσιγκερ, ο οποίος στην πραγματικότητα θέλει να σταματήσει τις εκκαθαρίσεις που ο ιδιος είχε αρχίσει στους κόλπους της  CIA  αλλά που αν τραβούσαν σε μάκρος μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια του ελέγχου πάνω στην υπηρεεσία.
Οπως θα αποδειχθεί αργότερα αποστολή του νέου διευθυντή '' Κόλμπυ ''ήταν να ξαναδώσει στη CIA κύρος και δύναμη δίχως όμως να ξανακουστούν νέες καταγγελίες και να δημιουργηθεί νέα κατακραυγή.
Ο Σλέσσιγκερ από τη στιγμή που επήλθε κάποια ισορροπία προσπαθησε να κατευνάσει τους εξτρεμιστές της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ, οι οποίοι διαθέτουν ισχυρή εκπροσώπηση μέσα στο Πεντάγωνο,στο Κογκρέσσο και στη Γερουσία της χώρας τους, υιοθετώντας σκληρή στάση απέναντι στον Ανατολικό Συνασπισμό.
Η στάση του αυτή προκαλεί νέα σύγκρουσή του με τον Κίσσιγκερ ,ο οποίος μολονότι επιδιώκει τον ίδιο στόχο --τη διατήρηση της Αμερικανικής  Ηγεμονίας--ευνοεί την περισσότερο πρόσφορη για το σκοπό του αυτό ,πολιτική ανοίγματος προς τη Σοβιετική Ενωση.   Δύο τάσεις δύο απόψεις αλλά ένας μόνο  στόχος .

Ωστόσο οι δύο τάσεις που αντιπροσωπεύουν ο Σλέσσιγκερ και ο Κίσσιγκερ είναι αδύνατον να συνυπάρξουν ειρηνικά ,μέσα στους κόλπους της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ .
Οι αιματηρές δολοπλοκίες και ίντριγκες που μερικές φορές είναι ταυτόχρονα κωμικές και τραγικές στον πόλεμο μεταξύ των δύο τάσεων, εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους.
Κλιμάκωση των διαρροών στον Τύπο --πληροφοριών και φακέλλων--όπως για παράδειγμα το φάκελλο του Αμερικανικού Πενταγώνου που αποδεικνύει ότι η Βιετναμέζικη επίθεση κατά του Αμερικανικού Στόλου στον κόλπο Τονκίνου που προκάλεσε την Αμερικανική επέμβαση,ήταν πρόκληση που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των  ΗΠΑ  του φακέλλου για την επέμβαση της  ΙΤΤ  στη Χιλή, του φακέλλου της επιχείρησης ''Χάος  1''του φακέλλου για το σκάνδαλο  Γουώτεργκαιητ, των στοιχείων που αφορούν στον εκμαυλισμό και την εξαγορά συνειδήσεων από την πλευρά των καρτέλς , των στοιχείων για τις χρηματοδοτήσεις της  CIA  προς τα κόμματα και δημοσιογράφους ,των φακέλλων για τα εγκλήματα της  CIA  κ.λπ.
Αλλά είναι πια πολύ αργά για τον Κίσσιγκερ και τους συμμάχους του. Ο Σλέσσιγκερ και οι φίλοι του κατόρθωσαν να πείσουν την πλειοψηφία των ανώτατων κλιμακίων υου Πενταγώνου --που χρόνια ονειρεύονταν να θέσουν κάτω από τον έλεγχό τους τη  CIA  --για την ορθότητα των ''Τριμερών'' αντιλήψεών τους και προπαντός για τα περιθώρια σημαντικού ρόλου ,που παραχωρούν στα στελέχη του Πενταγώνου οι αντιλήψεις αυτές.

