Friday, 6 May 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ και Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΣΕΛΙΔΕΣ  313-314-315-316-317-318                         ΑΚΡΩΣ  ΑΠΟΡΡΗΤΟ 

ΑΠΟ  ΝΑΤΟ                                        17  Φεβρουαρίου  1977

ΠΡΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΑΜΥΝΑΣ

Αριθμ. Πρωτ.  655/ΝΑ/SD/77

ΘΕΜΑ  Η  σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και Κύπρο .

΄Εχω αρχίσει να ανησυχώ βαθειά για τη σημερινή πορεία μας στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Αυτό το απαντητικό υπόμνημα ,αποσκοπεί να σας πληροφορήσει για τους λόγους της ανησυχίας μου αλλά και να συμφωνήσω με το υπόμνημά σας της 20ης Δεκεμβρίου  1976  προς τη Συμμαχία.

Ο  Χρόνος λειτουργεί πιο γρήγορα εναντίον της δικής μας στρατηγικής ,με αποτέλεσμα να ωφελείται η Μόσχα ακόμα και τώρα που περιορίστηκε στο ρόλο του παρατηρητή.

1. -Ελλάδα-Κύπρος
Η πίεση της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και παραγόντων επάνω μας για να τερματίσουμε το καθεστώς του Μακαρίου θα αυξηθεί και πιστεύω ότι θα αυξηθεί κατά πολύ τους επόμενους μήνες. Η  δυσαρέσκεια που υπάρχει στο νησί επιβάλλει την εξάλειψη του ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ    ΜΑΚΑΡΙΟΥ .

Η  Συμμαχία θα παράσχει την απαιτούμενη κάλυψη και απαραίτητη τεχνική βοήθεια στην Ομάδα υπό το Μάρτιν.
Για την επιτυχία της επιχειρήσεως κατά Μακαρίου,επιτυχία η οποία θα φέρει ανακούφιση διεθνώς...Αποτέλεσμα του αποτροπιασμού της δημοσίως θα πρέπει να ακολουθήσει η πόλωση της κοινής γνώμης.
Οι  Ελληνες πολιτικοί ηγέτες έχουν εκφράσει ανοιχτά την πικρία τους αναφορικά με τον  Αρχιεπίσκοπο  ΜΑΚΑΡΙΟ  επειδή αυτος ποτέ δεν αναγνώρισε τις Συμφωνίες  ΖΥΡΙΧΗΣ  και  ΛΟΝΔΙΝΟΥ  και για τα φιλοσοβιετικά του αισθήματα.

Μας έχουν διαβεβαιώσει οτι συμφωνούν με μια δίκαιη λύση του  Κυπριακού προβλήματος. Μέσα στη λύση εννοούν και τη με κάθε τρόπο απομάκρυνση του  ΜΑΚΑΡΙΟΥ  συμφωνόντας ότι δεν χρειάζεται η Μεσόγειος έναν   ΚΑΣΤΡΟ......
Καταλήγουμε να συμφωνήσουμε ανεπιφύλακτα μαζί σας ,ότι η επιχείρηση   ΑΡΓΟ  ΧΤΥΠΗΜΑ  κατά του ΜΑΚΑΡΙΟΥ  πρέπει να εκδηλωθεί πριν το Φθινόπωρο.
Στο ζήτημα αυτό θα έχουμε τη σιωπηρή υποστήριξη και των πολιτικών ηγετών της Αθήνας όπως με διαβεβαίωσαν . Το κομμουνιστικό κόμμα στην Ελλάδα δεν διαθέτει μεγάλη δύναμη και θα δεχτεί   ΠΑΘΗΤΙΚΑ   τη νέα κατάσταση για λόγους στρατηγικής τακτικής..

