Friday 13 May 2011

ΚΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΟΥΤΟΠΙΑ

                                ΚΕΦΑΛΑΙΟ     Δ
Σελιδες  319-320-321-322-323-324-325

Η  NSA  ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ  ΕΠΑΝΟΔΟ   Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ   ΣΤΗΝ   ΕΛΛΑΔΑ. 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ   40   ΟΙ  ΟΡΟΙ !  ΟΙ  ΡΟΛΟΙ !

Η...ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ  ΤΟΥ  Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.........ΚΑΙ  Η  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΤΟΥ ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟΝ
ΑΥΓΟΥΣΤΟ   1974......

ΤΟ  ΚΚΕ  ΣΕ  ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΘΕΣΗ 

Πέμπτη 30 Μαϊου 1974.  Ώρα  8.45 π.μ. Η βαριά σιδερένια ηλεκτροφόρα πόρτα της πύλης 4,στο βόρειο σημείο των κτιρίων της  NSA  ανοίγει αργά και σταθερά, με εκείνο το περίεργο βουητό.
Στο τέλος το βουητό σταμάτησε και ακούστηκε ένα υπόκωφο ανατριχιαστικό ''πλατς''σαν να έσπασε ανθρώπινο σώμα στο τσιμέντο.
Αμέσως άναψε ένα πράσινο φώς. Ο βλοσυρός φύλακας με το αυτόματο στο χέρι έδειξε την έξοδο. Ο μοτοσυκλετιστής με τη λαδιά στολή χωρίς διακριτικά και την ειδική κάσκα στο κεφάλι ξεκίνησε σαν βολίδα.

Η κάσκα στο κεφάλι του ειδικά επιλεγμένου αγγελιοφόρου μεταδίδει ήχο και εικόνα ταυτόχρονα, στην αίθουσα  12  στο δευτερο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται η ειδική ομάδα αμέσων επεμβάσεων.
Η εικόνα που μεταδίδεται απο την κάσκα του ειδικού αγγελιοφόρου είναι της τάξεως των  20  μιλίων  περιμετρικά .
Σε περίπτωση υψηλού κινδύνου - επίθεση απο εχθρό κ.λ.π.ενεργοποιήται η Ομάδα της αίθουσας  12  και η πρώτη κίνηση είναι το πάτημα ενός κουμπιού .
Σε 30 δευτερόλεπτα ,,γίνεται μια εκκωφαντική έκρηξη και μοτοσυκλετιστής και μοτοσυκλέτα γίνονται στάχτη. Στο σημείο της έκρηξης δημιουργείται κρατήρας 5 μέτρων βάθους και 10 μέτρων περίπου πλάτος.
Οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στην ακτίνα της έκρηξης καίγεται.Ταυτόχρονα με την έκρηξη αρχίζει η επιχείρηση σύλληψης του εχθρού.

Εκείνο το πρωϊνό της Πέμπτης δεν συνέβη τίποτα. Ολα πήγαν όπως είχαν προγραμματιστεί. Ο ειδικός αγγελιοφόρος έφθασε στο Λ. Οίκο και παρέδωσε στα χέρια του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας το φάκελλο.
Η διαδικασία της επιστροφής στο στρατηγείο της  NSA  είναι ίδια. Ο φάκελλος περιείχε εντολή του Συμβουλίου της  NSA  για την επιστροφή στην Ελλάδα και ανάληψη της Πρωθυπουργίας απο τον ,,,,,,,
,,Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.......
Παράλληλα αναφερόταν στο έγγραφο πως η Υπηρεσία  (NSA)ευνοούσε την Αμερικανική  υποστήριξη στον καθηγητή Α. Παπανδρέου με την έννοια της στενής συνεργασίας με τα Αμερικανικά συμφέροντα και των δύο.
Προϋπόθεση στα παραπάνω ήταν ,πως και οι δύο πολιτικοί έπρεπε να υιοθετήσουν το Αμερικανικό σχέδιο,δηλαδή της  NSA  για το Κυπριακό ζήτημα.
Ώρα 11.50 π.μ.της ίδιας ημέρας ο Υπουργός Εξωτερικών  Χένρυ  Κίσσιγκερ έπαιρνε στα χέρια του το έγγραφο φωτοτυπημένο.
Στο πάνω μέρος λίγο δεξιά απο το κέντρο του εγγράφου υπήρχε μια μικρή σφραγίδα με κωδικούς και κάτω απο τη μικρή σφραγίδα μια μονογραφη του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο  Χένρυ Κίσσιγκερ επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Σύμβουλο στο Λ.Οίκο στις 12,25 μ.μ. Κανόνισαν για την επομένη το πρωϊ ώρα 8.30  να συνέλθει η Επιτροπή   40. 
( Οταν ο Νίξον ανέλαβε τα καθήκοντά του τις συγκαλυμμένες επιχειρήσεις επιτηρούσε η λεγόμενη Επιτροπή  303  που πήρε το όνομά της από μια προεδρική ντιρεκτίβα του Ιουνίου 1964..(Μνημόνιο Δράσης Εθνικής Ασφαλείας  303 )που καθόριζε τη σύνθεση ,τη λειτουργία και τις ευθύνες της.
Ο διϋπηρεσιακός αυτός συντονιστικός μηχανισμός με διάφορες ονομασίες βασίζεται στο Νόμο περί Εθνικής Ασφαλείας του  1947  με τον οποίο δημιουργήθηκε η......CIA....η ....NSA....και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.
Ο πρόεδρος Νίξον του άλλαξε το όνομα και το βάφτισε Μνημόνιο Αποφάσεων Εθνικής Ασφαλείας  40,στις  17  Φεβρουαρίου  1970 .Για συντομία ονομάστηκε Επιτροπή  40  Συμβουλευτική  Ομαδα Επιχειρησεων.
Ο πρόεδρος Κάρτερ άλλαξε εντελώς την ετικέτα και την ονόμασε .Ειδική Συντονιστική Επιτροπή του  ΣΕΑ  με το εκτελεστικό Διάταγμα  12036  της  24  Ιανουαρίου  1978 )
Στις 12,55 μ.μ. ενημερώθηκε ο Πρόεδρος  των  ΗΠΑ. 