Τώρα η πορεία προς τη μεταβολή επιταχύνεται με γοργούς ρυθμούς .Ετσι μετά από μια νέα συνέλευση της Μπίλντενμπεργκ στο νησί Ρόδος της Ελλάδας στις  11-12 -και  13  Μαϊου  1973, οι εξτρεμιστές επιχειρούν να πυκνώσουν τις τάξεις τους.
Οι σκληρές επιθέσεις που δέχονται η εκτελεστική εξουσία και οι θεσμοί της Δύσης,αξίζουν να αφιερώσουμε στην υπεράσπισή τους όλες μας τις δυνάμεις διακήρυξαν οι ιπαδοί του ''διμερούς σχήματος''.Ακολουθεί νέα κλιμάκωση της αναμέτρησης.
Ο  Νίξον ήταν υποχρεωμένος να δώσει ταυτόχρονα μάχες σε πολλά μέτωπα. Τον κατηγορούν ότι είχε εγκρίνει την επέμβαση της  CIA  στη Χιλή κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Αλλιέντε .
Αρχίζουν οι πρώτες κατηγορίες για συμπαιγνία Λευκού Οίκου και  CIA  στο θέμα των ''υδραυλικών ''του Γουώτεργκαίητ.
Τελικά θα πέσουν στο κεφάλι του σαν δαμόκλεια σπάθη, πολλές συμπαιγνίες μηχανορραφίες εκμαυλιστικές πράξεις και άλλα ποινικά κολάσιμα αδικήματα (χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας,σύστημα μαγνητοφωνήσεων των συζητήσεων που γίνονταν στο Λευκό Οίκο κ.λπ.)
Με τρόπο αθόρυβο σαν να μην τους απασχολούσαν αλλά να τους προσέφεραν οφέλη οι διαδοχικές μειώσεις του Νίξον ,οι οπαδοί της ΄΄Τριερούς''συνεργασίας έχοντας επικεφαλής τους τον  Νταίηβιντ Ροκφέλλερ προχωρούν στην επίσημη ίδρυση της ''Τριμερούς Επιτροπής''στη νήσο Ρόδο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ,η  ''Τριμερής'' είναι μία ''Λέσχη Μελετών και Αναλύσεων''που στοχεύουν στην ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των τριών πόλων..ΗΠΑ-Ευρώπη-Ιαπωνία..

Τα μέλη της θα μετέχουν σαν ιδιώτες ,επειδή με τον τρόπο αυτό θα μπορούν ευκολώτερα από τις οικείες κυβερνήσεις να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της διεθνούς συνεργασίας,προπαντός αυτή τη στιγμή που η Δημοκρατία διέρχεται σοβαρή κρίση ,τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Δεν βρίσκω σκόπιμο να αναφέρω όλα τα ονόματα των μελών της ''Τριμερούς''  !!!!!!!
Αυτό που μας αφορά είναι το γεγονός ότι υπάρχει και δρα σαν υπερκυβέρνηση υπεράνω των Νόμων του κόσμου ολόκληρου και οι όποιες κυβερνήσεις είναι απλά όργανά τους πειθήνια.
Πρέπει όμως να σημειώσουμε την παρουσία στο πλευρό του ιδρυτή -του Ν. Ροκφέλλερ -ενός καθηγητή με δυσκολοπρόφερτο όνομα και δυσπεψιακό πρόσωπο, που μετά από λίγο θα διοριστεί Διευθυντής της ''Τριμερούς  Επιτροπής''.
Δεν είναι δυνατόν να μην παραλληλίσει κανείς αυτόν τον καθηγητή με τον -επίσης πρόσφυγα-συναδελφό του ,ο οποίος εισέβαλε στην πολιτική ζωή με την παρέμβαση ενός άλλου Ροκφέλλερ (του Νελσων) και της  CIA  .Το Χένρυ Κίσσιγκερ.
Εδώ αναφερόμαστε στο Μπρεζίνσκυ .Κίσσιγκερ και  Μπρεζίνσκυ προστατευόμενοι των αδελφών Ροκφέλλερς,αντιπροσωπεύουν σαν εκείνους ,τα δύο διεθνή ρεύματα τα οποία συγκρούουνται στους κόλπους της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ.

Αξιοσημείωτη είναι και η ''συμπεριφορά'' των περιβόητων ''αδελφών -εχθρών''(που η αντιπαράθεσή τους είναι καθαρά θέμα τακτικής).
Πρόκειται για τη ''διάσταση'' των αδελφών Ανιέλι,ιδιοκτητών της πολυεθνικής αυτοκινητοβιομηχανίας  Φίατ.Ο Ουμπέρτο Ανιέλι είναι οπαδός της θεωρίας Μπίλντενμπεργκ ,ενώ ο Τζοβάνι Ανιέλι είναι οπαδός της ''Τριμερούς''παρ'όλο που αρχικά υπήρξε ενα από τα περισσότερο δραστήρια μέλη της Λέσχης.
Η ''Τριμερής Επιτροπή'' διοικείται από ένα είδος Κεντρικού Συμβουλίου ,που το απαρτίζουν  32  πρόσωπα. Οι τρείς περιφερειακοί Πρόεδροι (Ιαπωνια-Ευρώπη-ΗΠΑ)και άλλα  29  μέλη ( 8 Αμερικάνοι-9-Ιάπωνες-και -12- Εθρωπαίοι)

