Σελιδες 300-301-302-303-304
Το 1972 οι άσπονδοι φίλοι συνέρχονται στο Νόκε του Βελγίου για να διαπιστώσουν και πάλι ότι οι διαφορές τους είναι περισσότερο έντονες αυτή τη φορά.
Στη Λατινική Αμερική ,στην Ασία και την Αφρική ,η Σοβιετική Ενωση και οι Σύμμαχοί της κερδίζουν συνεχώς έδαφος,ενώ η Λαϊκή Κίνα που μέχρι τώρα τη χρησιμοποιούσαν σαν ''αντισοβιετικό φρένο'',βαδίζει με βήμα σημειωτόν ή αποτραβιέται.
Επομένως δεν επιτρέπεται να καθυστερήσει και άλλο η ''μεγάλη απόφαση''.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν.
1-Η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ
2-Η Κοινή Αγορά και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
3-Τα νεα προβλήματα της Οστπολιτικ (Δ. Γερμανίας)
Κατά τη συζήτηση των τριών θεμάτων,οι δύο τάσεις καταμετρούν τους ''οπαδούς''τους ,τα ''όπλα''τους τις ''δυνατότητες''τους και τους ''αντιπάλους''τους,στα πλαίσια του αδελφοκτόνου πολέμου ,που όλοι πια αντιλαμβάνονται ότι είναι αναπόφευκτος.
Είνα ένας πόλεμος που από το Δεκεμβριο του 1972 θα πάρει διάφορες και συχνά αιματηρές μορφές.Πρόκειται για μια σύγκρουση σε παγκόσμια κλίμακα,που αρχίζει από ένα φανερά ανώδυνο γεγονός . Το διορισμό νέου διευθυντή της CIA.
Το παράδοξο είναι ,ότι τα πρώτα πλήγματα αυτής της σύγκρουσης θα δεχτεί η CIA ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ η οποία τη χρησιμοποίησε -κατά τα πρώτα χρόνια τής λειτουργίας της-για τους σκοπούς της και αργότερα μεταμορφώθηκε σε πολυσύνθετο και πανάξιο όργανο,στην υπηρεσία των επιδιώξεων της Λέσχης.
Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι για να υποταχθούν ορισμένα μέλη της Λέσχης πρέπει να τους κοπεί ''το οπλισμένο χέρι ''.Στο νέο Διευθυντή της CIA αξίζει να αφιερωθεί μια μικρή παρένθεση ,αφού η δημόσια δραστηριότητά του τον ανέδειξε σε κυρίαρχη μορφή της παγκόσμιας στρατηγικής.
Ο Τζέιμς Σλέσσιγκερ είναι όπως και ο Κίσσιγκερ προϊόν του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, αρχίζει το 1959 μια περιοδεία διαλέξεων με θέμα εξαιρετικά σημαντικό.
Δεν υπάρχει λύση για τη σύγκρουση Ανατολής -Δύσης...επομένως πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρηθεί η Αμερικανική Ηγεμονία.
Η έκδοση αυτών των διαλέξεων από τον Οίκο Πρέγκερ τον κάνει γνωστό στο Ραντ Κορπορέισον που του προσφέρι θέση Διευθυντή Στρατηγικών Μελετών. Το 1969 διορίζεται Σύμβουλος του Υπουργείου Προϋπολογισμού και μερικούς μήνες αργότερα,Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.
Το Δεκέμβριο του 1972 ο Νίξον τον διόρισε Διευθυντή της CIA και μόλις πέντε μήνες αργότερα το Μάιο του 1973 Υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ.
Οστόσο ,αυτοί οι πέντε μήνες στο τιμόνι της CIA αποδείχτηκαν κάτι παραπάνω από αποφασιστικοί. Στα πλαίσια της επιθυμίας και επιδίωξής του να ''ηθικοποιήσει''τη CIA ο Σλέσσιγκερ απολύει περισσότερους από Χίλιους υπερπράκτορες που ανήκαν στον κλάδο''μυστικών εποχειρήσεων''και που ήταν ειδικοί σε πραξικοπήματα,δολοφονίες,επεμβάσεις και προκλήσεις κάθε είδους σε οποιοδήποτε μέρος της γής!!.
