Monday 13 June 2011

Η ΟΜΑΔΑ SEALS

                ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

                ΚΕΦΑΛΑΙΟ   Ε''

                ΟΜΑΔΑ   ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΩΝ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ      ''SEALS''

                Σελιδες     366-367-368

Θεωρώ σκόπιμο ,να πληροφορηθεί ο αναγνώστης έστω και ελάχιστα, τι είναι η  Ομάδα  ''SEALS''  και ποιές βρώμικες επιχειρήσεις διεκπεραιώνει ,για να γίνει κατανοητό τι θα συνέβαινε αν το σχέδιο των θερμοκέφαλων, τότε εφαρμοζόταν.
Η  Ομάδα  ''SEALS'' έχει την έδρα της στο Νόρφολκ  της Βαλτιμόρης και είχε τότε δύναμη  185  ανδρών.
Για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά η  SEALS,  συνεργάζεται με την  Τασκ-Φορς  160  που η έδρα της βρίσκεται στο  Φορτ-Κάμπελ στο Κεντάκυ  των  ΗΠΑ. 
Είναι μυστική αεροπορική μονάδα και οι πιλότοι της είναι από τους καλύτερους στον κόσμο.  Έχουν εκπαιδευτεί σε πτήσεις χαμηλού ύψους  και σε νυχτερινές αποστολές.
Ένα από τα καθήκοντά τους είναι, να μεταφέρουν καταδρομείς των Ειδικών  Δυνάμεων στους  τόπους δράσης.
Οι πιλότοι της Δύναμης  160  (αυτό είναι το κωδικό της όνομα) χειρίζονται στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου Μπλακ  Χώουκ,Χιούζ   500MD,Χινούκ  κ.λ.π.

Οι άνδρες της  Ομάδας  SEALS  αποτελούν την εξέλιξη των  Ομάδων  Καταστροφής.  Συνεργάζεται για έκτακτες ανάγκες για τη  Μεσόγειο πάντα - αν υπάρξει ανάγκη βέβαια - η  Φερστ Σπέσιαλ  Οπερέϊσονς Γουίγκ, ένα δεύτερο επίλεκτο σώμα πιλότων ,που έχει βάση του στη  Φλόριντα των  ΗΠΑ  .
Η  Ομάδα αυτή απαρτίζεται από  10.000 άνδρες.

Οι Ειδικές αυτές Δυνάμεις συνολικά, είχαν να δράσουν από τον πόλεμο του Βιετνάμ.  Μερικά Χρόνια αργότερα έδρασαν στο  Ιράν  και στη  Γρενάδα.
Αρχές του  1981  το  60% των σωμάτων αυτών ήταν απροετοίμαστο, ή μερικώς έτοιμο για δράση.
Η κυβέρνηση  Ρήγκαν όμως αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις  Δυνάμεις αυτές, χρησιμοποιώντας τες σαν μυστικό όπλο και αύξησε σημαντικά τον προϋπολογισμό τους.
Έτσι ενώ μέχρι το  1980  ο προϋπολογισμός ήταν  442  εκατομμύρια δολλάρια ,το  1981-1982  έφτασε το ενάμισυ  δισεκατομμύριο  Δολλάρια.
Στα επόμενα πέντε Χρόνια μετά το  1982  διατέθηκαν  δώδεκα  δισεκατομμύρια  δολλάρια.!!!!

Η κύρια αιτία σε ορισμένες αποτυχίες τους, οφείλεται στην έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ όλων των προαναφερομένων Δυνάμεων και κυρίως οι διαφωνίες ανάμεσα στους τρεις αρχηγούς του τακτικού στρατού, που επηρρεάζουν τις ειδικές αυτές Δυνάμεις, επειδή ο καθένας απ' αυτούς παίρνει εντολές από διαφορετικά κέντρα αποφάσεων. 

