Wednesday 13 April 2011

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

          Σελιδες  307-308-309-310

Ο Σλέσσιγκερ,στη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι ,συναντήθηκε με τον Πρόεδρο  Ζισκάρ  Ντ' Εσταίν  και τον Τζιοβάνι Ανιέλι .
Ο δεύτερος πήρε εντολή να ταξιδέψει στην Κίνα , όπου μετά απο διαβουλεύεις λίγων ημερών με την Κινεζική ηγεσία επέστρεψε στο Τορίνο της Ιταλίας ,με ενδιάμεσους σταθμούς τη Ν.Υόρκη και το Παρίσι.
Στη Νέα Υόρκη συναντήθηκε με τους Ροκφέλλερ ,Μπρεζίνσκυ ,Βανς ,και Μοντέηλ,όπου τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Κίνα.
Στη συνέχεια ταξίδεψε και στο Παρίσι ,οπου ενημέρωσε και το Γάλλο Πρόεδρο ο οποίος θα αναχωρούσε μετά για τη Σοβιετική Ενωση.
Στις  11  Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο Τορίνο μια έκτακτη Σύσκεψη. Πήραν μέρος ,ο Κάρλι, Διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, ο Κολόνα ,Πρόεδρος και Γεν. Διευθυντής της Ρινασέντε,ο Λάντον Πρόεδρος και Γεν. Διευθυντής της Ρόϊαλ Ντατς  Περτόλιουμ ,Ο Κόνσταμ, του Διευθυντηρίου της Λέσχης Μπίντερμπργκ,που τώρα είχε ήδη μεταπηδήσει στην ''Τριμερή Επιτροπή'',ο Μπρεζίνσκυ ,Διευθυντής της ''Τριμερούς ''ο Μπερλίνι , Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων, ο Μιγιέ, Διεθνής Τραπεζίτης -Χρηματιστής και ο Τζιοβάνι Ανιέλι.

Ο τελευταίος ενημερώνει τους παρευρισκομένους για της επαφές του στην Κίνα.
1 -Υπάρχουν οι βάσεις για μια συμφωνία πολιτικοϊκονομικής συνεργασίας ,μεταξύ μιάς ισχυρής Ευρώπης ,ακλόνητης απέναντι στη Σοβιετική Ενωση και στους λακέδες της,τα Ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
(του κ. Στριγά Δημοκρατία  η  Κίνα)
2 -Είναι εφικτή και επιθυμητή η εκπόνηση ενός προγράμματος ανταλλαγών Ευρωαμερικανικής τεχνολογίας έναντι πρώτων υλών.
Μια λεπτομέρεια . Η Κίνα προτιμάει αντί Διακυβερνητικών συμφωνιών άμεσες επαφές μεταξύ των εταιριών των δύο πλευρών, οι οποίες για τις δοσοληψίες τους θα χρησιμοποιούν διεθνείς ιδιωτικές τράπεζες!
3 -Η Κίνα είχε τη βεβαιότητα ,οτι οι Σοβιετικοί είχαν έτοιμο σχέδιο στρατιωτικής δράσης κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και οτι ενθαρρυνόμενοι απο την πολιτική του Υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ  Σλέσσιγκερ ,ο οποίος δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο Αμερικανικής επέμβασης στην Ευρώπη σε περίπτωση τοπικής σύγκρουσης θα το θέσουν σε εφαρμογή μόλις το επιτρέψει η διεθνής κατάσταση.
4 - Ο Μπόλκοφ που πουλούσε ελικόπτερα  ΒΟ-105 στην Κίνα και ο Στράους , διαβεβαίωσαν τους Κινέζους ότι στους κόλπους των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατηγοί Κιέλμασεγκ ,Τρέντερ, και Πόζερ-ο πρώτος Γερμανός Διοικητής του ΝΑΤΟ για τη ζώνη της Κετρικής Ευρώπης και ο τρίτος τέως αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας της Ατλαντικής Συμμαχίας)καθώς και στη Γερμανική Βουλή ο Βέρνερ ( 0 σημερινός Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ )Πρόεδρος της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων,είναι ένα απο τα ηγετικά στελέχη του κόμματος του Στράους,υπάρχει ένα ισχυρό ρεύμα που ευνοεί μεγαλύτερη πολιτικοστρατιωτική και οικονομική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Γερμανίας,με σκοπό την παροχή βοήθειας στην Κίνα για να προοδεύσει στον τομέα της τεχνολογίας των όπλων και του πολεμικού υλικού.