Η κάθαρση ήταν σίγουρα αναγκαία . Ωστόσο με την κίνησή του αυτή ο Σλέσσιγκερ πλήττει ορισμένους στηλοβάτες της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ.Ετσι με εξασθένιση της πλευράς των εξτρεμιστών ,παραμερίζονται τα εμπόδια που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την πορεία του νέου προσανατολισμού,που επιδιώκουν να υιοθετήσουν τα μέλη της Τριμερούς.
Νέος προσανατολισμός αλλά καμμία μεταβολή στους στόχους και τα σχέδια συνέχισης,όπως και στο παρελθόν της κυριαρχίας και του ελέγχου του κόσμου.
Η προώθηση του Σλέσσιγκερ στο Υπουργείο Αμυνας ήταν έργο του Υπουργού Εξωτερικών και Προέδρου του συμβουλίου Ασφαλείας, Χένρυ Κίσσιγκερ, ο οποίος στην πραγματικότητα θέλει να σταματήσει τις εκκαθαρίσεις που ο ιδιος είχε αρχίσει στους κόλπους της CIA αλλά που αν τραβούσαν σε μάκρος μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια του ελέγχου πάνω στην υπηρεεσία.
Οπως θα αποδειχθεί αργότερα αποστολή του νέου διευθυντή '' Κόλμπυ ''ήταν να ξαναδώσει στη CIA κύρος και δύναμη δίχως όμως να ξανακουστούν νέες καταγγελίες και να δημιουργηθεί νέα κατακραυγή.
Ο Σλέσσιγκερ από τη στιγμή που επήλθε κάποια ισορροπία προσπαθησε να κατευνάσει τους εξτρεμιστές της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ, οι οποίοι διαθέτουν ισχυρή εκπροσώπηση μέσα στο Πεντάγωνο,στο Κογκρέσσο και στη Γερουσία της χώρας τους, υιοθετώντας σκληρή στάση απέναντι στον Ανατολικό Συνασπισμό.
Η στάση του αυτή προκαλεί νέα σύγκρουσή του με τον Κίσσιγκερ ,ο οποίος μολονότι επιδιώκει τον ίδιο στόχο --τη διατήρηση της Αμερικανικής Ηγεμονίας--ευνοεί την περισσότερο πρόσφορη για το σκοπό του αυτό ,πολιτική ανοίγματος προς τη Σοβιετική Ενωση. Δύο τάσεις δύο απόψεις αλλά ένας μόνο στόχος .
Ωστόσο οι δύο τάσεις που αντιπροσωπεύουν ο Σλέσσιγκερ και ο Κίσσιγκερ είναι αδύνατον να συνυπάρξουν ειρηνικά ,μέσα στους κόλπους της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ .
Οι αιματηρές δολοπλοκίες και ίντριγκες που μερικές φορές είναι ταυτόχρονα κωμικές και τραγικές στον πόλεμο μεταξύ των δύο τάσεων, εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους.
Κλιμάκωση των διαρροών στον Τύπο --πληροφοριών και φακέλλων--όπως για παράδειγμα το φάκελλο του Αμερικανικού Πενταγώνου που αποδεικνύει ότι η Βιετναμέζικη επίθεση κατά του Αμερικανικού Στόλου στον κόλπο Τονκίνου που προκάλεσε την Αμερικανική επέμβαση,ήταν πρόκληση που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ του φακέλλου για την επέμβαση της ΙΤΤ στη Χιλή, του φακέλλου της επιχείρησης ''Χάος 1''του φακέλλου για το σκάνδαλο Γουώτεργκαιητ, των στοιχείων που αφορούν στον εκμαυλισμό και την εξαγορά συνειδήσεων από την πλευρά των καρτέλς , των στοιχείων για τις χρηματοδοτήσεις της CIA προς τα κόμματα και δημοσιογράφους ,των φακέλλων για τα εγκλήματα της CIA κ.λπ.