Και για να επανέλθουμε στα Ελληνικά πράγματα. Αν το Μαϊο του  1973 επικρατούσαν οι εξτρεμιστές της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ ,δεν θα είχε γίνει δυνατή η δημιουργία της ''Τριμερούς Επιτροπής''στη Ρόδο.
Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα την επικράτηση του Ιωαννίδη στην Ελλάδα τη ματαίωση του πραξικοπήματος και την Τουρκική απόβαση στην Κύπρο και τις λύσεις του ζητήματος με άλλους τρόπους.
Τόσο ο δικτάκτορας Παοαδόπουλος όσο και ο δικτάτορας Ιωαννίδης ,δεν κατόρθωσαν να πληροφορηθούν τη δημιουργία της ''Τριμερούς επιτροπής''για να άλλαζαν -αν μπορούσαν -πολιτική γραμμή.
Παρέμειναν οπαδοί των παλαιών ''δυαδικών''αντιλήψεων και από αυτή τη σκοπιά δεν συνέφεραν την Τριμερή. Η εμπιστοσύνη στα προσωπά τους είχε κλονιστεί σημαντικά.
Γι' αυτό και παύτηκαν. Γι' αυτό βρίσκονται ακόμα φυλακισμένοι. Αν κάποια στιγμή υποχωρήσουν οι εξτρεμιστές της Λέσχης και προσχωρήσουν στην ''Τριμερή'' τότε μόνο θα δοθεί η εντολή να αποφυλακιστούν.
Η βούληση της όποιας Ελληνικής Κυβέρνησης δεν έχει καμμιά απολύτως σημασία.

           Αντιος..............

Sunday, 10 April 2011

ΟΙ ΚΟΥΚΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αρχίζω  κάπως ίδιόρρυθμα άπό τη μέση του βιβλίου.
                                                             Σελιδες  297-298-299
                    ΚΕΦΑΛΕΟ   Γ'

Γιατί ο Ιωαννίδης και όχι ο Παπαδόπουλος;
       Η  πτώση του  Ιωαννίδη.

Ειναι γνωστό ότι ο δικτάκτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος απαγόρευσε στα Ισραηλινά αεροσκάφη να διέλθουν τόν εναέριο χώρο της Ελλάδας ,και να χρησιμοποιήσουν ,σαν ορμητήριό τους τη Σούδα της Κρήτης.
Αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί να κινδυνέψουν να χάσουν ακόμα και τα εδάφη που είχαν κατακτήσει. Αλλά εκτός από αυτό έπεσε θύμα μιας διεθνούς στρατηγικής και ανακατατάξεων, που δεν κατόρθωσε να παρακολουθήσει.
Ηταν το φθινόπωρο των κρίσεων διεθνώς και ο Παπαδόπουλος όπως ήταν φυσικό,αντί να αντιληφθεί τα γεγονότα θέλησε να πάει κόντρα σε αυτά, με κάποια απόχρωση αποτίναξης όλων αυτών των δυσβάστακτων διεθνών φορτίων.

Ενώ οι Αμερικανοί ετοίμαζαν την εκτέλεση του Αλλιέντε και την επιβολή δικτατορίας ,ενώ έφθασαν σε πυρηνική κρίση με τους Σοβιετικούς λόγω του Σιενφουέγκος ,ενώ ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μαινόταν ,ο Παπαδόπουλος αρνήθηκε στις  ΗΠΑ και  ΝΑΤΟ την εφαρμογή του σχεδίου για την Κύπρο.
Ο Ιωαννίδης δέχτηκε ,με τον όρο οτι θα έπαιρνε την Ανατολική Θράκη. Αυτό του ''πρόσφεραν''οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ . Τους πιστεψε. Αλλά όπως και να είχαν τα πράγματα,οι δικτάτορες θα έφευγαν ξαφνικά,όπως εμφανίστηκαν,επειδή οι διεθνείς ισορροπίες άλαξαν το φθινόπωρο του  1973.

