Wednesday 3 January 2024

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΤΕΙΑ !!!

 Το έχετε καταλάβει οτι η μόνη φορά στη ζωή μας που μας άρεσε να μεγαλώνουμε ειναι οταν είμαστε παιδιά. Εαν είσαστε μικρότεροι απο 10 χρονών είσαστε τόσο συνεπαρμένοι με το μεγάλωμα που εκφράζετε την ηλικία και σε κλάσματα.

Πόσων χρονών είσαι;  Είμαι τεσσάρων και μισό. Δεν είσαστε ομως ποτέ τριάντα έξη και μισό. Είσαι τεσσάρων και μισό προς τα πέντε. Αυτος ειναι θεμελιώδης κανόνας.

Μπένεις στην εφηβική ηλικία τώρα κανείς δεν μπορεί να σε κρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό ετών η καμιά φορά και μερικούς αριθμούς πιο μπροστά. 

Πόσων χρονών είσαι; Θα γίνω 16 ! Μπορεί να είσαι 13 αλλά δές πρόκειται να γίνεις 16. Και μετά η σημαντικότερη μέρα της ζωής σου. Εγινες 21 ακόμη και οι λέξεις ακούγονται σαν μια τελετή. 21 Ναι !!!

Ομως μετά φτάνεις στα 30 Ωωωωχ..Τι συνέβη εκεί ?  Σε κάνει να αισθάνεσαι σαν χαλασμένο γάλα. ΞΥΝΙΣΕ !!  Πρέπει να το χύσουμε. Δεν ειναι αστεία τώρα. Μόλις εγινες σαν τα ξινισμένα τορτελίνια. Τι δεν πάει καλά ?Τι εχει αλάξει?

Εγινες 21 έφτασες τα 30 μετά προχώρησες στα 40 . Οοοπ! Πάτησε φρένο . Είναι ολα ολίσθηρα εκεί !!!Πριν το καταλάβεις έφθασες τα 50 και τα ονειρά σου φύγανε.

Αλλά για περίμενε !! Ηδη έγινες 60 δεν πιστεύεις οτι θα μπορούσες !!!

Κι έτσι έγινες 21 πήγες 30 πέρασες στα 40 έφτασες τα 50 και έγινες 60.....

Είχες πάρει τόση φόρα που χτύπησες τα 70 μετά απο αυτό ολα πάνε μέρα με την ημέρα.  Σήμερα χτύπησες 80....

Φθάνεις στα 80 σου και κάθε μέρα ειναι ενας πλήρης κύκλος . Φαγητό,Περίπατο, ώρα για ύπνο. Και δεν τελειώνει εκεί. Μόλις φτάσεις στα 90 σου αρχίζεις να πηγένεις και πίσω. Ημουν μόλις 89 !!!!!

Και μετά κάτι παράξενο συμβένει. Εαν φτάσεις πάνω απο 100 γίνεσαι ενα μικρό παιδί ξανά. Είμαι 100 και μισό  !!!! Μακάρι να φτάσεται ολοι με υγεία στα 100 και μισό....

ΠΩΣ  ΝΑ  ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ  ΝΕΟΣ 

1 Απόρριψε μη ουσιώδεις αριθμούς. Μεταξύ αυτών και την ηλικία ,το βάρος,και το ύψος. Αφησε τους γιατρούς να ανησυχούν γι αυτούς . Γι αυτο τους πληρώνεις...

2 Διατήρησε μόνο χαρωπούς φίλους. Η γκρίνια σε καταβάλλει....

3 Συνέχισε να μαθαίνεις . Μάθε περισσότερα για το computer ...Ποτέ μην αφήνεις το μυαλό σου αργό. Ενα τεμπέλικο μυαλό ειναι το εργαστήρι του διαβόλου. Και το όνομα του διαβόλου ειναιALZHEIMER....

4 Απόλαυσε τα απλά πράγματα...

5 Να γελάς συχνά,δυνατά και με διάρκεια. Να γελάς μέχρι να σου κόβεται η ανάσα.

6 Τα δάκρυα τυχαίνουν να τα υπομένεις. Να λυπάσαι και να προχωράς. Το μόνο άτομο που ειναι μαζί σου σε ολόκληρη τη ζωή σου εισαι εσύ. Εσύ να εισαι ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ οσο εισαι ζωντανός.

7 Να περιβάλλεσαι απ' οτι αγαπάς. Ειτε ειναι η οικογένεια,ζώα,ενθύμια μουσική φυτά. Χόμπι οτι νάναι. Το σπίτι σου ειναι το καταφύγιό σου.

8 Φρόντιζε την υγεία σου . Εαν ειναι καλή διαφύλαξέ την. Εαν ειναι ασταθής βελτιωσέ την. Εαν ειναι υπεράνω των δυνατοτήσων σου για βελτίωση ζήτησε βοήθεια.

9 Μην κάνεις ταξίδια ενοχής. Κάνε ενα δημόσιο περίπατοακόμα και σε ανώτερη τάξη ειτε σε μια ξένη χώρα.  Αλλά ποτέ εκει που υπάρχει ένοχη συμπεριφορά.

10 πες στους ανθρώπους σου οτι τους αγαπάς σε κάθε ευκαιρία.

ΚΑΙ  ΠΑΝΤΑ  ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ !!!

Η ζωή δεν μετριέται απο ανάσες που παίρνουμαι αλλά απο τις στιγμές που ζούμε !!!!!





 ! 


No comments:

Post a Comment