Αλλά είναι πια πολύ αργά για τον Κίσσιγκερ και τους συμμάχους του. Ο Σλέσσιγκερ και οι φίλοι του κατόρθωσαν να πείσουν την πλειοψηφία των ανώτατων κλιμακίων υου Πενταγώνου --που χρόνια ονειρεύονταν να θέσουν κάτω από τον έλεγχό τους τη CIA --για την ορθότητα των ''Τριμερών'' αντιλήψεών τους και προπαντός για τα περιθώρια σημαντικού ρόλου ,που παραχωρούν στα στελέχη του Πενταγώνου οι αντιλήψεις αυτές.
Τώρα η πορεία προς τη μεταβολή επιταχύνεται με γοργούς ρυθμούς .Ετσι μετά από μια νέα συνέλευση της Μπίλντενμπεργκ στο νησί Ρόδος της Ελλάδας στις 11-12 -και 13 Μαϊου 1973, οι εξτρεμιστές επιχειρούν να πυκνώσουν τις τάξεις τους.
Οι σκληρές επιθέσεις που δέχονται η εκτελεστική εξουσία και οι θεσμοί της Δύσης,αξίζουν να αφιερώσουμε στην υπεράσπισή τους όλες μας τις δυνάμεις διακήρυξαν οι ιπαδοί του ''διμερούς σχήματος''.Ακολουθεί νέα κλιμάκωση της αναμέτρησης.
Ο Νίξον ήταν υποχρεωμένος να δώσει ταυτόχρονα μάχες σε πολλά μέτωπα. Τον κατηγορούν ότι είχε εγκρίνει την επέμβαση της CIA στη Χιλή κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Αλλιέντε .
Αρχίζουν οι πρώτες κατηγορίες για συμπαιγνία Λευκού Οίκου και CIA στο θέμα των ''υδραυλικών ''του Γουώτεργκαίητ.
Τελικά θα πέσουν στο κεφάλι του σαν δαμόκλεια σπάθη, πολλές συμπαιγνίες μηχανορραφίες εκμαυλιστικές πράξεις και άλλα ποινικά κολάσιμα αδικήματα (χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας,σύστημα μαγνητοφωνήσεων των συζητήσεων που γίνονταν στο Λευκό Οίκο κ.λπ.)
Με τρόπο αθόρυβο σαν να μην τους απασχολούσαν αλλά να τους προσέφεραν οφέλη οι διαδοχικές μειώσεις του Νίξον ,οι οπαδοί της ΄΄Τριερούς''συνεργασίας έχοντας επικεφαλής τους τον Νταίηβιντ Ροκφέλλερ προχωρούν στην επίσημη ίδρυση της ''Τριμερούς Επιτροπής''στη νήσο Ρόδο της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το καταστατικό της ,η ''Τριμερής'' είναι μία ''Λέσχη Μελετών και Αναλύσεων''που στοχεύουν στην ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των τριών πόλων..ΗΠΑ-Ευρώπη-Ιαπωνία..
Τα μέλη της θα μετέχουν σαν ιδιώτες ,επειδή με τον τρόπο αυτό θα μπορούν ευκολώτερα από τις οικείες κυβερνήσεις να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της διεθνούς συνεργασίας,προπαντός αυτή τη στιγμή που η Δημοκρατία διέρχεται σοβαρή κρίση ,τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.
Δεν βρίσκω σκόπιμο να αναφέρω όλα τα ονόματα των μελών της ''Τριμερούς'' !!!!!!!
Αυτό που μας αφορά είναι το γεγονός ότι υπάρχει και δρα σαν υπερκυβέρνηση υπεράνω των Νόμων του κόσμου ολόκληρου και οι όποιες κυβερνήσεις είναι απλά όργανά τους πειθήνια.
