Monday 27 June 2011

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

                   ΣΥΝΕΧΕΙΑ

                   ΚΕΦΑΛΑΟ  ΣΤ' 

     Σελιδες   400-401-402-403

Κουβαλώντας μαζί του μια τέτοια βαριά ''σκιά'' ο Καραμανλής επισκέφθηκε τη Μόσχα στις  3   Οκτωβρίου  1979.
Το  1978  τον  Ιούνιο, είχε προηγηθεί η επίσκεψη στη  Μόσχα του  Τούρκου Πρωθυπουργού Ετσεβίτ, ο οποίος ξεπέρασε τότε τον εαυτό του και δήλωσε, πως δεν υπάρχει απο βορρά  κίνδυνος.
...''Εμείς'' εκεί στο  ΝΑΤΟ, τον μπλοκάραμε ''δια της Ουμανικής οδού''.
Κινητοποιήσαμε τον Αρχηγό του  Σοβιετικού  Στρατού  Στρατάρχη  Ουγκάρωφ, ο οποίος δούλευε για το  ΝΑΤΟ  απο το  1964  με μισθό  πέντε χιλιάδες δολλάρια το κομμάτι  (την πληροφορία ), κατατεθειμένα σε  Ελβετική  Τράπεζα.
Σε έκτακτες περιπτώσεις ,'οπως αυτή του  Ετσεβίτ, πληρωνόταν με δεκαπλάσιο  ποσό.

Μας ''πληροφόρησε'' λοιπόν ο Στρατάρχης  Ουγκάρωφ ,ότι στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Άγκυρα τον  Απρίλιο  του 1978  ,ο Τούρκος  Πρωθυπουργός  Ετσεβίτ τον διαβεβαίωσε πως είχε την πρόθεση να προσδέσει την  Χώρα του στο άρμα του  Κρεμλίνου.
Ήταν αγανακτισμένος και απαγοητευμένος από τη στάση του  Δυτικού  Κόσμου και της  Αμερικής ιδιαίτερα.
Αν δεν του έδιναν  1,5  δις  δολλάρια που ζητούσε, θα ζητούσε επιτακτικά τη βοήθεια και επιστασία της φίλης  Ρωσίας.
''Εμπλουτίσαμε'' την απόρρητη έκθεση του  Στρατάρχη με δικά μας  ''ψυχροπολεμικά - ιδεολογικά''ευφυήματα και ευρήματα και την κατάλληλη στιγμή .τη φέραμε προς συζήτηση.

Πάγωσαν οι πάντες.
Ο  Λούνς με τη χαρακτηριστική  ''αργκώ'' του και τη λαϊκίστικη συμπεριφορά του, έβριζε σαν χαμάλης του λιμανιού του  Ρότερνταμ.
Ο  Ρότζερς, πιο αργόστροφος κατάλαβε τη σοβαρότητα.
Αφού τελείωσε η  Σύσκεψη άστραψε και βρόντηξε.  Τα τέλεξ κροτάλισαν δαιμονισμένα.
Σε μια ώρα είχαν πληροφορηθεί οι πάντες την ''εξαπάτηση'' του Ετσεβίτ.
Έτσι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Τούρκο  Πρωθυπουργό.
Είναι μάλιστα τόσο καλά ''δέμενη΄΄ και διανθισμένη με ολίγα απο  Κυπριακό  Ρώσους,Εγγλέζους  κ.λ.π.που ο  Ετσεβίτ δεν πρόκειται να ξαναγίνει Πρωθυπουργός της  Τουρκίας.