Η πράξη αυτή του δικτάτορα Παπαδόπουλου--η απαγόρευση διέλευσης και ανεφοδιασμού  Ισραηλινών αεροσκαφών ----,δεν υπαγορεύθηκε από φιλοπατρία αλλά η πράξη του αυτή καθώς και η τάση για για μερική ''ανεξαρτησία''υπαγορεύθηκαν από την΄''Ομάδα ΟυμπέρτοΑνιέλι'',ενώ οι πράξεις του Ιωαννίδη υπαγορεύθηκαν από την ΄΄Ομάδα  Τζοβάνι Ανιέλι''της Λέσχης  Μπίλντενμπεργκ.
Εκτελεστικό όργανο και των δύο τάσεων της Λέσχης ήταν ο Στρατηγός  Νταγιάν,ο οποίος ακολούθησε με μαεστρία το φανερό νικητή ταξίαρχο Ιωαννίδη.
Πιο αναλυτικά . Από το  1971  οι διαφορές μεταξύ των δύο τάσεων της Λέσχης Μπίντενμπεργκ αποκρυσταλλώνονται στη διάρκεια της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Γούντστοκ των ΗΠΑ όταν μια μικρή ομάδα του Τζοβάνι  Ανιέλι (Ιταλού μεγαλοεπιχειρηματία και αφεντικού της Φίατ) ουσιαστικά αποσχίστηκε παίρνοντας ριζικά αντίθετη θέση από τις προτάσεις του Φραντς  Γιόζεφ Στράους (Γερμανού πολιτικού)ο οποίος αναφερόμενος στους κινδύνους από την Οστπολιτίκ του  Βίλλυ Μπραντ,εισηγείται να ακυρωθούνολα τα συμβόλαια με τις Χώρες του ανατολικού συνασπισμού,''εμπνευστή και υποκινητή της ανατρεπτικής δραστηριότητας των Ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων, καθώς και της Μαρξιστικής της αφρικανικής Ηπείρου''.

Η Ομάδα Τζοβάνι Ανιέλι υποστήριξε αντίθετα ,ότι ο καλύτερος τρόπος εξουδετέρωσης του ΄΄κομμουνιστικού κινδύνου'' είναι η δημιουργία νέου τύπου σχέσεων, μεταξύ των χωρών του τρίτου Κόσμου και της Δύσης και η αντικατάσταση της βίας,του καταναγκασμού και του παρεμβατισμού από τη συνεργασία των κρατών.
Σύμφωνα με τη δεύτερη ομάδα δεν επιτρέπεται και δεν είναι δυνατόν να αγνοούνται οι Ασιατικές Χώρες, ούτε να εξακολουθούν να υπάρχουν δεκαετίες μετά τη λήξη του  Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι ξένες επιρροές που είχαν καθοριστεί με τη Συμφωνία της Γιάλτας.
Η Ιαπωνία τόνισαν οι Ανιελικοί ανήκει στη Δύση και οι σχέσεις της που μέχρι τώρα μονοπωλούνται από την Αμερική, επιβάλλεται να εξαπλωθούν και στον υπόλοιπο κόσμο ,ιδιαίτερα την Ευρώπη''.

Ο Ανιέλι και οι ομόφρονές του υποστηρίζουν επίσης οτι εχει σχεδόν φθάσει στο τέλος της η περίοδος των παχιών αγελάδων και είναι επιτακτικά αναγκαίο να βρεθεί η καλύτερη λύση πριν έρθει ο Χρόνος των ισχνών αγελάδων.
Ωστόσο η νέα αυτή ''λύση''προϊποθέτει για την πλειοψηφία των μελών της Λέσχης ,την απώλεια προνομίων δύναμης και ελέγχου σε μεγάλες περιοχές του κόσμου.
Επίσης ,οι μεγάλες εταιρίες που δημιουργήθηκαν και διευθύνονται με βάση τις παλιές ιμπεριαλιστικές τακτικές ,ελεύθερες από κάθε ανταγωνισμό και κρατικό έλεγχο,θα σαρωθούν από την παγκόσμια σκηνή εξ αιτίας των ξεπερασμένων δομών τους, που θα απαιτούσαν τεράστιες επενδύσεις για να ξαναγίνουν έντιμα ανταγωνιστικές όπως θα απαιτούσε η νέα ''πολιτική''.

Στη διάρκεια των ετών που θα ακολουθήσουν θα διαπιστώσουμε , οτι το ''σχίσμα Τζοβάνι Ανιέλι''εκφράζει πρακτικά απόφαση εξάλειψης κάθε εταιρίας ,που δεν διαθέτει ''αξιοσέβαστα συστατικά''.
Για να συνεχιστεί η παγκόσμια κυριαρχία επιβάλεται η υιοθέτηση μιας νέας τακτικής, γιατί διαφορετικά πώς θα είναι αξιόπιστοι αν συνεχίσουν να διατηρούν στο πλευρό τους εκείνους που επί  μισό σχεδόν αιώνα ,αντιπροσωπεύουν την ιδεολογία και τις μεθόδους του ιμπεριαλισμού.Για να μπορέσει το δένδρο να ''συνεχίσει ομαλά την ανάπτυξή του πρέπει να απαλλαγεί από κάθε ''άρρωστο κλαδί''.

