Tuesday 14 June 2011

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

                     ΣΥΝΕΖΕΙΑ

                     ΚΕΦΑΛΑΙΟ   Ε'

                     Η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΩΝ  ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ 

                     Σελιδες 369-370-371

Στις  30  Μαϊου  1981 , ώρα  8:30  το πρωί ,συνεδρίασε η Επιτροπή  40 , μετά από αίτημα του προέδρου  Ρήγκαν.
Ο Σύμβουλος  Εθνικής  Ασφαλείας στο μεταξύ, είχε ζητήσει  από παράπλευρο κανάλι, τις ειλικρινείς συστάσεις του Επιτετραμένου στην Αθήνα  Μ. Γκόβνερ , ''σχετικά με πραγματοποιήσιμες πορείες δράσης διαθέσιμες για τις  ΗΠΑ  στις παρούσες περιστάσεις''.
Ο  Ρήγκαν ανησυχούσε όλο και περισσότερο για τις γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες και για τη ροπή του Σταίητ  Ντηπάρτμεντ να κάνει τη δουλειά, όπως συνήθως ,πράγμα που του υπενθύμιζε τη συμπεριφορά του  ΝΑΤΟ  άλλοτε προς τον Καραμανλή ,που πίστευε πάντα πως  ήταν έκφραση της ευαρέσκειάς του, προς αυτόν.

Όποιες και να ήταν οι κωλυσιεργίες του  Σταίητ  Ντηπάρτμεντ πριν από τις  Ελληνικές εκλογές ,υποστήριζε έντονα και εφάρμοζε δραστήρια κάθε κατοπινή απόφαση της  Επιτροπής  40.
Εφόσον ο Επιτετραμένος στην  Αθήνα είχε κάνει σωστή δουλειά, βρίσκοντας ανταπόκριση σε μια πλειάδα στρατιωτικών όλων των κλάδων, αστυνομικών εν ενεργεία και αποστράτων, πολιτικών πιστών με επικεφαλής το  Στεφανο  Στεφανόπουλο και άλλους ισχυρούς φορείς, αποφασίστηκε από την Επιτροπή  40  να εξουσιοδοτηθεί ο  Γκόβνερ ,να διαχειριστεί ένα ποσό πενήντα εκατομμυρίων  δολλαρίων και να το διοχέτευε μέχρι τις  10  Σεπτεμβρίου  1981  σαν προκαταβολή --ας μου επιτραπεί η έκφραση-- στους παραπάνω συντελεστές του κινήματος.

Μετά τις  14  Σεπτεμβρίου ,θα διοχετεύονταν ακόμα εκατό εκατομμύρια δολλάρια ,εφόσον έπαιρνε νέα εξουσιοδότηση ο Επιτετραμένος και αφού θα είχε προηγηθεί νέα συνεδρίαση της Επιτροπής  40.
Αποφασίστηκε εκείνο το πρωινό και ποιοί άνθρωποι θα κατέβαιναν στην Αθήνα και θα στήριζαν το κίνημα, έμπειροι.........στην   αποσταθεροποίηση...........και με ισχυρές γνωριμίες, <<ανδρών επιφανών>>της  Αθήνας.

Η  Ομάδα που στις  2   Ιουνίου  1981  ήρθε στην  Αθήνα ήταν:!!!!!!
Ντάνιελ  Μπρούστερ,   επικεφαλής ,πράκτορας της  CIA , γεννημένος στην  Ελλάδα. Μιλούσε άπταιστα Ελληνικά.!!!!
Π. Καλούσκι ,αντισυνταγματάρχης, αξιωματούχος της   DIA.
Τζόε  ντε  Κόστερ, πράκτορας της   CIA , που είχε λάβει μέρος στο πραξικόπημα στη  Χιλή κατά του  Αλλιέντε.
Τζων  Πάτρικ Όουενς, που υπηρετούσε στη βάση της  Νέας  Μάκρης, και είχε ανακληθεί στο  Πεντάγωνο τότε για ενημέρωση.
Ο  Τέρυ  Ρόμπερτσον ,αξιωματούχος της  NSA .  Αυτός είχε μαζί του και κάποιο μικρόβαθμο  πράκτορα  της  CIA , Έλληνα την καταγωγή, το  Θεοδωρέλλο, ο οποίος θα του χρησίμευε σαν διερμηνέας.
Η  Ομάδα των έξη όπως ονομάστηκε για την περίπτωση.!!!!!!

Το πρωί της 1ης  Ιουνίου 1981 , στο Στρτηγείο του  ΝΑΤΟ , κατέφθασαν οι  Κλάϊν  και  Ποτς.
Εκεί πληροφορήθηκα, ότι ο Επιτετραμένος της  Αμερικανικής πρεσβείας από τις αρχές του  Χρόνου, είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 6-7  επαφές με το  Στ. Στεφανόπουλο .
Με τον  Αεχιεπίσκοπο  Σεραφείμ  είχε συναντηθεί τέσσερις φορές, και άλλες δύο φορές είχε στείλει μηνύματα με μία γυναίκα πράκτορά του.
Είχε φτιάξει μια εξαιρετικά ενωμένη και ισχυρή ομάδα από τις  Ελληνικές  Ένοπλες Δυνάμεις,που θα αναλάμβανε δράση.
......Άλλη ομάδα θα εμφανιζόταν σαν προσωρινή κυβέρνηση.!!!!!!!!!!!!!

