Monday 11 July 2011

ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

                  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

                  ΚΕΦΑΛΑΙΟ   Η'

                Σελιδες  433-434-435-436-437

1)  Τον Οκτώβριο του  1985, συμφωνήθηκε με τον  Αρμακοστ (Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ) να στείλει η  Ελληνική  Κυβέρνηση στις  ΗΠΑ  είκοσι έξη (26)  Έλληνες  Αστυνομικούς ,από τους οποίους οι δέκα  (10) πήγαν για εκπαίδευση στην  Ασφάλεια αεροδρομίων, οι πέντε (5) για επιθετική και αμυντική οδήγηση αυτοκινήτων υψηλών προσώπων, πέντε (5) για θέματα ασφαλείας υψηλών προσώπων, και έξη(6) για να εκπαιδευτούν στην εξουδετέρωση βομβών.

2) Στις 19  οκτωβρίου 1985, ήρθε στην Αθήνα ο Υποπτεραρχος  Γκαστ απο το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ,για να τεστάρει το σύστημα ασφαλείας στρατιωτικών απορρήτων ανώτερης τεχνολογίας, που κατά τη γνώμη των ΗΠΑ ενδιέφεραν πολύ τους Ρώσους.
Είχε επαφές (μυστικές) με τον  Α. Δροσογιάννη (τότε ήταν στο Υπουργείο Άμυνας) ,με τον  Αρχηγό  ΓΕΕΘΑ Κουρή και τους  Αρχηγούς των τριών όπλων.
Επίσης ζήτησε να επισκεφθεί και το  Αρχηγείο του  Στόλου.
Εκεί την ενημέρωση έκανε ο  Αρχιπλοίαρχος  Χρήστος Λυμπέρης.  Συμπτωματικά τότε, γινόταν στο Αιγαίο η άσκηση  ''Ντισπλαίυ  Ντιτερμενέϊσον''.
Ο Αρχιπλοίαρχος  Λυμπέρης τον ενημέρωσε μέχρις εκεί που μπορούσε, που επιτρεπόταν, αλλά εκείνος είχε και άλλες απαιτήσεις :
.....Να μπει στο θάλαμο επιχειρήσεων του Στόλου και την αίθουσα των  ''κρύπτο'' που υπάρχουν οι Ασύρματοι.!!!!!! κ.λ.π.

Ο Λυμπέρης του εξήγησε ευγενικά, πως αυτό ήταν αδύνατο και ιδιαίτερα όταν διεξάγεται  ''Εθνική Άσκηση''είναι  ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.!!!
Θύμωσε ο Γκαστ, πάει στο Δροσογιάννη και του λέει ψέματα, δηλαδή ότι ο Λυμπέρης δεν τον υποδέχτηκε καλά, δεν τον ενημέρωσε διόλου, και πως του απαγόρεψε να επισκεφθεί το θάλαμο επιχειρήσεων και οτι προσβλήθηκε ανεπανόρθωτα ο Αμερικανός.
Στις 10 μ.μ. το ίδιο βράδυ, ο Δροσογιάννης κάλεσε επειγόντως στο γραφείο του το Λυμπέρη ,όπου παρουσία του Αρχηγού  ΓΕΕΘΑ  Κουρή και των τριών Αρχηγών υποβλήθηκε σε ανάκριση με όλους τους τύπους και ουσία, γιατί δεν ενημέρωσε τον Αμερικανό και γιατί δεν του επέτρεψε να πάει εκεί που ζήτησε..........
Μια λεπτομέρεια : !  Ο Αρχιπλοίαρχος  Χ. Λυμπέρης είχε υπηρετήσει σαν ναυτικός ακόλουθος στην  Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτων.

3) τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη 1985 (ημέρα Τρίτη και τελείωσε Τετάρτη 13-11-85 ) άρχισαν στην Αθήνα να κάνουν σεμινάριο σε Έλληνες αξιωματικούς και πολιτικούς υπαλλήλους της Κρατικής Ασφάλειας, ώστε να εκπαιδευτούν και μετά να γίνουν καθηγητές σε μια σχολή πληροφοριών, που επρόκειτο να ιδρυθεί απο το Υπουργείο Δημόσας Τάξης και την ΚΥΠ.
.....Θέμα του σεμιναρίου :  Συλλογή και ανάλυση πληροφοριών.!!!!
Το σεμινάριο έγινε στον  8ο όροφο του Υπουργείου  Δημόσιας Τάξης ( Κατεχάκη  10, αίθουσα 13, τηλ. 6928510 & 6928601 )

.......Παρένθεση - Σύμπτωση :!!! 
Κανείς δεν είχε ιδέα περί τίνος επρόκειτο, κανείς δεν γνώριζε τι διδασκόταν στους μαθητές, επειδή το Υπουργείο δεν είχε επιβάλλει έλεγχο ούτε στην ύλη των διδασκομένων ούτε και στην ταυτότητα των διδασκόντων.!!!!!!

