Thursday 7 July 2011

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ AWACS

                  ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

                 ΚΕΦΑΛΑΙΟ   Η'

 Σελιδες  424-425


Τα  AWACS   είναι πολύ αθώα  ''Μπόιγκ  707'' με μια μικρή προσθήκη :
Εκείνη τη στρογγυλή κεραία στην ουρά σχεδόν του αεροπλάνου ,που σε πλήρη ισχύ εκπέμπει  1.000.000 βατ.
Εσωτερικά διαθέτει κομπιούτερς, συστήματα επικοινωνιών ,οκτώ  ( 8 )  οθόνες ραντάρ, και όλα μαζί στοιχίζουν εκατόν είκοσι εκατομμύρια ( 120.000.000 ) δολλάρια.
Οι δυνατότητες του όλου συστήματος είναι εκπληκτικές.
Η ακτίνα δράσης του ιπτάμενου αυτού παρατηρητή και κατασκόπου ,είναι επτακόσια χιλιόμετρα ( 700 ΧΛΜ ) δηλαδή ελέγχει περιοχή διαμέτρου  1.400  χιλιομέτρων, προσδιορίζοντας τα ραντάρ ταυτόχρονα σε εκατό  ( 100 ) στόχους και έχοντας τη δυνατότητα να φωτογραφίζει ακόμα και αριθμό κυκλοφορίας αυτοκινήτου.!!! (σε κλειστό και ανοιχτό χώρο )

Ο εντοπισμός όμως εχθρικών στόχων που γίνεται και με ακτίνες λέϊζερ ,δεν είναι η μόνη δυνατότητα.
Τα στοιχεία που συλλέγονται, στέλνονται κρυπτογραφικά στο επιχειρησιακό κέντρο που βρίσκεται στο  Φορντ  Μηντ  των  ΗΠΑ  ( αν κριθεί απαραίτητο ).
Το κέντρο ( NSA )αφού εκτιμήσει τα στοιχεία, δίνει εντολή εκτέλεσης πάλι στα  AWACS  τα οποία μόνα τους πλέον μπορούν να κατευθύνουν ,πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει όπως :

''Το Σύμμαχο  πυροβολικό, υποδεικνύοντας τους στόχους ,τα πλοία επιφανείας αλλά και τα υποβρύχια, τη  Σύμμαχη  αεροπορία, τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς  ΠΕΡΣΙΝΓΚ-2 και  ΚΡΟΥΖ,κατευθύνοντας τους στους στόχους που έχει εντοπίσει ,αλλά και επιλέξει'' ( όταν θελήσει το κέντρο ).

Οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες των  AWACS  δεν σταματούν εδώ, γιατί μπορούν ακόμα να σταματήσουν τη λειτουργία κάθε επίγειου ραντάρ τυφλώνοντας το, αν βρίσκεται μέσα στην ακτίνα δράσης τους.
Να αποπροσανατολίσουν τα εχθρικά αεροπλάνα.
Να αχρηστεύσουν την ασύρματη αλλά και κάθε άλλη ηλεκτρονική επικοινωνία των αντιπάλων.
Να αχρηστεύσουν τα ηλεκτρονικά όργανα του αντιπάλου πυροβολικού, των αρμάτων μάχης, του στόλου, αλλά και της αεροπορίας .
( Με AWACS  έγινε η τύφλωση του  Αιγυπτιακού αεροπλάνου που μετέφερε τους πειρατές του  ''ΑΚΙΛΕ  ΛΑΟΥΡΟ'' και τελικά οδηγήθηκε στη  Σικελία ).

Φυσικά διαθέτουν συστήματα υποκλοπής μηνυμάτων, τα οποία είναι κρυπτογραφημένα και μπορούν να τα αποκρυπτογραφήσουν.
Μπορούν ακόμα και να υποκλέπτουν τηλεφωνήματα, μιας και το φάσμα συχνοτήτων που καλύπτουν τα όργανά τους είναι μεγάλο, με αποτέλεσμα να ψάχνει και να βρίσκει συχνότητες.
Με τη μέθοδο της τηλεμετρίας, υποκλέπτουν τα κείμενα που γράφονται στις ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές γραφομηχανές.
Το καλοκαίρι του  1987  κατόπιν αποκάλυψης του γράφοντος στον τότε Πρωθυπουργό  Α. Παπανδρέου ,έδωσε εντολή να αλλαχθούν όλες οι ηλεκτρονικές γραφομηχανές στα  Πρωθυπουργικά γραφεία.
Από τις αρχές  Δεκεμβρίου  1986 η βάση του Άκτιου είχε συλάβει την απόρρητη συζήτηση του  Α. Παπανδρέου με τους αρμόδιους Υπουργούς του στο γραφείο του στο  Καστρί, ότι θα ανάγγειλε δημοψήφισμα για τις  Αμερικανικές βάσεις.
Το Άκτιο μετέδωσε την πληροφορία στην  NSA  με τίτλο ''COUPE  DE  THEATRE"".


         ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1.  Μέσα στη βάση στο ¨Ακτιο υπάρχει ένας τσιμεντένιος  ''τρούλος'' με εσωτερική ατσάλινη θωράκιση.
Ποιός Έλληνας επίσημος μπορεί να μας πεί τι υπάρχει εκεί ;
( Μπορεί να πει αυτή τη στιγμή οτι ''αυτό'' που υπάρχει εκεί στρέφεται εναντίον της εθνικής ασφάλειας;...)
2.  Ποιός μορεί να αποτρέψει την καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Πρωθυπουργού της  Ελλάδας ;
3.  που και πόσες φορές, σε ημερήσια βάση, φωτογραφίζουν τον  Έλληνα  Πρωθυπουργό ,τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υπόλοιπους Αρχηγούς των κομμάτων ;
4.  Σε ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή με την  Τουρκία ,ποιό ρόλο θα παίξει η βάση στο  Άκτιο ;
Ποιούς θα ''τυφλώσει'' ;  Τους  Έλληνες ή τους  Τούρκους ;  Και ποιός μας εξασφαλίζει την ουδετερότητα της βάσης ;
5.  Η βάση της  Νέας Μάκρης απομακρύνθηκε, επειδή δεν χρησίμευε πλέον, απο τη στιγμή που θα έρχισε να λειτουργεί κανονικά η βάση του Άκτιου.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

No comments:

Post a Comment