                                                                                             Γιόζεφ   Λούνς 
                                                                                         Γεν. Γραμματέας   ΝΑΤΟ

Η  βελόνα μετά την είσοδό της στο θύμα προχωράει αργά αλλά σταθερά ,μέχρι να φθάσει στην καρδιά, εκεί το απίθανα μικροσκοπικό κεφάλι της εκρήγνυται χύνοντας το θανατηφόρο δηλητήριο.
Σε δευτερόλεπτα επέρχεται ο θάνατος.
Κανείς δεν είναι σε θέση να ανιχνευσει το δηλητήριο εκτός από το  Δρ. Γιάιτσεκ ειδικό της  NSA. Με αυτό τον απάνθρωπο τρόπο δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος της Κύπρου  ΜΑΚΑΡΙΟΣ  .
( Εγγραφο σχετικό του  ΝΑΤΟ προς  το  Πεντάγωνο).


              ΣΧΕΔΙΟ   ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ  Κ..ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
     
                  Ο  συμβιβασμος
Α.  Παπανδρεου  Περίοδος δοκιμαστικού  τρόμου
Στο στόχαστρο τών  ''εξτρεμιστών''της Λέσχης  Το αντίβαρο.

Στη Γερμανική λουτρόπολη  Μπάντεν-Μπάντεν στις  19  Σεπτεβρίου  1984  τριάντα μέλη της   ''Τριμερούς Επιτροπής '' συγκεντρώθηκαν υπό την προστασία του Αναπληρωτή Διευθυντή Τζώρζ Φράνκλιν.
Ο  Τζοβάνι Ανιέλι, ο Αρχιστράτηγος του  ΝΑΤΟ, ο Γεν. Γραμματέας , ο Μονσινιορ  Βιλώ, Γραμματέας του Βατικανού, ο Αρχηγός-Αναπληρωτής της  NSA  με το βοηθό του,ο Αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών της Γερμανίας, ο Στράους, και πολλοί άλλοι.

Το κυρίως θέμα που απασχόλησε τη συγκέντρωση, ήταν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες που διατηρούσαν ακόμη τις Ντεγκωλικές απόψεις του κράτους-Εθνους όπως ο Κων. Καραμανλής, Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας ο οποίος- κατόπιν πληροφοριών που έφθασαν στην ''Τριμερή'' ήταν έτοιμος να μιλήσει για πολλά.
Επομένως έπρεπε να φύγει από τη μέση.  Ο τρόπος και ο χρόνος αφηνόνταν στη διακριτική ευχέρια της  NSA.
Στην πραγματικότητα τίποτα δεν συνέβαινε από αυτά που ισχυρίζονταν.  Απλά ο Πρόεδρος Καραμανλής ήταν θύμα των εκκαθαρίσεων που γίνονταν ανάμεσα στις δύο τάσεις.
Ο Κ. Καραμανλής ανήκε στην προηγούμενη-συνεπώς ξεπερασμένη τάση της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ.Μόλις είχε προφθάσει να ξεκινήσει κάποιο ειδύλιο με την ''Τριμερή''και επομένως με τις νέες τάσεις της γραμμής Ανιέλι και των άλλων.

Ο Ανιέλι υπήρξε κατηγορηματικός ! ''Ο Καραμανλής να έφευγε απο τη μέση''φερεται να είπε, κοιτάζοντας επίμονα το Στράους. Ο  Στράους προσπάθησε να βρεί και μεση λύση. Ήταν δύσκολο. Λαύρος σύμμαχος του Ανιέλι ο Λούνς που δεν ξεχνούσε τις δύσκολες ώρες που είχε με τον Καραμανλή στο παρελθόν,συνηγορούσε θερμά υπέρ της πρότασης Ανιέλι.
Τελικά ο Αναπληρωτής Διευθυντής της ''Τριμερούς'' Φράνκλιν έδωσε τη λύση! Να φύγει ο Καραμανλής απο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας .
Να επιφορτιστεί ο Πρωθυπουργός  Παπανδρέου να τον απολύσει. Αν κάτι πάει στραβά τότε να αναλάβει η NSA σε συνεργασία με το  ΝΑΤΟ.
Έτσι δόθηκε εντολή στον  Α. Παπανδρέου να ''απολύσει'' τον Καραμανλή ο οποίος -αφού είχε πληροφορηθεί το σχέδιο δολοφονίας του -δέχθηκε με ανακούφιση να πάει σπίτι του.

