Wednesday 16 May 2012

ΕΠΙΣΤΙΛΗ ΠΡΟΣ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Επιστολή  άπό τον Κύριο  Χρ. Μαγγούτα στον Πρόεδρο της  Ελληνικής  Δημοκρατίας.

Αν είχα τη δύναμη θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό,τον Ολαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον .Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε τη δημοκρατία,αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.

Οταν το Ισλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε κάποιο νόμο παρόμοιο με το Μνημόνιο 1 και στάλθηκε για επικύρωση στον πρόεδρο της δημοκρατίας ,αύτός ενεργοποίησε το μόνο δικαίωμα που είχε ,όπως κι εσείς: δεν το υπέγραψε και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα.
Ηταν η πρώτη φορά που έγινε δημοψήφισμα στη χώρα αύτή. Η εξήγηση του ήταν σαφής : << Δέν μπορώ εγώ ή οι λίγοι βουλευτές που ψήφισαν αύτό το νόμο να αναλάβω την ευθύνη να τον επικυρώσω ξέροντας ότι θα επηρεάσει τη ζωή κάθε πολίτη της χώρας μου. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει>>.
Το δημοψήφισμα έγινε και ο λαός απέρριψε το νόμο με συντριπτική πλειοψηφία. Δεν είχε άδικο: τρείς τράπεζες είχαν δανειστεί  80  δις ευρώ ήτοι το δεκαπλάσιο από το  Ακαθάριστο  Εθνικό Εισόδημα της χώρας,είχαν χρεοκοπήσει και τώρα ζητούσαν από το λαό να πληρώσει τους δανειστές σε διάφορες χώρες.

(  Εδώ θέλω να κάνω  μια διευκρίνηση που διαφεύγει του κύριου  Μαγγούτα , όπως αναφέρει το χρέος το είχαν η τράπεζες,  και όχι το Ισλανδικό κράτος, ενώ της Ελλάδος το χρέος είναι κρατικό .
Θα αναρωτηθεί κάποιος πιά η διαφορά?   Η διαφορά είναι ότι οι τράπεζες πτωχεύουν ,ενώ τα κράτη δεν εχουν αυτό το πλεονέκτιμα. Το μόνο που μπορούν να κάνουν σταματούν να πληρώνουν. Και τότε αρχίζουν τα βάσανα.  Το Γερμανικό  Focus   οταν έγραφε εχετε την Ακρόπολη έχετε τα νησιά  ήταν διαβασμένοι. )

Οι πολιτικοί άρχισαν νέες συνομιλίες με τους δανειστές και έφεραν τροποποιημένο σχέδιο στη Βουλή, κάτι σαν μνημόνιο 2 ,το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και στάλθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για επικύρωση. Και πάλι εκείνος είπε όχι και ζήτησε νέο δημοψήφισμα. Το επιχείρημά του ήταν σαφέστατο :<<Στα μεγάλα θέματα δεν αποφασίζουν προσωρινοί ηγέτες,ηγέτης είναι ολαός,και αύτός θα αποφασίσει >>.Χρειάστηκε να κατεβεί στους δρόμους για να υπερασπιστεί τη θέση του ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση των πολιτικών.Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τη σύζυγό του να αγκαλιάζει διαδηλωτές που η αστυνομία τους έχει πνίξει στα καπνογόνα. Ηταν ανένδοτος στις αρχές του : <<Υπάρχουν χώρες πιο ισχυρές οικονομικά από εμάς, εμείς όμως δεν πρόκειται να βάλουμε το κέρδος πάνω απο τη Δημοκρατία >>.

Στο νεο δημοψήφισμα ο λαός απέρριψε σχεδόν καθολικά και το Μνημόνιο 2 . Ο πρόεδρος το πήγε ακόμα πιο πέρα και ζήτησε αναθεώρηση του συντάγματος ,μόνο που αυτή τη φορά η αναθεώρηση δε θα γινόταν από πολιτικούς αλλά από τον ιδιο το λαό.

( Εδώ Ο  χάρη  κλήν  θα έλεγε να γιατί χρειάζεται να έχεις μεγάλα  ΑΡΧ..... ) 

Το επιχείρημά του ήταν και πάλι ατράνταχτο :<< Ο λαός είναι η υπέρτατη εξουσία,αυτός πρέπει να συντάξει το σύνταγμα>>.Εγιναν χιλιάδες συναντήσεις ,στάλθηκαν άπειρα ηλεκτρονικά μηνύματα και η λαϊκή επιτροπή κατέληξε σε μια μορφή του συντάγματος που φυσικά δεν είχε ούτε παραγραφές ,ούτε ασυλίες, και ούτε φοροαπαλαγές για τους πολιτικούς. Δεν έχει γίνει ακόμα δημοψήφισμα για το σύνταγμα, καθώς οι πολιτικοί παλεύουν με κάθε μέσο να το καθυστερήσουν,αλλά δε θα το πετύχουν για πολύ.