Ο πόλεμος ξέσπασε σε τρία διαφορετικά μέτωπα.
1ον -Εναντίον των τομέων των μυστικών υπηρεσιών,που εξυπηρετούν τον εαυτό τους, όταν εξυπηρετούν την πολιτική της Λέσχης, της  CIA (ΗΠΑ) της BND(Γερμανία)της SID(Ιταλία).
2ον-Ενατίον των πολιτικών , που είναι αδιόρθωτοι και αδιάλλακτοι.
3ον-Εναντίον των εταιριών ,που αδυνατούν να αναπροσαρμοστούν ή που είναι απρόθυμες να προχωρήσουν σε αλλαγή της οικονομικής πολιτικής τους.
Για να πραγματοποιηθούν οι επιδιωκόμενοι σκοποί σχηματίστηκε ένα είδος ανώτατου ''πολεμικού συμβουλίου''που θα εφαρμόσει στην πράξη τη νέα στρατηγική και μετά μερικούς μήνες θα οδηγήσει στη δημιουργία της΄''Τριμερούς Επιτροπής''.

Υπό τη διεύθυνση ενός από τους προστατευόμενους του Νταίηβιντ  Ροκφέλλερ, του Ζ. Μπρεζίνσκυ (που αργότερα θα γίνει Σύμβουλος  Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Κάρτερ),μια ομάδα αποτελούμενη από διευθυντές των μυστικών υπηρεσιών (Γουώλτερς  Ρόκκα της CIA,Γρέιαμ της  DIA,στρατηγό Γουεστμόρλαντ της AID, Φουρνέ του ΝΑΤΟ , Ρικάρ της Γαλλικής  SDELE, Νόλαου της Γερμανικής BND),Εκπονεί τα σχέδια διαφόρων επιχειρήσεων.
Από οικονομική άποψη, αυτό το επιτελικό όργανο μπορεί να υπολογίζει στην εξαιρετικά γενναιόδωρη συμπαράσταση των μελών της Λέσχης, αλλά και πολλών Ευρωπαϊκών πολυεθνικών εταιριών πρώτης σειράς.
Και τα πρώτα και οι δεύτερες θα εμφανιστούν το  1973  ως ιδρυτικά μέλη (οι περίφημες δύο εκαντοντάδες)της Τριμερούς Επιτροπής.
 Αντιος Αυριο η συνεχεια


                              

Saturday, 9 April 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ

Ο συγγραφέας του βιβλίου παγκόσμιοι έντολοδότες ειναι ό Αθανάσιος Στριγάς.Δεν τον συνάντησα ποτέ και δεν ξέρω εαν ειναι εν τή ζωή.
Τα άπομνημονευματά του τά βρήκα πολύ ένδιαφέροντα. 

Ο κ. Στριγάς οπως διηγήται στόν προλογό του σαν υπάλλήλος του ΝΑΤΟ ,πρώτα ως βοηθός, και άργότερα ,ως είδικός σύμβουλος του άνώτατου στρατιωτικού διοικητή της συμμαχίας στατηγού  Alexander Haig.  Μετ'επειτα Υπουργο  Εξωτερικών της Αμερικής.
Καλώς ή κακώς οπως λέει έπαιξε κάποιο σημαντικό ρόλο στή διαμόρφωση και έφαρμογή της στρατηγικής τής συμμαχίας χορών-μελών.
(Συμφέροντα ολίγων οπως ό ίδιος διηγήται)

Λέει την άλήθεια;   Ατομα σέ τέτοιες θέσεις ποτέ δέν λένε ολη τήν άλήθεια. Και ζουν νά καμαρώνουν τά παιδιά τους και τά έγγόνια τους.
Λέει πολλές άλήθειες ο κ, Στριγάς , και προπάντων σέ οτι άφορά τή χώρα μας την Ελλάδα. Σε πολλά άπό αύτά που διηγήται εχει ''ντοκουμέντα'' φωτοτυπίες,΄΄άπόρρητες'' και άλλες οχι και τόσο ''άπόρρητες''.  

