Sunday 10 July 2011

ΟΙ ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΕΣ

                   ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

                  ΚΕΦΑΛΑΟ   Η'

                Σελιδες  430-431-432

ΟΙ   ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΕΣ    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ :  ΜΙΑ   ΘΕΑΤΡΙΚΗ   ΑΠΕΛΑΣΗ

Ένα επείγον τηλεφώνημα στις  29  Απριλίου  1984  του Α. Παπανδρέου διέκοψε τις δραστηριότητές μου στις  Βρυξέλλες.
Μπορούσα να ερχόμουν στην Αθήνα ;   ''Επείγον'', μου τόνισε σοβαρά και συνθηματηκά.
Μπορούσα.
Στις 30 Απριλίου 1984 επέστρεψα στην Αθήνα .   Βρήκα έναν Παπανδρέου ανάστατο, αγχωμένο και νευρικό.

........Δεν τηρούν τις εντολές οι φίλοι μας,  είπε με παράπονο. 
Μετά τη δολοφονία του Πλοιάρχου  Τζωρτζ  Τσάντες είχαμε  και την απόπειρα κατά του Λοχία  Τσαντ.
Λύνουν εδώ τις διαφορές τους.  Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο υποσταθμάρχης της  CIA  ( ο Χιούι ) κάνει έρευνες σε  Ελληνικά σπίτια...!!!!
Πώς να το δικαιολογήσω κάτι τέτοιο.................

-----Βασίζεται στους Νόμους των  ΗΠΑ  περί χορηγήσεως στρατιωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, δηλαδή νομικά αυτός είναι καλυμμένος.
''Πολιτικά είναι εκτεθειμένος''.
Οι Αμερικανοί που χορηγούν βοήθεια στην  Ελλάδα ,συνέχισα, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε πράξεις που αντίκεινται στο Σύνταγμα και τους  Νόμους της Χώρας μας, σύμφωνα με το άρθρο  2302 του κώδικα των  Νόμων των  ΗΠΑ.--------
.............................................................................................................................................................
Ο Παπανδρέου είχε εκπλαγεί από την άγνοιά του.
Το ίδιο και εγώ ,όσο σκεπτόμουν πως ο Πρωθυπουργός της  Ελλάδας δεν γνώριζε τους  Νόμους των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους οποίους χορηγείται η βοήθεια στην Ελλάδα.
Ήταν τρομακτικό.  Το ίδιο ισχύει για όλους τους Πρωθυπουργούς της  Χώρας.!!!
..................................................................................................................................................................
Συμβούλεψα τον Α. Παπανδρέου να απελάσει αμέσως τον υποσταθμάρχη  της  CIA  Χιούι, για τις ενέργειές του αυτές.
Στην αντίδραση που θα υπάρξει από τα κεντρικά της  CIA , να ρίξει το βάρος της ενέργειας στον αρμόδιο  Υπουργό  Γιάννη  Σκουλαρίκη.
Ο ίδιος να κάνει πως έχει άγνοια της ενέργειας του Υπουργού του.
----Μα θα τον ''φάνε'' το  Γιάννη ( Σκουλαρίκη )μου είπε.!!!!!!!

......Είναι ήδη ''φαγωμένος'' του απάντησα.
Θα τον αντικαταστήσετε με τον  Α. Δροσογιάννη αργότερα.
Έκανε και κάνει καλή δουλειά με τους Αμερικανούς ο Αντώνης.  Γοήτευσε τους  Αμερικανούς στρατιωτικούς και ειδικά το  Στρατηγό  Ουίκαμ.........

.....Τι μου λες ;     κάνει  ο Παπανδρέου με χαμόγελο.!!
Αυτό  που σας λέω.   Σπρώξτε το Σκουλαρίκη στο πηγάδι απαλά και θα κερδίσουμε από την υπόθεση.
Σήκωσε το ακουστικό και σχημάτισε τον αριθμό του  Υπουργού  Δημόσιας Τάξης.
Ψιθύρισε τη διαταγή για την απέλαση του υποσταθμάρχη Χιούι και στους φόβους του  Σκουλαρίκη για τις ''παρενέργειες'' που θα δημιουργούσε η ενέργεια αυτή, ο Παπανδρέου του  απάντησε να ενεργήσει σαν  Υπουργός Δημόσιας Τάξης  Σοσιαλιστικής κυβέρνησης και θα κάλυπτε κάθε ενέργειά του.
Ο Σκουλαρίκης ενήργησε αστραπιαία, χωρίς να ξέρει ότι ο Αρχηγός του τον είχε πουλήσει και θα τον άφηνε ακάλυπτο.
Πράγματι μετά την απέλαση ,επακολούθησε μια χλιαρή αντίδραση της  Πρεσβείας και μετά σιωπή.