Από τον Απρίλιο του  1981  (και ενωρίτερα ακόμα),είχε κατορθώσει όχι μόνο να πείσει το  Στεφανόπουλο αλλά και του είχε αποσπάσει και εγγράφως  (στα Ελληνικά γραμμένα)τις απόψεις του, για την τότε πολιτική κατάσταση και τις απόψεις του για τους πολιτικούς.
Τα  αιτήματά του ,που τα είχε δώσει γραπτά ,ήταν αιτήματα τουλάχιστον αστεία για τους  Αμερικανούς .
Θα τα ικανοποιούσαν όλα.!!!!!

Ο Ποτς , που ήταν προσωπικός φίλος του  Στεφανόπουλου είχε επικοινωνήσει και εκείνος αρκετές φορές μαζί του, έτρεφε μεγάλη εκτίμηση για τον Έλληνα πολιτικό και ήταν ο μόνος - κατά τη γνώμη του - Έλληνας έντιμος πολιτικός.
Όμως δεν μπορούσε να κατέβει ο ίδιος στην Αθήνα, επειδή τον γνώριζαν, και θα τον συνέδεαν με βρώμικα παιχνίδια. 
Έτσι θα κατέβαινε ο  Κλάϊν που ήταν ........καθαρός...........
Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης ,είχαν διεισδύσει σε ολόκληρο το φάσμα του τόπου μας.
Έκαναν ότι ήθελαν . Ακόμα και με τον Αβέρωφ έκανε επαφή για το επικείμενο πραξικόπημα, ο Επιτετραμμένος στην Αθήνα.
Πολύ δραστήριος άνθρωπος.!!!!

Χιλιάδες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου. !!!
Η πατρίδα μου κινδύνευε, και εγώ βρισκόμουν ανάμεσα στον όρκο που είχα δώσει προς την Υπηρεσία και την αγάπη προς την πατρίδα μου.
Μήπως άραγε, εκτός από τον εμφύλιο ,είχαν σκοπό να μας μπλέξουν σε πόλεμο με τους Τούρκους; 
Ανησύχησα, και - παρακάμπτοντας την ιεραρχία - επικοινώνησα με το Σύμβουλο  Εθνικής   Ασφαλείας στην Ουάσιγκτων.
Γέλασε με την καρδιά του, σαν να του διηγήθηκα το καλύτερο  Αμερικάνικο αστείο και μου είπε:!!!
..................................................................................................................................................................
..Μην ανησυχείς ....Αθανάσιε....παιδί μου ούτε ειρήνη θα έχετε  αλλά ούτε και πόλεμο θα σας επιτρέψουμε να έχετε μεταξύ σας.!!!!!!!!!!!
...................................................................................................................................................................
Ε !!  ησύχασα.    Λίγο ήταν;    Ούτε πόλεμο ,ούτε ειρήνη.!!  Μόνο ξέφρενους εξοπλισμούς θα είχαμε.!!!!
Κοστίζει ακριβά η ειρήνη.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο Κλάϊν λοιπόν ,επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για την  Αθήνα.
Έμοιαζε με αστέρας του  Χόλυγουντ - καλόγουστα ντυμένος, καθαρός,  με καστανόξανθα μαλλιά σαν μετάξι - ναρκισσευόταν αδιάκοπα.
Η σληρότητά του παροιμιώδης και η προσήλωσή του στο καθήκον, έλεγε, πως ήταν προσήλωση σκύλου στον αφέντη του.
Με το αεροπλάνο - ειδική πτήση - σε τρεις ώρες περίπου προσγειώθηκε στη βάση του  Ελληνικού, ώρα  11:07  τη νύχτα της  2ας  Ιουνίου 1981.
Τρία μαύρα αυτοκίνητα, περίμεναν με υπομονετική νευρικότητα την αφιξή του.
Ο Διοικητής της βάσης, ο Επιτετραμένος της πρεσβείας και ο σταθμάρχης της  CIA  τον υποδέχθηκαν χαρωποί και με την προσήκουσα τιμή.!!!!!!
Μπήκε σε ένα από τα αυτοκίνητα που περίμεναν ,και ξεκίνησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα για την  Αθήνα.
Ένα αυτοκίνητο πήγαινε μπροστά, ο ίδιος ήταν στο μεσαίο και ένα τρίτο πήγαινε τελευταίο, λίγο πίσω για ''ουρά''.
Ήταν και η  17η  Νοέμβρη βλέπετε.!!!! υπήρχε φόβος.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο σταθμάρχης του έδωσε διάφορες διευθύνσεις σπιτιών στην Αθήνα,στα περισσότερα από τα οποία κατοικούσαν αξιοπρεπείς  Έλληνες πολίτες.
Σε άλλα δεν κατοικούσε κανείς.
Ήταν νοικιασμένα από τη  CIA  με κάλυψη για ειδικές περιπτώσεις.  Μια γκαρσονιέρα ,ήταν νοικιασμένη από το Πανεπιστήμιο  Αθηνών.
Ήταν ιδιοκτησία του Παναπιστημίου.  Αυτά τα σπίτια ονομάζονται στα ελληνικά ''μπουζουριέρες'' όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για πραξικοπήματα, αστυνομικές επιχειρήσεις, η οτιδήποτε που έχει κρατική έγκριση έστω και του Αμερικανικού κράτους.
Αν χρησιμοποιούνται όμως τέτοια στέκια για πράξεις μη νόμιμες, όπως για παράδειγμα για τρομοκρατικές ενέργειες κ.α. τότε ονομάζονται  ''γιάφκες''!!!!!!!!!!
Τώρα τι διαφορά υπάρχει μεταξύ μιας τρομοκρατικής ενέργειας και ενός πραξικοπήματος, αυτό είναι κάτι που θα απαντηθεί σίγουρα μέχρι το τέλος.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

No comments:

Post a Comment