Το βιβλίο αύτό μου το χάρησε φίλος. Μου τό εκανε φωτοτυπία. Διότι οπως ίσχυρίστηκε δεν μπορούσε νά μου δώση τό original διότι υπάρχουν περίπου μόνο  50  ή 60 . Και αύτό διότι οταν κυκλοφόρισε μέ διαταγή της Ελληνικής Κυβέρνησης ή Ασφάλεια τό μάζεψε και το εξαφάνισε.
.....Ποιός είπε οτι μόνο ή Χούντα εκανε τέτοιες πράξεις;;;;
Αύτά μου ειπαν και αύτά γράφω.   Τον πιστεύω;   Ναι. Ναι διότι αύτός ό κύριος ειναι Απόστρατος  Στρατηγός πρώην διοικητής τής Ασφάλειας.

Θά διαβάσετε για τή στρατηγική τού  ΝΑΤΟ  και τα συμφέροντα των  ΗΠΑ .
Η  ΗΠΑ δέν ειναι άχάριστη. Τους φίλους τούς άνταμείβουν ,και μάλιστα γεναιόδωρα.
Τους εχθρούς τους άφανίζουν .
Και δυστυχώς για τους Ελληνες είμαστε στη δεύτερη κατηγορία. Και οχι διότι τό άπαίτησαν οί Αμερικάνοι αλλά εμεις άπό μόνοι μας διαλέξαμε αύτή τήν κατεύθυση.
....Και αποψή μου ειναι οτι και σήμερα άκόμα, προχωράμε λανθασμένα............

Θα διαβάσετε γιά τη  NSA  (national security advisers)  τη μαγαλύτερη μυστική ύπερεσία του κόσμου ,και ποιός τήν ιδρυσε.
Για τον άνθελληνισμό ενός ιδρύματος , και τον άφελληνισμό της Ελλάδος.

Για την εφαρμογή σχεδίου --άρχή και τέλος για την ΕΛΛΑΔΑ---
Η Μακεδονία θά προσαρτιθή στα ------ΣΚΟΠΙΑ---------
Θά διαβάσετε πως οί καβγάδες άνάμεσα σε  ΗΠΑ  και Σοβιετική Ενωση  (ηταν για το πάπλομα οπως ελεγε ό Χότζας) ηταν για τή μοιρασιά.

Και πάνω άπ'ολα πώς οί πρώην Πρωθυπουργοί  Κ. Καραμανλής ...γερος.. και έπί το πλήστον ό Α. Παπανδρέου  και συνεργάτες τους ......ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ....Και πόσα πήραν  ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ....
Και καταντήσαμε σε αύτό το χάλι σήμερα. Εγώ προσωπικά φοβάμαι τά χειρότερα που θα ερθουν. Πολλοί μπορεί να διαφωνούν, αλλά ύπάρχουν και χειρότερα.
Διότι οί σημερινοί έκλεγμένοι άκολουθούν κατά γράμα την κατεύθηση του προγράματος του Α. Παπανδρέου. 

Εαν πιστεύω σε οσα διηγήται ο κ. Στριγάς ; Η άπάντηση ειναι  ΝΑΙ.  Και διαβάζοντας το βιβλίο του και παρακολουθώντας την κατάσταση στην Ελλάδα ειναι ενα και το ιδιο.

Γιατί τό δημοσιεύβω; Αποψή μου ειναι οτι ολοι οί Ελληνες θά πρέπη να διαβάσουν για τον  ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΤΟΥ.
Θα παρακαλούσα οποιος εχει τη δυνατότητα να κάνει το ιδιο . Διότι δέν υπάρχει αλλος τρόπος για να μάθουν οί Ελληνες την αλήθεια.
Ποτέ δεν ξέρης πάντα γίνονται  ΘΑΥΜΑΤΑ.
http://www.filikieteria2.blogspot.com/

Monday, 4 April 2011

Ανηκομεν εις την Δυσιν -----Εξω οι Αμερικανοι........

Ακούγοντας τά καβγαδάκια τών πολιτικών τήν Πρωτοαπριλια ,εαν δέν ηξερα τά προβλήματα πού άντιμετωπίζει ή Ελλάδα οχι μόνο εγώ αλλά ολος ό άπανταχού Ελληνισμός το γνωρίζει εκτός τών Ελλήνων πολιτικών. Θά μού πης <<αύτοί εχουν γαϊδουρέψει>>θά νόμιζα γιά πρωτοαπριλιατικες φάρσες.
Από τή μιά ο Κ. Παπανδρέου νά ιδρώνει καί νά ρίχνη ολα τά βάρη στήν προηγούμενη κυβέρνηση. Πάντα ξεχνάει οτι καί αύτός ηταν προηγούμενος.
Οι δηλώσεις του πάντα στό Θά καί Θά <<ειναι βλέπεις κληρονομικό>>.
Θά τα καταφέρουμε μέ θυσίες τού Λαού.
Θά πιάσουμε τούς φοροφυγάδες.
Θά βρούμε τίς -off-shore  έταιρείες. Αλήθεια τί εγινε μέ τίς  off-shore έταιρείς; Τις ξέχασε.