Σελιδα  321
Εχει φωτοτυπία από τον Κ. Καραμανλή  προς   mr. Henry  Kissinger .

Αγαπητέ κ. Υπουργέ
Εν συνεχεία της συνάντησής μας της  18ης Ιουλίου  1974 έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα 
.................................................................................................................................................................
..συμφωνίες Ζυρίχης  Λονδίνου.
Με τη λύση του Κυπριακού προβλήματος.
Μετά τη λήξη της δεύτερης φάσης στην Κύπρο επιθυμώ ειρήνη στην περιοχή .
Θα περιμένω τη συμφωνηθείσα γραπτή εγγύηση των Ανατολικών συνόρων της χώρας μου.
............θα περιμένω από την πλευρά σας να τηρηθούν όλα όσα συμφωνήσαμε.
                           Ειλικρινώς
                     Κωνσταντίνος   Καραμανλής.



                    Σύσκεψη της Επιτροπής  40
                   Αίθουσα επισκόπησης  καταστάσεως
                       31  Μαίου ώρα  8.30 το πρωϊ  .  

Μετά την τηλεφωνική επαφή  Κίσσιγκερ-Συμβούλου  Εθνικής Ασφαλείας ,ο τελευταίος συγκάλεσε για την επομένη ,ώρα  8  το πρωϊ την Ομάδα Ειδικών Ενεργειών ,για Σύσκεψη με τον Πρόεδρο των  ΗΠΑ.
Απο τις  8.00  μέχρι τις 8.20  ο Πρόεδρος συνεδρίαζε με τα μέλη της Ομάδας . Σε αυτή συμμετείχε εκτός των άλλων και ο Τζο Σίσκο. (Πρώην πράκτορας της  CIA  .Εγινε υφυπουργός Εξωτερικών και έλαβε μέρος στην απόβαση των τούρκων στην Κύπρο).
Ο πρόεδρος τους έβγαλε ένα λογίδριο ,για να τους δείξει ότι αναγνώριζε τις προσπάθειές τους. Τους είπε οτι η δουλειά τους ήταν να...... περιφρουρήσουν τα Αμερικανικά και  Νατοϊκά συμφέροντα......στην   Ελλάδα και την Κύπρο για την ισορροπία στην περιοχή.
(ήθελε να ακούσει την εκτίμησή τους αδιάφορο τι πίστευαν προηγουμένως ότι ήταν δικές του προτιμήσεις.)
Στις  8.20  τα μέλη της Ομάδας Ειδικών Ενεργειών έφυγαν ''εμπνευσμένα''απο το γραφείο του Προέδρου και επανέλαβαν τη σύσκεψή τους κάτω στην Αίθουσα Επισκόπησης  Καταστάσεων.

Η  Σύσκεψη τελείωσε στις  9.15  π.μ. Εκεί μεθοδεύτηκε η επιστροφή  ................
..Κ. Καραμανλή -----Α. Παπανδρέου ...........στην Ελλάδα .