Το τελευταίο μέρος της συγκέντρωσης  21  Σεπτεμβρίου  1984 στο στρογγυλό τραπέζι των συζητήσεων πρόβαλλε το ζήτημα.  Πρωθυπουργός της Ελλάδας  Α, Παπανδρέου . Επειδή ο Α. Παπανδρέου στεκόταν με το ενα πόδι στην παλαιά άποψη και με το άλλο πόδι στη νέα ( στη Τριμερή) αυτό θα του επέτρεπε κάποια στιγμή να ξεφύγει απο την ΕΟΚ  και απο το ΝΑΤΟ.
Στη συνέχεια για να κατορθώσει να συσπειρώσει γύρω του τις Βαλκανικές χώρες-παίζοντας ηγετικό ρόλο ο ίδιος- πράγμα το οποίο θα είχε ...........ολέθριες συνέπειες για τις προκατασκευσμένες εξελίξεις στα Βαλκάνια......(τη σημερινή κατάσταση).
Η υπόθεση της εξόρυξης πετρελαίων στο Αιγαίο θα εμφανιστεί από τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου στο ορατό μέλλον.
Όμως τα πετρέλαια θέλει να τα παραχωρήσει στη μικρή ομάδα των Αμερικανών που τον στηρίζουν για να τα διαθέσουν εκείνοι με τη σειρά τους στο καρτέλ που τους συμφέρει και το οποίο θα είναι ο εγγυητής της πολιτικής  Παπανδρέου. Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να παρακολουθείται στενά ,έτσι ώστε να επέμβουμε την κατάλληλη στιγμή συμπέρανε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της ''Τριμερούς''.

Η άποψη του Στράους ήταν σαφής! Ο  Α. Παπανδρέου έπρεπε να εξαφανιστεί το συντομώτερο δυνατό...πρότεινε χωρίς περιστροφές. Ο Λουνς συμφώνησε με τον Στράους και υποστήριξε την άποψη αυτή με όλες του τις δυνάμεις.
Ο Στράους στην πραγματικότητα ήθελε να χτυπήσει τον Ανιέλι με την κίνησή του αυτή,επειδή ο δεύτερος αποδέχθηκε την εξαφάνιση  του Καραμανλή.        Ισορροπία του τρόμου!
Τελικά και μετά απο δύο ώρες συζητήσεων και διαβουλεύσεων αποφασίστηκε! Αν ο Παπανδρέου θελήσει να κινήσει θέμα πετρελαίων στο Αιγαίο να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή με το σκεπτικό ότι δεν θα εξυπηρετούσαν τα πετρέλαια την Ευρώπη στη γραμμή που είχε χαράξει.
Η διατάραξη της ισορροπίας την οποία θα επιχειρούσε ο Παπανδρέου με την ενέργειά του αυτή θα ήταν για προσωπικό του όφελος και όχι για το Ευρωπαϊκό συμφέρον.
Επομένως θα ήταν εκτός γραμμής. Εφ' όσον θα γινόταν μια τέτοια κίνηση υστερόβουλης ανεξαρτησίας από τον Παπανδρέου με δεδομένη τη μηδενική Αμερικανική υποστήριξη, τότε θα πρέπει να αρχίσει ηαντίστροφη μέτρηση γι' αυτόν.
Αν υπάρξει κώλυμα στη φυσική του εξαφάνιση να εφαρμοστεί σχέδιο εκμαυλισμού σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο. Για νέος Τίτο ο Παπανδρέου είναι πυγμαίου αναστήματος ,αλλά το βασικότερο για προσωπικά του οφέλη...