Οσο γιά τόν Κ. Σαμαρά άρχηγό τής Νέας Δημοκρατίας συνυπέυθυνοι γιά τήν κατάντια τό παίζει ωραία τό παιχνίδι. Πού θά πάη ό Βλάχος θά τό φέρη τό τυρί. Ολο δηλώνει οτι δέν θά τούς προσφέρουμε συνενοχή. Αποκλείη οποιαδήποτε συναίνεση.    Γιατί νά συναινεση;    Εφ' οσον ό Ελληνας οταν ερχεται ή ώρα πού μπορεί νά κάνη κάτι !!! ψηφίζει τήν ιδια ΚΟΠΡΙΑ αλλά μέ διαφορετική ΜΠΟΧΑ.
Αύτός ειναι ό έπόμενος καί τό ξέρει .

Γιά τούς ύπόλοιπους .. Κ.Κ.Ε. ΛΑΟΣ  ΣΥΡΙΖΑ τό παίζουν λαγοί .
Το Κ.Κ.Ε. ολο για άντίσταση καί άνυπακοή μιλούσε. Εχω κάμποσο καιρό νά άκούσω αύτές τίς φράσεις. Αλλά προετοιμάζει τό λαουτζίκο γιά τά χειρότερα .<<Κυρά Αλέκα αύτό πού βιώνει ή Ελλάδα σήμερα είναι ελενχόμενη χρεωκοπία .η έπόμενη φάση είναι καταστροφή>>.  Γιά νά εχη τή δικαιολογία άργότερα νά τό παίζει ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑ. <<Εγώ σας το ελεγα>>.

Ο Κ. Καρατζαφέρης --Κοτζάμ Αρχηγός και πολύ Λαγός--.Ειπα Λαγός; Λαθος. Ζαγάρι είναι .Θυμάστε τίς ίδέες τού Κ. Πετσαλνηκου . Νά βγάλη δίσκο γιά τό χρέος;  Πρώτος νά δώση τόν οβολόν του. Λές καί τό χρέος αξίζει οσο ενα ξωκλήση στήν Ποταμιά.
Καλά είπε ο Παγκαλος μαζί τά φάγαμε. Καί νά προσθέσω συνεχίζεται νά τά τρώτε μαζί .
Ε! νά μή βοηθήση ό Ανθρωπος;
Ηρθε ή ώρα γιά τό μνημόνιο πάλι πρώτος νά τό ύπογράψη. Οπως φαίνεται χωρίς νά τό διαβάση. Θά μού πης καί ό Δικηγορικός Συλλογος Αθηνών πού τό διάβασε καί έβγαλε καί άνακοίνωση τί έγινε; Τίποτα.
Τώρα τελευταία βλέπω στά κανάλια εναν Κ. Κασιμάτη νά κοπανιέται σαν τή χήρα πού θάβει τόν δευτερό της αντρα γιά τό  περιεχόμενο τού μνημονίου.
Στις εκλογές τού Νοεμβρίου Ο Κ. Γιωργης πότε μέ τό ΠΑΣΟΚ πότε μέ τήν Ν. Δ. Παλιανθρωπιές οί πρώτοι Παλιανθρωπιές οί δεύτεροι. Αν θέλη καί αύτός νά γίνη Παλιανθρωπος μέ γιά του μέ χαρά του.Δέν μπορώ νά καταλάβω γιατί ο Ελληνικός λαός να ψάχνη νά βρή καινούργιους παλιανθρώπους εφ' οσον εχει τούς  original.
Το καλύτερο τό άφησε τώρα μέ τόν Καντάφι. Ολα τά περίμενα Κ. Καρατζαφέρη αλλά νά συμφωνείς μέ τήν Παπαρρήγα τήν Κανέλη τόν Τσίπρα καί τόν Αλαβάνο γιά τόν Καντάφι;  ΠΟΤΕ.
Οσο γιά τόν Κ. Τσίπρα αύτός καί τά συντρόφια του  μόνο γιά μολότωφ σπούδασαν. Καί τό κάνουν πολύ καλά νά φέρουν τήν άποσταθεροποίηση. Ελπίζω νά είναι καί οί άποδοχές τους καλές. 

