Friday 1 July 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΣ

                   ΣΥΝΕΧΕΙΑ

                  ΚΕΦΑΛΑΙΟ  Ζ'

                 Σελιδες   419-420-421

Τι είχε συμβεί στ' αλήθεια και η Γενική Συνέλευση του  ΟΗΕ  μίλησε στην απόφασή της, για απομάκρυνση  ''όλων των στοιχείων και το κάθε μορφής  Στρατιωτικό προσωπικό''.
Όπως διαπιστώνουμε από το υπ' αριθμ.  36216  έγγραφο του  ΝΑΤΟ  με ημερομηνία  10  Μαϊου  1974 ,που απευθύνεται στον τότε  Υπουργό Εξωτερικών των  ΗΠΑ  Χένρυ  Κίσσιγκερ, ότι η Συμμαχία θα έχει συμμετοχή στο πραξικόπημα όπως έχει συμφωνηθεί, αλλά και στην απόβαση των  Τούρκων στην Κύπρο.
Προτίθεται μάλιστα να στείλει και  2.000  Στρατιώτες του  ΝΑΤΟ,  οι οποίοι θα στρατοπέδευαν στις Αγγλικές βάσεις.
(Έγγραφο του  ΝΑΤΟ  της  10ης  Μαϊου  1974 ).

Στην απόβαση των Τούρκων στο νησί, σημαντικό ρόλο έπαιξαν επίσης στην τυχόν αναχαίτιση  (αν χρειαζόταν ) δυνάμεις της  Συμμαχίας από την  ''πρωινή  περίπολο  74'',οι οποίες μετά το τέλος των κοινών ''γυμνασίων ''στην  Πορτογαλία, μεταφέρθηκαν κοντά στο νησί, όπου ''διακριτικά''θα παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, με σκοπό να επέμβουν.

Μετά την επικράτηση του πραξικοπήματος στην Κύπρο και την επιτυχή απόβαση των Τούρκων στο νησί, άρχισε να εφαρμόζεται το σχέδιο ''έξοδος''.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει την εκδίωξη των πληθυσμών  ( Ελλήνων   και  Τούρκων ) από το νησί - εφόσον δεν εφαρμόζεται το σχέδιο  Άτσεσον.
Ολόκληρη η Κύπρος θα μετατραπεί σε ένα απέραντο ''ακίνητο'' αεροπλανοφόρο, το οποίο θα ανήκει στο  ΝΑΤΟ , δηλαδή στις ΗΠΑ.
...(Έγγραφο του  ΝΑΤΟ  για την επιχείρηση  ''Έξοδος''στην  Κύπρο της  26ης  Απριλίου 1974 ).

Οι πρόσφυγες  Ελληνοκύπριοι  και  Τουρκοκύπριοι, θα αποζημιωθούν για τις περιουσίες τους και θα προωθηθούν άλλοι στην Ελλάδα ,άλλοι στην  Τουρκία και οι υπόλοιποι σε  Ευρωπαϊκές  Χώρες,καθώς και στις  ΗΠΑ, όπου θα τους παραχωρηθεί  Αμερικανική  υπηκοότητα.
Στην Κύπρο θα κατασκευαστούν αεροδρόμια ,στρατόπεδα, τα περισσότερα οικήματα θα χρησιμοποιηθούν για καταλύματα του προσωπικού και τα υπόλοιπα θα γκρεμιστούν .
Θα τοποθετηθούν εγκαταστάσεις καυσίμων από όπου θα εφοδιάζεται ο  Έκτος  Στόλος.
Αυτονόητα ,θα χρησιμεύει και για τις  ανάγκες του ''ακίνητου'' αεροπλανοφόρου ,όπως ονομάζουν τη  Κύπρο ,μετά την τελική φάση της επιχείρησης  ''έξοδος''......

         Η σελιδα  421  έχει
         top secret   fotokapy
   
        NORTH  ATLANTIC  TREATY   ORGANIZATION 
       
        TOP   SECRET
        Brussels  2th  February  1988

       Subject  Cyprus   ''Project  Exodus''

1 . The  Alliasce studied very carfully the Memorandum  of  8th  December  1987.
They had estimated the results which came from the enforcemment of ''Project  Exodus'' and we agree that the proposed solution is the most accepted for the stability in the Mediterranean area

2.  We want to say that the bases which will established in  Cyprus must be controled by the Alliance.  This will make a climate of confdence in the country-members and generaly in  Europe.


Singth         Joseph  Luns   secretary of  Alliance   



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

No comments:

Post a Comment