Επιστρέφοντας ο Καραμανλής από τη  Μόσχα ,του είχαμε ετοιμάσει μια δυσάρεστη έκπληξη :!!!
Το  ΝΑΤΟ σε συννενόηση με το  Αμερικανικό Πεντάγωνο, έστειλε το  Αμερικανικό πολεμικό πλοίο  ''Όλπανυ'' και άραξε στο  Σκαραμαγκά για επισκευές, όπως δήλωσαν επίσημα.
Παράλληλα, πήρα εντολή να ειδοποιήσω τον  Α. Παοανδρέου, που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,να κινητοποιήσει το  Λαό ''του'' ενάντια στον ελλιμενισμό.
Ο Α. Παπανδρέου ,σε συννενόηση με το  ΚΚΕ, κατέβασε το  Λαό στο πεζοδρόμιο για διαμαρτυρία.
Ο Καραμανλής κατάλαβε για άλλη μια φορά ,οτι η Αμερική ήταν  εδώ.!!!!!!

Στις 13  Μαρτίου  1980  ο πρέσβυς  των  ΗΠΑ  στην  Αθήνα  Ρόμπερτ  Μακλόσκυ , επισκέφθηκε το Αρχηγείο της  Α'  Στρατιάς στη  Λάρισα.
Άλλο τηλεφώνημα στον Α. Παπανδρέου :
Του διάβασα την ανακοίνωση που θα έκανε για το επεισόδιο αυτό, τη μαγνητοφώνησε και βάζοντας δικά του λόγια, χωρίς να ξεφύγει από τη γραμμή ,δήλωσε :!!!
..Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς, ότι  Ελληνική  Κυβέρνηση επέτρεψε σε πρεσβευτή ξένης  Χώρας, να επισκεφθεί  Ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.!!!!!
Του απάντησε ο Υπουργός  Εξωτερικών  Γεώργιος   Ράλλης ότι : Είναι συνήθεις παρόμοιες επισκέψεις πρεσβευτών, που επισκέπτονται επαρχιακά κέντρα.
Αλλά ο Καραμανλής κατάλαβε που θα τον οδηγούσαμε ,γι' αυτό έκανε μια πλήρη, διαβαθμισμένη αναφορά στο  ΝΑΤΟ, για την επίσκεψή του στη  Μόσχα.
Ειδοποιήθηκε να μην ενδώσει στις πιέσεις  Μπρέζνιεφ, για τη μη εγκατάσταση πυραύλων  ''Πέρσιγκ και Κρούζ'' στην  Ελλάδα.

Όταν στις  7  Δεκεμβρίου  1979 , του τηλεφώνησε ο  Μπρέζνιεφ  και του έστειλε και επιστολή να μη δεχτεί την εγκατάσταση των πυραύλων ,αυτός  (ο  Καραμανλής) του είπε, πως δεν τον  ''αγγίζει'' το θέμα, αφού δεν του έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.
Για υποθετικά δεν μπορούσε να μιλήσει.  Ξεγλίστρησε ο.....βλάχος πάλι με μαεστρία.
Εμείς ακούγαμε όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, μέσω της βάσης  της  Ν. Μάκρης.
Η  Αμερικανική βάση στο  Άκτιο της  Πρέβεζας, ήταν και είναι επιφορτισμένη να φωτογραφίζει.......
Έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίζει ένα κοινό μακρόστενο φάκελλο αλληλογραφίας, στο γραφείο του Πρωθυπουργού, Φανταστείτε μια ανοιχτή σελίδα δακτυλογραφημένη.!!!!

Στις  12  Δεκεμβρίου  του ίδιου  χρόνου , ο Καραμανλής δέχθηκε στη  Σύνοδο  των  Υπουργών  Εξωτερικών των  Χωρών του  ΝΑΤΟ , την εγκατάσταση στο Ελληνικό έδαφος των πυραύλων ''Πέρσιγκ και Κρούζ'' .
Εκεί στις  12  Δεκαμβρίου  1979 , μετά αποδοχή εκ μέρους της  Ελλάδας των πυραύλων, αποφασίστηκε η πρωθυπουργοποίηση του  Γ.  Ράλλη και προαγωγή του  Καραμανλή σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Για την ακρίβεια δεν το αποφάσισε το  ΝΑΤΟ, απλά συμφώνησε για τις προαγωγές, επειδή η Ουάσιγκτων εξάφρασε την ευαρέσκειά της, μετά την αποδοχή της εγκατάστασης.
Έτσι το  Μάϊο του  1980  ο Κ. Καραμανλής πήρε προαγωγή και έγινε  Πρόεδρος  Δημοκρατίας, ενώ ο Ράλλης έγινε Πρωθυπουργός, με  Υπουργό  Εξωτερικών τον  Κ. Μητσιτάκη.