Ο Σκουλαρίκης σκέφτηκε σίγουρα ,ότι η υπόθεση  ξεχάστηκε.   Λάθος του.!!!!!!!!
Λίγο πριν το  Πάσχα ,ο υπαρχηγός  της  CIA  Mc Maon  κατέφθασε στην Αθήνα, και επισκέφθηκε αμέσως τον Υπουργό  Σκουλαρίκη.
Μόλις ο  Mc  Maon  αντίκρυσε τον Έλληνα Υπουργό έβαλε τις φωνές, επιτιμώντας τον ίδιο και τις Ελληνικές  Αρχές για την ανικανότητά τους να βρούν ''κάποια άκρη'' σχετικά με τις δολοφονίες  Γουέλς ,Τσάντες αλλά και την τελευταία ,απόπειρα κατά του Τσαντ.
Ο Σκουλαρίκης από καταγωγή και φύση νευρικός και έχοντας το ''ελεύθερο'' από τον Παπανδρέου ,του απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο :
Φωνές κατηγορίες κατά των Αμερικανών που δρούσαν στην Αθήνα ,χωρίς καν να ενημερώνουν τις Ελληνικές  Αρχές.
Και για απόκρυψη  στοιχείων κατηγόρησε ο Σκουλαρίκης τους εδώ πράκτορες  της  CIA και  DIA.!

Ο υπαρχηγός της  CIA  κοίταζε το Σκουλαρίκη με προσποιητή θλίψη ενώ στο σημειωματάριό του ,όπου αναγράφονταν το όνομα του Έλληνα Υπουργού σημείωσε ένα κεφαλαίο  Ο που σήμαινε  ''OUT''δηλαδή έξω.
Σε λίγο ο Σκουλαρίκης βρέθηκε εκτός κυβέρνησης για πάντα.
Έτσι ο Mc  Maon δεν είχε λόγους να κουβεντιάσει με το  Σκουλαρίκη για τη  ''Δύναμη  Ωμέγα'',την άκρως απόρρητη αντιτρομοκρατική ομάδα ούτε και για τις μονάδες  Διοίκησης  Ειδικών  Επιχειρήσεων του Στρατού, οι οποίες θα δρούσαν κατά στόχων τρομοκρατικών οργανώσεων και με προληπτικές επιδρομές και αντίποινα εναντίον τρομοκρατικών ομάδων ,που ενισχύονταν από κυβερνήσεις.

Αλλά ο Mc  Maon , δεν ενημέρωσε ούτε τους επικεφακής  της  ΚΥΠ  και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που ασχολούνται με αυτά τα θέματα.
Στη σύντομη συνάντηση που είχα μαζί του στο γραφείο του  Αρχηγού της  JUSSMAG, G  στην Αθήνα ο  Mc  Maon  ήταν έξω φρενών με το Σκουλαρίκη και τον Παπανδρέου.
Τον έπεισα να μου δώσει το κείμενο του νομοσχεδίου που ετοίμασαν οι  ΗΠΑ  για την τρομοκρατία, κατόπιν της οδηγίας  138  που ο  πρόεδρος  Ρήγκαν στις  3  Απριλίου 1984  είχε υπογράψει και ονομαζόνταν  ''Οδηγία  Απόφασης  Εθνικής  Ασφαλείας  138''.
Αντίγραφο της ''ογηγίας'' αυτής παρέδωσα στον Πρωθυπουργό  Α. Παπανδρέου.
Το κείμενο αυτό ερχόταν σε πλήρη αρμονία με το  Νόμο  2302  του  Κώδικα  Νόμων των  ΗΠΑ  που του είχα αναφέρει ήδη.

Μετά από έξη μήνες περίπου, πληροφορήθηκα ότι ο Παπανδρέου με είχε χρησιμοποιήσει στην υπόθεση της απέλασης του υποσταθμάρχη της  CIA.
Στην πραγματικότητα ,τον άφησε αδιάφορο το γεγονός ότι ο Αμερικανός μεταξύ των άλλων, έκανε και έρευνες σε σπίτια Ελλήνων πολιτών.
Εκείνο που τον ''προβλημάτισε'' αρκετά ήταν ότι ο υποσταθμάρχης  Χιούι αποκάλυψε τις βομβιστικές ενέργειες του Ιορδανού τρομοκράτη  Αλή  Ατβά, τις οποίες ο Παπανδρέου ήθελε για ορισμένους λόγους να σκεπέσει.
Αλλά για τα ζητήματα της τρομοκρατίας θα μιλήσουμε σε ξεχωριστό βιβλίο, επεδή ακριβώς παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αναγνώστη και για την  Ελληνική πραγματικότητα.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

No comments:

Post a Comment