Επίσημα είχε εκφραστεί έντονη επιθυμία από τους Αμερικανούς το σεμινάριο να γίνει το Μάϊο του 85, με ''επίσημο'' θέμα την τρομοκρατία.
Δεν έγινε όμως το  Μάϊο ,επειδή τον  Ιούνιο εμείς είχαμε εκλογές και αναβλήθηκε για λόγους σκοπιμότητας.....
Ο Αρμακοστ δήλωσε, ότι θεωρεί το σεμινάριο προϋπόθεση για στενότερη συνεργασία  ΗΠΑ - Ελλάδας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, και πλήρωσαν ξενοδοχεία, εισιτήρια, φαγητά κ.λ.π.
Το Φεβρουάριο του 1983 ,είχε γίνει ανάλογο σεμινάριο .
Είχε έλθει πολυμελές επιτελείο στελεχών της  CIA  με επικεφαλής τον πράκτορά της  Τεντ  Μπένετ.
Η Ελληνική πλευρά τότε είχε ζητήσει κατάλογο των διδασκόντων, έλεγχο στα μαθήματα, λογόκρινε τα σημεία που νόμιζε ότι δεν ήταν ''απαραίτητα'' να δηδαχθούν οι Έλληνες, ενώ όλα τα μαθήματα του σεμιναρίου γράφονταν σε κασέττες ( πρέπει να υπάρχουν ακόμα στο Υπουργείο ) .
Το σεμινάριο κράτησε τρεις εβδομάδες.
Και για να επανέλθω τώρα στο σεμινάριο της 5ης Νοέμβρη 1985.
Τα μέλη του κλιμακίου της  CIA  ήταν τριάντα (30) .  Αρχηγός της αποστολής ήταν η Λυνν  Πάρκερ, κόρη του Πάρκερ  (CIA),που είχε λάβει μέρος στην τοποθέτηση της νάρκης στη γιορτή του  Γοργοπόταμου το 1964 επί Γ. Παπανδρέου, που σκοτώθηκε κόσμος.

Θυμάστε ασφαλώς. !!!!
Η Λυνν Πάρκερ ήταν προϊσταμένη του τμήματος αναλύσεων της CIA,  από τα μεγάλα κεφάλια δηλαδή.
Σήμερα είναι προϊσταμένη συγκαλυμμένων επιχειρήσεων και κάνει ότι βρώμικο υπάρχει.
Προωθείται για την  NSA.!!!!
Περιμένει εντολή για να έρθει στην Αθήνα, να λάβει μέρος στην αποσταθεροποίηση του καθεστώτος.!!!!

Σαν ''καθηγητές'' ετός από την ανωτέρω ''κυρία'' πήραν μέρος ο Πωλ Πόλσεν, ο Σμιθ  Γουώλτερς, ο Τζων Βορρές (Ελληνοαμερικανός) στέλεχος της Πρεσβείας Των ΗΠΑ στην Αθήνα  ( αρμόδιος για θέματα ασφαλείας, πράκτορας της  DIA ) ,ο Μπιλ  Καμπίλης της  NSA 
( Ελληνοαμερικανός καλυμμένος με ταυτότητα της  CIA ).
Αυτόν τον είχε βάλει η  NSA  το 1979 και είχε παραδώσει στους Ρώσους κώδικα πυρηνικών.!!!!

Ήταν τότε 28 χρονών, επόπτης στην  NSA , και πούλησε στην  KGB  ένα άκρως απότρητο εγχειρίδιο, που εξηγούσε τις τεχνικές λεπτομέριες του συστήματος δορυφόρων  KH-II ,οι οποίοι χρησιμοποιούνται πάνω από τη Σοβιετική  Ένωση.
Είχε δουλέψει σαν τυφλοπόντικας της KGB  με εντολή της  NSA ,για να ανακαλύψουν πως ''πέταξαν'' από εκεί  12  τουλάχιστον παρόμια εγχειρίδια.
Ο Καμπίλης συνελήφθη αλλά δεν δικάστηκε ποτέ.  Συνεχίζει να δουλεύει για την  NSA  .
Ήταν παιδί-θαύμα στις σπουδές, έχει προσληφθεί από τη  CIA , και είναι σύνδεσμος.
Έχει διευθυντικό πόστο σε βρώμικες επιχειρήσεις  ( αποσταθεροποιήσεις, εκτελέσεις πολιτικών προσώπων, πραξικοπήματα κ.α.
Έλαβε επίσης μέρος η  Μπέσσυ  Όουεν.

Την εποπτεία του σεμιναρίου είχε ο Ελληνοαμερικάνος  Τεντ  Κατσουρίδης, σύνδεσμος της  CIA - Υπουργείου Δημόσιας  Τάξης της Ελλάδας.
Και άλλος Ελληνοαμερικάνος πήγαινε στο σεμινάριο, σαν παρατηρητής, την ώρα των μαθημάτων.
Ο Στέφανος  Κτενίδης ,υπάλληλος της  Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και παλιός φίλος των Αμερικανών και όπως ισχυριζόταν ο ίδιος, ήταν διερμηνέας του Στρατηγού  Βαν  Φλητ.
Οι υπόλοιποι της  παρέας παρακολουθούσαν .
Οι πιο εκλεκτοί όπως η Λυνν  Πάρκερ, ο Γουώλτερς, ο Μπιλ  Καμπίλης , διανυκτέρευαν στη βάση του Ελληνικού.


Σελιδα  437  έχει δύο φωτοτυπίες .    Η μια είναι.
Αποσπασμα εγγράφου  Αμερικανού  Ταγματάρχη ,που ζητάει στις  10-11-1983  αεροπλάνπο για τον  Τσάντες και για τέσσερα ακόμη άτομα.
.....Στις 15-11-1983  ο Τσάντες  δολοφονήθηκε στην Αθήνα............

Η άλλη  είναι .
Έγγραφο της  DIA  από Αθήνα ,σχετικά με την ιδιότητα του  Τζωρτζ  Τσάντες.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

No comments:

Post a Comment