Η ανάληψη της  Πρωθυπουργίας απο τον πρώτο και η σιωπηρή αποδοχή της ...ΕΙΣΒΟΛΗΣ...στην Κύπρο και απο τους ...ΔΥΟ...Η NSA και η  CIA  ανέλαβαν τις ''λεπτομέρειες''με τις οποίες δεν ασχολούνται οι πολιτικοί...


ΓΕΝΕΥΗ (Ελβετία)Δευτέρα  10  Ιουνίου  1974  ώρα  11.27  νύχτα............

Το αεροπλάνο της  SWISSAIR  κατέβηκε απαλά στο διάδρομο του αεροδρομίου της Γενεύης στην Ελβετία.
¨Ενα στιγμιαίο ταρακούνημα ,ένα άλλο λίκνισμα ,μετά σαν πεισματάρικη κυρία ακούμπησε τους τροχούς που στρίγγλισαν για μια στιγμή αλλά αμέσως μετά υπάκουσαν και ρολάρισαν με άνεση.
Η πρώτη θέση είχε μόνο δύο κυρίους . Ο ένας ξανθός παχουλός ,καλοζωϊσμένος ,πενηνταπεντάρης ,με λίγες άσπρες τρίχες σκόρπιες, εδώ και εκεί, στα πλούσια μαλλιά του.
Το άσχημο στόμα του έχασκε σε μια γκριμάτσα γέλιου και τα γκριζογάλανα μάτια του παιγνίδιζαν κοροϊδευτικά,καθώς κύταζε το συνεπιβάτη του που είχε τσιτωθεί .Έσφιγγε τα μπράτσα του καθίσματος με δύναμη και τα γυαλιά του είχαν γεμίσει ιδρώτα.
Αυτός το αντίθετο με τον πρώτο κύριο έμοιαζε με φτωχό δάσκαλο ορεινού χωριού Ελλήνικής επαρχίας.Στεγνός με ετοιματζίδικο φτηνό κουστούμι,μάτια στρογγυλά ,καστανά,σβησμένα και αφηρημένα,χείλια ίσια και σφιχτά .        Ανάστημα μέτριο.    Το αντίθετο με τον ξανθό.
Τα μαλλιά του είχαν πέσει και μόνο το μουστάκι του θύμιζε πως κάποτε είχε και αυτός πολλά μαλλιά.Το αεροπλάνο σταμάτησε επιτέλους.
Οι δύο κύριοι περίμεναν κάμποση ώρα. Είχαν φύγει όλοι οι επιβάτες και το προσωπικό ετοιμαζόταν με γελάκια να αφήσει το αεροσκάφος.

Ξαφνικά έκαναν την εμφάνισή τους δώδεκα άνδρες νέοι καλογυμνασμένοι και οπλισμένοι. Ο επικεφαλής τούς χαιρέτησε τους δύο κυρίους με σεβασμό.
Κατόπιν τους οδήγησε γρήγορα σε ένα αυτοκίνητο Μερσεντές,αλεξίσφαιρο,που ξεκίνησε αστραπιαία πριν ακόμα κλείσουν οι πόρτες.
Ένα άλλο αυτοκίνητο ήταν σαν προπομπός της Μερσεντές και δύο άλλα ακολουθούσαν σε απόσταση ασφαλείας και ορατότητας.
Σε  30'  είχαν φθάσει στον προορισμό τους στο Αμερικανικό Προξενείο. Οδηγήθηκαν απο τους άνδρες ασφαλείας στο γραφείο του Γενικού Προξένου.
Εκεί περίμενε ο Πρόξενος ,ο Σταθμάρχης της  CIA  στην Ελβετία, δύο άλλοι αξιωματούχοι Αμερικανοί, ο Ρώσσος σταθμάρχης στο Παρίσι που ήρθε ειδικά για τη συνάντηση και ένας  Έλληνας. 
Τις συστάσεις ανέλαβε ο Αμερικάνός προξενος.
Ο κ. Κλαίρ Ελρόυ Τζ.ωρτζ, Α'  Γραμματέας της πρεσβείας των  ΗΠΑ  στη  Βυρητό (στην πραγματικότητα .ηταν ο σταθμάρχης της  CIA  εκεί. Η πραγματική του ιδιότητα ήταν υποδιευθυντής  της  NSA   του τμήματος συγκαλυμμένων επιχειρήσεων)  .
Ο κ. Ρίτσαρντ Γουέλς απο το Λάγκλεϋ της Βιρτζίνια ...  CIA ...Αυτοί ήταν οι δύο επιβάτες στο αεροπλάνο . Ο  Έλληνας ήταν ο επιχειρηματίας  Γ. Γκέρτσος προσωπικός φίλος του Κ. Καραμανλή. 

