Sunday 13 December 2015

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

ΑΡΧΗΓΟΣ  ΤΟΥ   ΓΕΣ   ΔΕΝ   ΕΧΟΥΜΕ   ΟΥΤΕ    ΚΑΝ    ΣΤΟΛΕΣ    ΓΙΑ   ΤΟΥΣ   ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ


ΤΟΥ  Γιαννη  Πετριδη


Ούτε  λεφτά για στολές των νεοσύλλεκτων εχουν πλέον οι  Ελληνικές  Ενοπλες Δυνάμεις  αποκάλυψε  ο Αρχηγός  ΓΕΣ  αντιστράτηγος Βασίλειος  Τελλίδης σε ενημέρωση  των δημοσιογράφων.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι:   Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε  καν  τους νέους που να διακόψουν την αναβολή τους και να καταταγούν αλλά είναι αδύνατον να τους δεχθούμε. Δεν έχουμε ούτε φαγητό ,ούτε στολές να τους δώσουμε.
Και σημείωσε οτι απο τα  2000 αιτήματα διακοπής αναβολής  στράτευσης  τελικά ικανοποιήθηκε  μόνο το  10%  ήτοι  200  άτομα γιατί δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν την κατάταξη των υπολοίπων.


Αυτά σημείωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου  Στρατού  αντιστράτηγος  Βασίλης  Τελλίδης ο οποίος αναφερόμενος στις μεγάλες δυσκολίες που περνά αυτή την περίοδο ο Στρατός Ξηράς είπε χαρακτηριστικά:  Ο  Κλάδος οφείλει τη μαχητική ικανότητα που εξακολουθεί να εχει στα μέλη και στελέχη του που εχουν σηκώσει τα μανίκια και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. 
Και κανείς φυσικά δεν συγκινείται αλλά και να  συγκινηθεί τι θα κάνει ?  Αφού η Μέρκελ  και ο Σόϊμπλε δεν εγκρίνουν κονδύλια για στολές των Ενόπλων Δυνάμεων και τα λεφτά είναι δικά τους.


Ποιός θα τους αναγκάσει να τα δώσουν εκει που δεν θέλουν να δώσουν ? Τυχαίο οτι πρότειναν  ''κοινές περιπολείες '' με τους  Τουρκους στο Αιγαίο  οι Γερμανοί ?
Τι θα γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ? Θα αυξηθεί η θητεία και θα κρατάνε οι ίδιοι φαντάροι τις στολές και δεν θα χρειάζεται να τις αλλάξουν ?
Φυσικά έτσι ή αλλιώς πρέπει να αυξηθεί η θητεία κανονικά μέχρι τους  15  μήνες πρέπει να αυξηθεί  κατ' ελάχιστον.
Το έγκλημα δια χειρός  Γ. Παπαντωνίου και Ε. Μεϊμεράκη της μείωσης της θητείας για προεκλογικούς λόγους εχει πλήξει καίρια ειδικά την μαχητική ικανότηττα του Στρατού Ξηράς του οποίου αυτή την στιγμή ζήτημα ειναι αν εκτός απο τις επίλεκτες και ειδικές δυνάμεις ειναι αξιόμαχες ακόμα μερικές μονάδες Πυροβολικού και φυσικά πάντα το Οπλο των Τεθωρακισμένων.


Να μην μιλήσουμε για την ετοιμότητα σε συστήματα των ειδικών δυνάμεων και αμφίβιων καταδρομέων για τα αποτελέσματα της περίφημης  ''Δύναμης Δέλτα'' και πάει λέγοντας.
Για να μην μιλήσουμε επίσης για ανταλλακτικά.... Στις μονάδες εκστρατείας ''παίζει''και μονοψήφιο νούμερο στις  διαθεσιμότητες οχημάτων.


Ο Α/ ΓΕΣ  τόνισε επίσης οτι ''Μεγάλος αριθμός αποστράτων ακόμα και χαμηλών βαθμών για παράδειγμα σε βαθμό  λοχαγού κ.ο.κ που ειχαν παραιτηθεί ζητούν πλέον να ξαναγυρίσουν στο Στρατό αλλά δεν υπάρχουν κονδύλια για να απορροφηθούν''!!
Ο αρχηγός  ΓΕΣ  μίλησε πάλι για  ''αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού'' ( ή έκτη ή η έβδομη τα τελευταία  δεκαπέντε χρόνια ) απλώς και μόνο για να δικαιολογήσει την σύμπτυξη των στρατιωτικών μονάδων που δεν εχουν στολές δεν εχουν φαγητό και οπως γνωρίζει άριστα το   pronews,gr τα  πυρομαχικά εκπαίδευσης των μονάδων ειναι ελάχιστα εως μηδενικά !!
Αποκάλυψε οτι γίνονται σκέψεις να θεσπιστεί η εθελοντική κατάταξη των γυναικών προφανώς απλά και μόνο για να εχουν κάπου να τρώνε οι άπορες κοπέλες. Και αν τα καταφέρουν να τρώνε αφού δεν υπάρχει φαγητό αρκετό.


Επίσης ο αντιστράτηγος  Τελλίδης τάχθηκε ανοιχτά κατά της εμπλοκής του Στρατού στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος ( οπως ήδη εχει αποκαλύψει το pronews.gr )αλλά υποστήριξε οτι ακόμα και για το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει ο Στρατός θα πρέπει να ενισχύεται με τα σχετικά κονδύλια διότι το ΓΕΣ δεν διαθέτει τα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο.
Ο Αρχηγός του  Γενικού Επιτελείου Στρατού είπε χαρακτηριστικά οτι μόνο για τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο Φαρμακονήσι και μόνο για το πρώτο εξάμηνο του  2015  δαπανήθηκαν  120.000 ευρώ απο το ΓΕΣ.
Το ερώτημα μετά απο τα παραπάνω είναι '' Τι είδους ασφάλεια υπάρχει στην χώρα κατά των απειλών σε βάρος της ακεραιότητάς της ''και πόσος χρόνος μας μένει μέχρι  οι '' απέναντι '' να θελήσουν να βρούν το ''εύκολο θύμα '' για να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα. !!!!


Κατά τα λοιπά .... Βοήθα  Παναγιά  !!!!!














.

No comments:

Post a Comment