Friday 29 December 2023

ΒΑΣΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΡΕΜΟΣ

 Στην άκρη του χωριού μου υπάρχει ( ειναι) ενας γκρεμός. Ολοι οι απελπισμένοι που για τον αλφα ή βήτα λόγο η ζωή τους εχει βάσανα έπερναν τον δρόμο για τον γκρεμό έπεφταν-αυτοκτονούσαν και ετσι τελείωναν τα βασανά τους.

Μια μέρα πήρε τον δρόμο για τον γκρεμό ενας νέος απο το διπλανό χωριό. Οπως προχωρούσε τον είδε ενας γέροντας που βοσκούσε τα προβατά του. Ο νεαρός χαιρέτησε τον γέροντα και ο γέροντας με την σειρά του του επιασε την κουβέντα. 

Αρχισε να τον ρωτάει ( ο γέροντας ήξερε οσοι έπερναν αυτον τον δρόμο πήγεναν να αυτοκτονήσουν) γιατί τόσο νέος πήρες αυτήν την απόφαση για να αυτοκτονήσεις. Αρχισε ο νεαρός να του λέει οτι ειχε τόσα προβλήματα και το μόνο που του απόμηνε ηταν να αυτοκτονήση. 

Ο γέροντας με την σειρά του του είπε οτι στι χωριό του αυτον τον καιρό εχουν πανηγύρι και στην πλατία του χωριού εχουν μια εξέδρα και οσοι εχουν προβλήματα πάνε τα λένε και οποιος εχει τα πιό πολλά τον κάνουν Δήμαρχο. Και οταν γίνεις Δήμαρχος τελειώνουν τα βασανά σου. 

Ο νεαρός το σκέφτηκε και του άρεσε η ιδέα. Μια και δυό στο χωριό. Μετά απο τρεις ημέρες πήρε τον δρόμο και γυρνούσε ξανά στο χωριό του. Τον είδε ο γέροντας και τον ρώτησε !!   Εγώ σε έστειλα στο χωριό να σε κάνουν Δήμαρχο και εσύ τα παράτησες:  Τι έγινε :  

Και ο νεαρός του απάντησε !!  Τι να σου πώ μπάρμπα..... Εχει ανέβη στην εξέδρα ενας φουκαράς και λέει - λέει - λέει οσα δεν φαντάζεσαι..... Τόσα βάσανα δεν εχει κανένας άλλος....

Πάντα υπάρχουν και χειρότερα   !!!!!!!!!

No comments:

Post a Comment