Με λίγα λόγια το περιεχόμενο της εντολής προς Καραμανλή ήταν...να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αναλάβει την Πρωθυπουργία.
Να μη φέρει αντιρρήσεις σε ότι συμβεί στην Κύπρο, γιατί η κατάσταση πρέπει να ξεκαθαρίσει εκεί.Το νησί οδηγείται σε  Κουβανοποίηση από τον ......ΠΑΠΑ.....(εννοούσε τον Αρχ.Μακάριο).
Το νησί είναι και πρέπει να παραμείνει αεροπλανοφόρο των  ΗΠΑ  στην περιοχή. Ας απευθυνθεί μετά η υπό τον Κ. Καραμανλή κυβέρνηση στους Διεθνείς Οργανισμούς (τους οποίους ελέγχουν οι  ΗΠΑ  ''αυτό δεν το είπε'').
Εμείς θα βοηθήσουμε ώστε το προφίλ του Κ. Καραμανλή να μην στραπατσαριστεί. Αυτό θα το πάθουν οι Τούρκοι.
(Εννοούσε τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ ο οποίος μετα την εισβολή στην Κύπρο καταστράφηκε πολιτικά απο την ίδια την  NSA  η οποία τον είχε προωθήσει στο αξίωμα του πρωθυπουργού)

Ο καθηγητής  Α. Παπανδρέου δεν θα κάνει τίποτε χωρίς να το επιτρέψουμε εμείς ! Αλλωστε τις κρίσιμες ώρες θα απουσιάζει απο την Ελλάδα!!!!

Το  ΚΚΕ  θα νομιμοποιηθεί απο τον Κ. Καραμανλή.....................................................αυτό είναι όρος........

Με αυτό το αντάλαγμα δεν θα φέρει αντιρρήσεις στην πολιτική της νέας κατάστασης.Τους ενόχους της σημερινής κατάστασης ας τους δικάσει για εσχάτη προδοσία και για την επιβολή της δικτατορίας και γι'αυτά που θα συμβούν στην Κύπρο.

..............Ο  Ελληνικός  Τύπος.............θα βοηθήσει στην περίπτωση.................

Καθώς και στην όλη προσπάθεια του κ. Καραμανλή για την εμπέδωση της ......Δημοκρατίας!!!!στη χώρα σας......
Οι βάσεις στην Ελλάδα θα μείνουν ως έχουν .Θα ενισχυθούν τα πυρηνικά όπλα των  ΗΠΑ  και.................
Οι  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.............έδειξε με το κεφάλι το σταθμάρχη  της  KGB   (ο οποίος ήταν και πράκτορας της 
..NSA..)που κούνισε το κεφάλι καταφατικά.   


             Η  Σελιδα   324  
Εχει φωτοτυπία εγγράφου για δεσμεύσεις του....σοσιαλιστή Α. Παπανδρέου απέναντι στους ....
ιμπεριαλιστές των  ΗΠΑ.  

               UNITED  STATES  OFFICE  OF  MILITARY  COOPERATION
                              APO  NEW  YORK  09668

                               SECRET    7271
  
FORTHME -- NSA/WAS/1158-AR/29-74                            August  1974

             DIRECTIONS
1.the selected retirement of the establishments from Greece will be deuded from the Goverment of  USA  only phrasal deviations are permited from Andreas  Papandreou .There will be permited revision of the Defense agreement between Greece and United States of America for the satisfaction of radical voters.

3.Diminution of the Greek Communist party's force. The diminution mustn't exceed the agreed withthe  KGB's colleagues.

5.Phrasal ''fights''against NATO  and EEC not realy ''war''connector between  USA  and Greek Government will resume to ''keep calm''the  NATO's officers.

7.If and when the team wants the weapons in Greece will be replaced or exchanged with new nuclear weapons.

9.When  CIA  and  DIA  need weapons for covered operations abroad Papandreou's Government will sell and transport weapons to the current prices. He will be informed by the USA logisticsoffice's.

10.Papandreou's Government won't drive forward the Cypru's matter. For exchange there won't serious problem with Turkey.

14.Toleration with terrorism and ....................................

15.The economic issue will be fixed by  Brian Crozier ,The companies that support Papandreou's motion in Greece will deposit $ 100.000.000. for the creation of new party.............ARAMCO........of  wallstreet is .......
The Banks  The Chase Manhattan Bank.


        Συνεχιζεται 

No comments:

Post a Comment