Εκεί λοιπόν -στο Μπάντεν -Μπάντεν --αποφασίστηκε η αποκαθήλωση με τον ένα ή τον άλλό τρόπο του  Α. Παπανδρέου . Ο Λούνς πάντως ήταν κατηγορηματικός στις απόψεις του !
ΝΑ  ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ  ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ 
εσκουξε.
Ο Ανιέλι ήταν πιο μετριοπαθής λόγω και της αντιπάθειάς του στους  Μπίλντερμπεργκς των παλαιών τάσεων αλλά και του Στράους προσωπικά. Ήταν της γνώμης να περίμεναν να έβλεπαν και μετά να έπρατταν.
Όλα τα παραπάνω είναι προσωπική μαρτυρία του γράφοντος επειδή ήταν παρών στη συγκέντρωση σαν παρατηρητής της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Έτσι το Μάρτιο του  1987  ο Α. Παπανδρέου θέλησε να ''αποδεσμευτεί''από τις παλαιές τάσεις της Λέσχης να προσχωρήσει στις νέες με την παραχώρηση των πετρελαίων στο καρτέλ της παλαιάς τάσης όμως ,αγνοώντας επιδεικτικά τη νέα τάση Ανιέλι-Ροκφέλερ.
Στους τελευταίους προσφερε αόριστες υποσχέσεις για οφέλη που θα προέκυπταν μετά τη μερική ανεξαρτητοποίηση της Ελλάδας.
Εκείνοι αντελήφθησαν τους πραγματικούς σκοπούς του ,ότι δηλαδή τα συμφέροντα του ήταν καθαρά προσωπικά του,και επενέβησαν διατάζοντας την Τουρκία να επέμβει στρατιωτικά το Μάρτιο του 1987.
Δύο ημέρες η Ελλάδα έζησε τον εφιάλτη του πολέμου.
Μόνο την τρίτη ημέρα του Μαρτίου όταν ο Παπανδρέου υποχώρησε φοβούμενος τη φυσική του εξόντωση,μόνο τότε ατόνισε η Τουρκική απειλή.

Αλλά η ''Τριμερής''δεν συνχωρεί .Το  Μάϊο του  1987 η  NSA  κατόπιν εντολής της ''Τριμερούς Επιτροπής''έστειλε πράκτορες της  CIA  να δολοφονήσουν τον Α. Παπανδρέου .

(Η ζωή του σώθηκε επειδή ο γράφων τον ειδοποίησε έγκαιρα --στις  18  Ιουνίου  1987--ημέρα Πέμπτη στις 12-1.30 το μεσημέρι ).

Ο Παπανδρέου πανικόβλητος δημοσιοποίησε με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο δολοφονίας του  (όπως του το είχα περιγράψει με αδιασειστα στοιχεία)  αποκάλυψε τα ονόματα των υποψηφίων δολοφόνων του και το σχέδιο ματαιώθηκε.
Δεν κατόρθωσε όμως ο γράφων να τον σώσεί από το σχέδιο αποσταθεροποίησης εκμαυλισμού .δωροδοκιών  κ.λ.π.(όπως η υπόθεση Κοσκωτά) και τούτο επειδή ο Α. Παπανδρέου αποπειράθηκε με ανεξήγητη εγωπάθεια να βρει άλλες πηγές δύναμης-στήριξης.
Πραγματοποιώντας όταν τα σύννεφα των σκανδάλων πύκνωσαν επικίνδυνα την πιο θεαματική - θεατρική κίνηση της ασθένειάς του εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο παράγοντα με σκοπό να κερδίσει χρόνο,κερδίζοντας τις επόμενες εκλογές.
Μόνο που έκανε δύο τραγικά λάθη. Το ένα ήταν ότι δεν έκανε αμέσως εκλογές με αποτέλεσμα η συναισθηματική φόρτιση να εξανεμιστεί και δεύτερο δεν γνώριζε ότι έδινε χρόνο στην ''Τριμερή''να οργανωθεί να εξαγοράσει και να εκβιάσει ολόκληρο σχεδόν το περιβάλλον του.
Τελικά και ο Α. Παπανδρέου υπήρξε θύμα εκτός από τα προσωπικά του βαριά λάθη που προανέφερα του αμείλιχτου πολέμου των δύο τάσεων της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ και της  ''Τριμερούς''

No comments:

Post a Comment