Πρέπει όμως να σημειώσουμε την παρουσία στο πλευρό του ιδρυτή -του Ν. Ροκφέλλερ -ενός καθηγητή με δυσκολοπρόφερτο όνομα και δυσπεψιακό πρόσωπο, που μετά από λίγο θα διοριστεί Διευθυντής της ''Τριμερούς Επιτροπής''.
Δεν είναι δυνατόν να μην παραλληλίσει κανείς αυτόν τον καθηγητή με τον -επίσης πρόσφυγα-συναδελφό του ,ο οποίος εισέβαλε στην πολιτική ζωή με την παρέμβαση ενός άλλου Ροκφέλλερ (του Νελσων) και της CIA .Το Χένρυ Κίσσιγκερ.
Εδώ αναφερόμαστε στο Μπρεζίνσκυ .Κίσσιγκερ και Μπρεζίνσκυ προστατευόμενοι των αδελφών Ροκφέλλερς,αντιπροσωπεύουν σαν εκείνους ,τα δύο διεθνή ρεύματα τα οποία συγκρούουνται στους κόλπους της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ.
Αξιοσημείωτη είναι και η ''συμπεριφορά'' των περιβόητων ''αδελφών -εχθρών''(που η αντιπαράθεσή τους είναι καθαρά θέμα τακτικής).
Πρόκειται για τη ''διάσταση'' των αδελφών Ανιέλι,ιδιοκτητών της πολυεθνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Φίατ.Ο Ουμπέρτο Ανιέλι είναι οπαδός της θεωρίας Μπίλντενμπεργκ ,ενώ ο Τζοβάνι Ανιέλι είναι οπαδός της ''Τριμερούς''παρ'όλο που αρχικά υπήρξε ενα από τα περισσότερο δραστήρια μέλη της Λέσχης.
Η ''Τριμερής Επιτροπή'' διοικείται από ένα είδος Κεντρικού Συμβουλίου ,που το απαρτίζουν 32 πρόσωπα. Οι τρείς περιφερειακοί Πρόεδροι (Ιαπωνια-Ευρώπη-ΗΠΑ)και άλλα 29 μέλη ( 8 Αμερικάνοι-9-Ιάπωνες-και -12- Εθρωπαίοι)
Και για να επανέλθουμε στα Ελληνικά πράγματα. Αν το Μαϊο του 1973 επικρατούσαν οι εξτρεμιστές της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ ,δεν θα είχε γίνει δυνατή η δημιουργία της ''Τριμερούς Επιτροπής''στη Ρόδο.
Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα την επικράτηση του Ιωαννίδη στην Ελλάδα τη ματαίωση του πραξικοπήματος και την Τουρκική απόβαση στην Κύπρο και τις λύσεις του ζητήματος με άλλους τρόπους.
Τόσο ο δικτάκτορας Παοαδόπουλος όσο και ο δικτάτορας Ιωαννίδης ,δεν κατόρθωσαν να πληροφορηθούν τη δημιουργία της ''Τριμερούς επιτροπής''για να άλλαζαν -αν μπορούσαν -πολιτική γραμμή.
Παρέμειναν οπαδοί των παλαιών ''δυαδικών''αντιλήψεων και από αυτή τη σκοπιά δεν συνέφεραν την Τριμερή. Η εμπιστοσύνη στα προσωπά τους είχε κλονιστεί σημαντικά.
Γι' αυτό και παύτηκαν. Γι' αυτό βρίσκονται ακόμα φυλακισμένοι. Αν κάποια στιγμή υποχωρήσουν οι εξτρεμιστές της Λέσχης και προσχωρήσουν στην ''Τριμερή'' τότε μόνο θα δοθεί η εντολή να αποφυλακιστούν.
Η βούληση της όποιας Ελληνικής Κυβέρνησης δεν έχει καμμιά απολύτως σημασία.
Αντιος..............
No comments:
Post a Comment