Tuesday 12 April 2011

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

                    Σελιδες  305-306-

Ο κ. Στργάς  Διηγήται  Την Δεύτερη  συμετοχή του στη Λέσχη  Μπίλντενμπεργκ

Το Σεπτέμβριο του  1975  πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο  Σον Βίντα ντε Πάλμα της Μαγιόρκας (Ισπανία) υπό την προεδρία του Αρχηγού των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη στρατηγού Αλεξάντερ Χαίηγκ,μια ''διακριτική ''Σύσκεψη ομάδας οικονομικών παραγόντων και στρατιωτικών της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ.
Μεταξύ αυτών και ο γράφων σαν παρατηρητής,κατόπιν επιθυμίας του Αρχιστρατήγου Χαίηγκ,με τον όρο να μην εκφέρω καμμία γνώμη ή άποψη!

Η διοργάνωση της Σύσκεψης αυτής έγινε απο το  WBC  (Παγκόσμιο  Επιχειρηματικό Συμβούλιο),το οποίο συγκέντρωνε στις τάξεις του την ελίτ του βιομηχανικού και πολιτικού κόσμου της Δύσης.
Λουνς,Γεν,Γραμματέας του  ΝΑΤΟ  Ροκφέλλερ, Στράους, Ντάνιελ Πάρκερ, Γεν,Διευθυντής της Αμερικανικής  DIA, Γιόζεφ Ρουστ,επικεφαλής της Μπράουν (η εταιρεία Μπράουν είναι ιδιοκτησία Γερμανών  Ναζί βιομηχάνων με έδρα την Ελβετία,και ιδρύθηκε μετά το Β,Παγκόσμιο Πόλεμο)Μπόβερν και Σια,Μπόλκοφ (ο Μπόλκοφ είναι Πρόεδρος της Γερμ,ΜΒΒ (Μέσσερσμιτ-Μπόλκοφ-Μπλομ,και στέλεχος του ΝΑΤΟ αναφορικά με τους εξοπλισμούς),Βόλφανγκ Πόλε ήταν Διευθυντής των βιομηχανιών του Φλικ (κράους Μαφέι), και ταμίας του κόμματος του Φ.Γ.Στράους),Διευθυντής της Κράους Μαφέι ,και άλλες  120  γνωστές προσωπικότητες της Δύσης.

Θέματα προς συζήτηση ήταν.
1ον-Η τυποποίηση του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ.
2ον-Η έκταση της αγοράς των τυποποιημένων όπλων.
3ον-Η κατάσταση στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Στο θέμα της τυποποίησης η Σύσκεψη κατέληξε σε μια σημαντική συμφωνία.
Προς το σκοπό της αντικατάστασης των αρμάτων μάχης της Συμμαχίας -περίπου δέκα χιλιάδες τανκς αξίας ενός εκατομμυρίου δολλαρίων το καθένα-και μέχρι να υπογραφούν γενικότερες γενικές συμφωνίες,ένα Αμερικανογερμανικό κονσόρτσιουμ θα αναλάμβανε την από κοινού παραγωγή του άρματος Λέοπαρντ Ι Ι.
Η Γερμανική Κράους Μαφέι,κατασκευάστρια του μοντέλου και αποκλειστική παραγωγός στην Ευρώπη ,η Μερσεντές που θα κατασκεύαζε τα μοτέρ της πρώτης σειράς αρμάτων-η δεύτερη θα εφοδιαζόταν με Αμερικανικές τουρμπίνες-και Αμερικανικές εταιρίες,που θα κατασκεύαζαν το σύστημα οδήγησης και τον ηλεκτρονικό μηχανισμό σκόπευσης.
Τα κανόνια θα ήταν διπλής εθνικότητας .Γερμανία και Αμερική θα κατασκεύαζαν ταυτόχρονα το ίδιο μοντέλο.

Ως  προς την έκταση της αγοράς ,τα πρόσωπα που πήραν μέρος στη Σύσκεψη είχαν την άποψη,οτι κανένας πολιτικός λόγος δεν θα έπρεπε να εμποδίσει την επέκταση της αγοράς στην Ιαπωνία το Ιράν τη Σαουδική Αραβία την Ελλάδα και τις άλλες φιλικές χώρες.
Αναφορικά με την Ισπανία ,ακούστηκε η άποψη οτι ''είναι ανάγκη να αναφανεί μια ομάδα νέων ανθρώπων ικανών να εξασφαλίσουν την απομάκρυνση του φρανκισμού ,χωρίς τραυματικές εμπειρείες''.
Η Ομάδα ανέθεσε στο Στράους ''να εργασθεί προς αυτή την κατευθυνση''.Στο Ντάνιελ Πάρκερ δόθηκε η εντολή να ΄΄εργαστεί''προς την ελληνική κατεύθυνση αναφορικά με την τρομοκρατία, να φροντίσει να ατονίσει η Ελληνική αδιαλλαξία για το εμπάργκο προς την Τουρκία και στο Μπόλκωφ για τους εξοπλισμούς της Ελλάδας.

Οπως συμβαίνει πάντα ,μια Σύσκεψη αυτής της μορφής ,δημιουργεί αναπόφευκτα αντιδράσεις στο χώρο της αντίπαλης τάσης.
Το Σεμτέμβριο του  1975  , ο Αμερικανός Υπουργός  Αμυνας Σλέσσιγκερ επωφελούμενος ενός ταξιδιού του στο Παρίσι δηλώνει . Αναφορικά με την τυποποίηση του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, έχουμε σημειώσει αξιόλογη πρόοδο στο θεωρητικό τομέα.
Πριν ωστόσο προχωρήσουμε σε οριστικές συμφωνίες,θα πρέπει να καταγράψουμε όλο το υλικό που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας,για το οποίο χρειάστηκαν μεγάλες επενδύσεις.
Οι ΗΠΑ δεν θα ενδιαφέρονται για την προμήθεια υλικού και οπλων απο το εξωτερικό ,παρά μόνο αν της προσφερθεί η δυνατότητα να αγοράζουν σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που ισχύουν στην εσωτερική αγορά τους.
Καμμιά αντίρρηση για την τυποποίηση ,αλλά μόνο κάτω από όρους που θα εξυπηρετούσαν τα Αμερικανικά συμφέροντα.

No comments:

Post a Comment