Στο μεταξύ συνέβη ένα σημαντικό γεγονός, πριν ακόμα ο Γ. Ράλλης καταλάβει πως ''χρίστηκε΄΄ Πρωθυπουργός .
Το  Μάϊο  του  1980 , πέθανε με δραματικά οδυνηρό τρόπο ο  Τίτο, Ο  Πρόεδρος της  Γιουγκοσλαβίας.
Αυτό άλλαξε κάπως τους συσχετισμούς στην  Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα, που δεν ήξερε κατά που θα οδηγηθεί η  Γιουγκοσλαβία.
Ο Ράλλης και ο Μητσοτάκης τρομοκρατήθηκαν.
Σε αγωνιώδες τηλεφώνημά του , ο Μητσοτάκης ,μου επισήμανε τους κινδύνους για την  Ελλάδα.
Τον παρώτρυνα να πιέσουν τη  Συμμαχία, για να ενταχθεί η  Ελλάδα το συντομώτερο δυνατό στο στρατιωτικό σκέλος του  ΝΑΤΟ.
Του αποκάλυψα πως το φθινόπωρο θα ήταν αρκετά ''θερμό'' στην  Τουρκία .
Αποκορύφωμα θα ήταν η επιβολή δικτατορίας στη γειτονική  Χώρα.
''Πιθανολογώ ,ότι θα γίνει δικτατορία των Στρατηγών''του είπα, ''με επικεφαλής το Στρατηγό  Κεναν  Εβρέν''.!!
Να μείνει μεταξύ μας παρακαλώ. 
Είναι απαραίτητο λοιπόν να επανακάμψει η Ελλάδα.!!!!!!

Έτσι ο Μητσοτάκης ήταν ο μοναδικός  Έλληνας πολιτικός που γνώριζε αρκετούς μήνες πριν την επερχόμενη δικτατορία στην Τουρκία.
Άρχισε ένας αγώνας δρόμου μεταξύ  Αθήνας - Βρυξελλών, αλλά δεν είχε ''ωριμάσει''ακόμα το ζήτημα......
Και να γιατί :
Η Αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε τον Ιανουάριο του  1980 , την τοποθέτηση του Τζέημς  Σπέϊν πρεσβευτή στην  Άγκυρα.
Είχαν προηγηθεί οι εκλογές στις  14  Οκτωβρίου  1979  όπου ο  Μ. Ετσεβίτ ''έχασε'' τις εκλογές.
Πρωθυπουργός έγινε ο  Σ. Ντεμιρέλ.
Αμέσως ανακοινώθηκε η καταβολή στην  Τουρκία ,της τρίτης δόσης του δανείου απο το Διεθνές  νομισματικό ταμείο.

Ο Σπέϊν ήταν άνθρωπος των καρτέλ ,που ήταν ενάντια στα καρτέλ που αντιπροσώπευε ο Α. Παπανδρέου.
Επειδή είχαν προαποφασίσει ότι Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα ''εκλεγόταν'' ο α. Παπανδρέου ,τα αντίπαλα προς αυτόν καρτέλ, έστειλαν το Σπέϊν να προετοιμάσει το πραξικόπημα μαζί με το Ντικ Μπομ,και να τοποθετήσουν αρχηγό τον  Κενάν Εβρέν, που ήταν δικός τους άνθρωπος.
Έτσι στις ενδεχόμενες ''σοσιαλιστικές'' παλινδρομήσεις του Α. Παπανδρέου ,να διατηρούν σαν αντίβαρο στην απέναντι όχθη, έναν δικτάτορα Στρατηγό.
Αν ο Α. Παπανδρέου, ξέφευγε στο ελάχιστο από τα συμφωνημένα, η  Τουρκία θα κήρυττε τον πόλεμο κατά της  Ελλάδας ''στην έσχατη ανάγκη πάντα'', και θα έλυνε μια γαι πάντα το πρόβλημα του  Αιγαίου, συρρικνώνοντας έτσι την  Ελληνική επικράτεια.