Αύτά πού βλέπουμε ολοι κάθε μέρα είναι άκριβώς τά άπομνημονεύματα τού Κ. Αθανασιου Στριγά στό βιβλίο του   ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ   ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ.
Ολοι άκολουθούν τό πρόγραμμα κατά γράμμα.
Το παραμύθι αύτό μέ τό <<ΑΝΗΚΟΥΜΕ  ΣΤΗ  ΔΥΣΗ>>  τού Κ. Καραμανλή τού γέρου  καί τό  <<ΕΞΩ  ΟΙ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ>> τού Α. Παπανδρέου  τό διάβασα στό βιβλίο τού Κ. Στριγά.
Οχι μόνο αύτά αλλά καί πόσα πήραν αύτοί καί οί συνεργάτες τους γιά νά καταστρέψουν τήν Ελλάδα.

50 δις, δολλάρια προκαταβολή .Καλά διαβάζεται  50 δις νά καταστρέψουν τήν Ελλάδα.
Ετσι τά γράφη καί ετσι τό καταλαβαίνω εγώ. Καί νομίζω οτι θά συμφωνήσετε πολύ μαζί του.
Δέν ξέρω εαν ό Κ. Στριγάς ειναι εν τή ζωή. Εαν ειναι νά χαίρετε τό γυιο του καί εγγόνια εαν εχει άποκτήση.
Απο σήμερα θά διαβάσετε ολο τό βιβλίο του στήν ίστοσελίδα. Αρχίζω κάπως ίδιόρρυθμα  από τη μέση τού βιβλίου μέ τήν πρώτη μίζα .Οπως άναφέρη ό Κ. Στριγάς  που πήγε σέ κάποιον Αντώνη Λιβάνη.
Στήν σελίδα -243- υπάρχει ακρως άπόρρητο φωτοαντύτηπο .Τό άντιγράφω .
Απόρρητη επιστολή από Καμπάνη,πρόεδρο της  ΕΒΟ , πρός τον Αντώνη  Λιβάνη ,πού τον ενημερώνει γιά τη σύμβαση  Ιράκ--Κοστάλ και τις μίζες που κατατέθηκαν στον  ΠΟ-426239.1 Λογαριασμό της SWISS  BANK.Οι μίζες ανέρχονται στο ποσό των 4,4 εκατ. δολλαρίων,που πήρε ο Α. Λιβάνης.

Στήν σελίδα -244-άναφέρη απο φωτοαντύτηπο .
Την κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού καί του Υπουργού των Οικονομικών αριθμ.23.9 /13....1987 γιά ΄΄Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό ΟΙκονομικών Κ Σπύρο Καλούδη.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Παρέχουμε την εγγύηση του δημοσίου στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και υπερ της Ανώνυμης Εταιρείας που  εδρεύει στην Αθήνα ,Λεωφόρος Κηφησίας -160-με την επωνυμία  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  ΟΠΛΩΝ Α.Ε.για την κάλυψη σε περίπτωση κατάπτωσης των κατωτέρω εγγυητικών επιστολών και προθεσμιακών πιστώσεων που θα εκδόσει η Εμπορική Τράπεζα κατά εντολή της Ε.Β.Ο.
α)Εγγυητική επιστολή καλής καλής εκτέλεσης υπερ της Τράπεζας RAFIDAIN BANK της Βαγδάτης ποσού  USD 3.037.500 διάρκειας μέχρις ενός έτους.
β)Εγγυητική επιστολή καλής πληρωμής υπερ του οίκου COSTAL  INTERNATIONAL COMPANY LTD, ποσού Δολλαρίων  ΗΠΑ 4.352.500 διάρκειας μέχρι  27.3.1988 .
γ)Εγγυητικές επιστολές καλής πληρωμής υπερ του οίκου NUIDEN  CHEMIEσυνολικού ύψους  USD 16.095.000 διάρκειας μέχρις 7 μηνών η κάθε μία.
δ)Ανέκλητη ενεγγυο πίστωση  USD 12.912.102.60 με δικαιούχο τον οίκο  ERBER Ιταλίας διάρκειας μέχρις  27  μηνών.

Συμφωνία πώλησης όπλων στο Ιράκ από ΕΒΟ (Μίζες 36,3  εκατ.δολλάρια  13-287 )

Στο έπόμενο ή συνέχια.