Σε κάποια στιγμή χρειάστηκε να καλέσουν το  ΔΝΤ , για βοήθεια, αλλά υπό ενα όρο: <<Θα σας πληρώσουμε ότι δανειστούμε,αλλά υπό ένα όρο: δε θα πειραχτούν οι μισθοί, οι συντάξεις, και τα κοινωνικά προγράμματα,γιατί είμαστε μια σκανδιναβική σοσιαλιστική κοινωνία και σκοπός μας είναι η ευημερία του πολίτη και οχι τα κέρδη των τραπεζών>>.

( Εδώ δεν μας διευκρινιζει ο κύριος  Μαγγούτας τι ιδους κοινωνικά προγράμματα είχαν οι Ισλανδοί είχαν και αυτοί ,μπάνια του λαού, είχαν  τζάμπα συγκοινωνείες, είχαν επιδώματα για ανήπαντρες κόρες, είχαν επιδώματα γάμου ).

Ούτε κεραμίδα να έπεφτε στα κεφάλια των αρμόδιων του  ΔΝΤ , αλλά τελικά το δέχτηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ταμείου,γιατί κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με άτομα όπως .....(δε χρειάζεται να αναφέρω ονόματα).

Αλλά ο πρόεδρος μιας δημοκρατίας δε σταμάτησε εκεί: ζήτησε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά όλων των πολιτικών και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης,συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού.  Η έκθεση της αδέσμευτης επιτροπής έφτασε τις 2.500 σελίδες και χρειάστηκαν 45 συνεχείς ώρες για να διαβαστεί από καλλιτέχνες ,συγραφείς, απλούς πολίτες σε κετρικό σημείο της πρωτεύουσας.

Και το συμπέρασμα ήταν σαφές :δεν ευθύνεται ο λαός για όσα έκαναν οι πολιτικοί οι οποίοι εκλέχτηκαν υποσχόμενοι τα αντίθετα από όσα έπραξαν.

( Ασφαλώς  και δεν ευθύνεται ο Ισλανδικός λαός, και δεν μπορούν να βρούν δίκαιο οι δανειστές τους διότι εδάνειζαν ιδιοτικές επιχειρήσεις ,Ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας εδάνειζαν το κράτος.)

Τρία χρόνια μετά η Ισλανδία αρχίζει να βγαίνει από την κρίση ,στην Ελλάδα μας λένε ότι θα χρειαστούμε δεκαετίες και αν......

Και κάτι ακόμα : ο Πρόεδρος της δημοκρατίας της Ισλανδίας δεν το έκανε αυτό για να κρατηθεί στην καρέκλα. Πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος για επόμενη θητεία. <<Εκπλήρωσα το χρέος μου στο λαό μου>> ήταν η λακωνική δήλωσή του ( οχι δεν είπε αν ήταν και στην  Εθνική Αντίσταση). Μήπως κ. Παπούλια θάπρεπε να επισκεφθείτε τους  Βικινγκς της Ισλανδίας για να πάρετε κάποια μαθήματα δημοκρατίας. Μήπως αυτοί που έτρωγαν βελανίδια όταν εμείς χτίζαμε  Παρθενώνες τώρα ξέρουν καλύτερα τι σημαίνει δημοκρατία ενώ εσείς την ευτελίζετε--ουσιαστικά μια πράξη αιμομιξίας--στη ώρα που γεννήθηκε; 

Και μια ακόμα δήλωση του  Ολαφουρ  Ράγκναρ  Γρίμσον : Εχω την σταθερή εντύπωση ότι τα κόμματα στη Βουλή δεν εκφράζουν αυτή την εποχή αντίστοιχη αναλογία στο λαό. !!  Εσείς θα κάνατε ποτέ αυτή τη δήλωση, που είναι πασιφανής σε κάθε έλληνα πολίτη;

Θα ήθελα να σας δω δίπλα στον  Ολαφουρ  Ράγκναρ  Γρίμσον . Ετσι για να καταλάβω τι σημαίνει γίγαντας και νάνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.!!!!!!!!!

Αυτά απο τον κ. Μαγγούτα . Από εναν ομοϊδεάτη του Ελληνα Προέδρου .  Μπορεί να  διαφέρουν οι δικές μου απόψεις σε δύο τρεία σημεία αλλά  συμφωνώ με τις απόψεις του για τον πολιτικό Παπούλια και για τους υπόλοιπους  Ελληνες  πολιτικούς. Οπως θα έλεγε ο Χάρη δεν έχουν ..!!!!!!










No comments:

Post a Comment