Ο Ντικ  Μπομ ,για τι υπηρεσίες του στην επιβολή της δικτατορίας στην Τουρκία ,προήχθη σε πρέσβυ και διορίστηκε μετά στην.....Κύπρο.!!!!!
Ο Σπέϊν αφού παγίωσε τη δικτατορία στην Τουρκία ,έφυγε το  1981 , μετά τις  Ελληνικές εκλογές.Παραιτήθηκε και είναι αντιπρόεδρος στο καρτέλ που τον έστειλε στην Άγκυρα.

.......Με την άφιξη του  Σπέϊν στην  Άγκυρα, άρχισαν και οι αντιαμερικανικές εκδηλώσεις.
Πίσω απ' όλα αυτά βρισκόταν ο Ντικ  Μπομ ,ο οποίος χρηματοδότησε όλες τις παρακρατικές οργανώσεις, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν όλες οι μεγάλες πόλεις στην  Τουρκία και να ...........διαμαρτύρονται ,χωρίς να ξέρουν το λόγο.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τελικά με εντολή του  Μπομ  (τον είχαν διατάξει από την Ουάσιγκτων ) σκότωσαν πέντε Αμερικανούς αξιωματικούς ,επειδή για την Αμερικανική πλευρά ήταν ''καμμένα'' χαρτιά.
Αυτό ήταν η αρχή του τέλους.
Στις 12  Σεπτεμβρίου  1980 , στις  4  τα ξημερώματα ,τα τανκς βγήκαν στους δρόμους .
Η δικτατορία ήταν γεγονός.
Η Αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ήταν φωταγωγημένη καθώς και το Γενικό Επιτελείο των Τούρκων.
Ο Ντικ Μπομ με ξύπνησε στις  5  τα χαράματα, για να μου αναγγείλει τα......ευχάριστα.!!!!!!

Στις  17  Σεπτεμβρίου ,ο Αμερικανός  Πρέσβυς στην Αθήνα  Ρ. Μακλόσκυ επισκέφθηκε το  Μητσοτάκη και του επέδωσε ένα επαίσχυντο κείμενο.
Οι βάσεις δεν θα εξυπηρετούσαν πλέον μόνο τις ανάγκες του ΝΑΤΟ,αλλά οι ΗΠΑ  θα έκριναν τους τρόπους κ.λ.π..
Ο Ράλλης με το Μητσοτάκη ετοίμασαν μια επιστολή προς τον Πρόεδρο της  Αμερικής ,που του ανέλυαν τις θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.
Πριν τη στείλουν όμως ,καταφθάνει στην Αθήνα η  Μάργκαρετ  Θάτσερ η οποία ξεγέλασε το  Ράλλη και του πήρε φωτοτυπία της επιστολής πριν αυτή κοινοποηθεί στον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Η Θάτσερ ,μόλις έφθασε στο Λονδίνο ,έστειλε μια φωτοτυποία στο  ΝΑΤΟ ,και άλλη μια στον  Υπουργό Εξωτερικών των  ΗΠΑ.!!!
Έτσι μάθαμε όλοι τις Ελληνικές θέσεις, δέκα ημέρες πριν λάβει γνώση ο αποδέκτης της ,ο Πρόεδρος των  ΗΠΑ.!!!!!!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

No comments:

Post a Comment