5 - Παρά την επιθυμία της για ανάπτυξη των σχέσεών της με το ''δεύτερο''και τον ''τρίτο''κόσμο (η Κινεζική ηγεσία διαιρούσε τον κόσμο στα τρία.
Στον πρώτο κόσμο που αποτελείτο απο της  ΗΠΑ και ΕΣΣΔ,οι οποίες εκμεταλλεύονται όλες τις χώρες και οι ΗΠΑ επιζητούν την οικονιμική ηγεμονία ενώ η ΕΣΣΔ την εδαφική, στο ''δεύτερο κόσμο ''που το αποτελούν οι άλλες ανεπτυγμένες χώρες του τρίτου κόσμου και καταπιέζονται με τη σειρά τους απο τον πρώτο κόσμο, και στον τρίτο κόσμο που ανήκουν οι υπόλοιπες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας,θύματα τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου κόσμου.
Οι χώρες του τρίτου κόσμου δεν εχουν τη δυνατότητα να αντιταχτούν μόνες τους στους ''καταπιεστές ιμπεριαλιστές''. Επομένως επιβάλλεται να σχηματίσουν ''ένα μπλοκ καταπιεσμένων χωρών ''ικανών να βάλουν φρένο στην ηγεμονία του πρώτου κόσμου.
Η Κινεζική κυβέρνηση θεωρούσε οτι έπρεπε να διατηρηθούν αλλά και να βελτιωθούν οι σχέσεις της με τις  ΗΠΑ  παρά την αρνητική τοποθέτηση του Κίσσιγκερ ο οποίος αρνιόταν κάθε μορφής συνεργασία στο στρατιωτικό τομέα.

6 - Η Κινεζική κυβέρνηση πίστευε ,πως το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της συνεργασίας με τις χώρες του δεύτερου κόσμου πρέπει να γίνει με την αποκατάσταση γόνιμων και εντίμων σχέσεων μεταξύ  Ευρώπης ,Ιαπωνίας και Κίνας .
Οι Κινέζοι ηγέτες είχαν τη γνώμη ότι στην Ιαπωνία υπήρχε μια σκληροπυρηνική ομάδα που αντιτίθεται στην ανάπτυξη στενότερων σχέσεων με την Κίνα και που θα προτιμούσε εξ αιτίας της ολοκληρωτικής υποταγής της στις  ΗΠΑ  διεύρυνση των σχεσεών της χώρας τους με την  ΕΣΣΔ.

Αναφερόμενος στις επαφές του με τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της Ιαπωνίας (το Μάϊο του  1975 ) ο Ανιέλι υποστήριζε, ότι θεωρεί λυπηρές τις δηλώσεις του Υπουργού  Σλέσσιγκερ στο θέμα της Αμερικανικής μή επέμβασης σε περίπτωση τοπικής σύρραξης στην Ευρώπη, πολύ περισσότερο αφού τις συνόδεψε η άρνηση του Κίσσιγκερ να προχωρήσει σε ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ,ιδιαίτερα στο στρατιωτικό τομέα.
Επίσης ,συνέχισε ο Ανιέλι υπάρχει στους κόλπους του φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος που κατέχει την εξουσία στην Ιαπωνία ,η τάση παρεμβολής προσκομμάτων στην ανάπτυξη στενότερων σχέσεων μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας ,παρά την αντικατάσταση  το  1974  του Πρωθυπουργού Τανάκα απο΄΄εναν άλλο πολιτικό ,που κατά γενική πεποίθηση είχε περισσότερο φιλελεύθερες αντιλήψεις.
    Το  Μίκι. Η τάση αυτή κρίνει ότι η Ιαπωνία δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση να χαλαρώνει τους στενούς δεσμούς προνομιούχου φιλίας με τις  ΗΠΑ ,την Κορέα και την Εθνικιστική Κίνα.

Ο Ανιέλι έκλεισε την ενημέρωση των συνέδρων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη και το συμφέρον να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ενσωματωθεί η Κίνα στην 'Τριμερή'' Στρατηγική για να χρησιμοποιηθεί αυτή η Συμμαχία προς όφελός τους και να εμποδιστούν οι σκληροπυρηνικοί της Λέσχης Μπίλντερμπερργκ να την μονοπωλήσουν.
Πριν αποχωριστούν οι καλεσμένοι του Ανιέλι αναλύουν την κατάσταση στην Ιταλία την Ισπανία την Ελλάδα την Πορτογαλία όπου η κομμουνιστική προώθηση αποτελούσε παράγοντα αστάθειας.
Οπως έκαναν οι Μπίλντενρμπεργκς στην Πάλμα Ντι Μαγιόρκα έτσι και τα μέλη της Τριμερούς Επιτροπής αποφάσισαν να μελετήσουν το πρόβλημα και να υποβάλλουν τις σχετικές προτάσεις τους κατά την προσεχή Σύνοδο της Επιτροπής, που θα γινόταν στο Παρίσι το Δεκέμβριο του  1975. 

Τον Οκτώβριο πραγματοποιείται ένα νέο βήμα προς την κατεύθυνση της εξουδετέρωσης των ''αδιόρθωτων''της Λέσχης Μπίλντερνμπεργκ.
Αποκαλύψεις  και ''αδιακρισίες'' φθάνουν στα χέρια Βρετανών δημοσιογράφων που ανήκουν στη σύνταξη του ''Τάιμ Αουτ'' Στη διαδρομή αρκετών ετών δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο πολλά πρακτορεία ειδήσεων, εισαγοεξαγωγικές εταιριες,ερευνητικά ιδρύματα ,κέντρα μελετών και αναλύσεων, με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των ελιγμών της Λέσχησ Μπίλντερμπεργκ.

             Συνεχιζεται  !!!

Speak your mind 
tell us what you're thinking... 

No comments:

Post a Comment