Στην κρίση του 1985 μεταξύ Λιβύης και  ΗΠΑ,  η αιτία που ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά, η επέμβαση των  Δυνάμεων αυτών στη  Λιβύη, ήταν η προσωπική παρέμβαση του  Ιταλού μεγαλοεπιχειρηματία  Τζοβάνι Ανιέλι στον πρόεδρο  Ρήγκαν.
Αυτό ήταν το ένα.!!!!!!
Το δεύτερο και βασικότερο ήταν η απαγωγή από Λίβυους κομμάντος ,που κρατήθηκε μυστική και το αποκαλύπτουμε εδώ για πρώτη φορά, αποκλειστικά, του πρώην πλοιάρχου και Γραμματέα του  Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ , του  Ρόντνεϋ  Μακ  Ντάνιελ.
(Αλλά γι' αυτό το ζήτημα θα γράψουμε σε άλλο κεφάλαιο, επειδή σχετίζεται και με τη Χώρα μας !!!
Στο κεφάλαιο  Ιρανγκαίητ).

Οι Ειδικές αυτές  Ομάδες που προανέφερα, χρειάζονται όπως γράφουν τα  ''χαρτιά'' τους εβδομήντα δύο (72) ώρες για να αρχίσουν ένοπλη επέμβαση σε οποιαδήποτε  Χώρα του κόσμου για το ''αμοιβαίο συμφέρον'',την ''αυτοάμυνα και τη διασφάλιση της ειρήνης''.
Αυτός ο Χρόνος είναι απαραίτητος όταν οι  Δυνάμεις βρίσκονται στη βάση τους, δηλαδή στις  ΗΠΑ.

Πιστεύω ,ότι χρειάζονται πολύ λιγότερο Χρόνο αν βρίσκονται στη  Μεσόγειο ,για να αρχίσουν μια ένοπλη επέμβαση σε μια Χώρα π.χ. όπως η  Ελλάδα.
Στα ''χαρτιά''τους είναι γραμμένο ότι οι Ομάδες αυτές δημιουργήθηκαν με βάση το άρθρο  51  του καταστατικού  Χάρτη των  Ηνωμένων  Εθνών  (ΟΗΕ) και το άρθρο αυτό επικαλείται η εκάστοτε Αμερικανική διοίκηση ,για να νομιμοποιήσει την επέμβασή της όπου κρίνει απαραίτητο.

Αυτές οι Ομάδες λοιπόν θα επενέβαιναν το φθινόπωρο του  1981  στην Ελλάδα , αν ήταν απαραίτητο κάτι τέτοιο.
Όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής ,ο εμφύλιος ήταν αναπόφευκτος.  Η επιτυχία για πραξικόπημα ήταν της τάξεως του 2%.
........................................................................................................................................................................
Είμαι σίγουρος ,και από τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά, ότι ο σκοπός του  ''Σχεδίου  1 '', όπως το ονόμαζαν, ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα.!!!!!!
........................................................................................................................................................................
Εύλογα θα ρωτήσετε  γιατί;  !!!!
Σε τι  εξυπηρετούσε ένας εμφύλιος στην  Ελλάδα;
Η απάντηση φοβάμαι ότι δεν είναι τόσο απλή, για να συμπυκνωθεί σε ελάχιστες γραμμές.
Είναι μεγάλα και πολύπλοκα ,δαιδαλώδη θα τα ονόμαζα, τα συμφέροντα, πολύπλοκα και πολλά τα κέντρα αποφάσεων.
Πιο πολύπλοκα ακόμη τα συμφέροντα όλων των καρτέλ, οπότε είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς με συντομία, στα λογικά ερωτηματικά.
Εκείνο πάντως που έχω να γράψω σχετικά, σαν σύντομη απάντηση είναι εκείνο που είπε κάποτε ,πριν πολλά-πολλά Χρόνια ο Πατριάρχης της οικογένειας  Ροκφέλλερ::
..............................................................................................................................................................
Η Αμερική είναι ένα μαγάλο όμορφο  τριαντάφυλλο και για να ανθίσει πρέπει να κόβουμε τα γύρω  μπουμπούκια.!!!!!!!!!!!
............................................................................................................................................................

ΣΥΝΕΧΙΧΕΤΑΙ


             

No comments:

Post a Comment