Wednesday 1 June 2011

ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 40

                         ΣΥΝΕΧΕΙΑ

                        ΚΕΦΑΛΑΙΟ  Δ'

                       ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ  ΟΥΤΟΠΙΑ

                       Σελιδες   331-332-333-334

Ο Γκέρτσος αισθάνθηκε ένα ρυάκι από ιδρώτα να κυλάει στη ραχοκοκαλιά του ,ενώ παράλληλα ένοιωσε ένα φοβερό πόνο και σφίξιμο στο στομάχι,που κατέβαινε μέχρι κάτω.!!!!    Το πάθαινε  σπάνια γιατί σπάνια φοβόταν.
Τώρα ήταν άλλο είδος φόβου,πρωτόγνωρο.  ''Ρε τους αλήτες ''σκέφθηκε ,''εμ τι τάχουν τα κομπιούτερς. Μας έχουν όλους στο τσουβάλι''
Στο τέλος του γεύματος, ο Γκέρτσος έφυγε με συγκεκριμένες ογηγίες και μερικά τηλέφωνα-συστάσεις για να κλείσει μερικές δουλειές, εκατοντάδων εκατομμυρίων δολλαρίων.
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου !!!!!!!

Ο Κ. Καραμανλής στο μεταξύ κινήθηκε προσεκτικά αλλά γρήγορα. Συναντήθηκε κρυφά με τον πρόεδρο της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ' Εσταίν, που γνώριζε το ζήτημα και ήταν ενθουσιασμένος. Ανέλαβε εκείνος να έρθει σε επαφή με το Γερμανό Καγκελάριο και άλους πολιτικούς που επηρρέαζε.
Η Λέσχη Μπίλντενμπεργκ κινητοποιήθηκε ήδη από το Χένρυ Κίσσιγκερ καθώς και οι Μασονικές Στοές στην Αθήνα και στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Με αυτή τη διαβεβαίωση ησύχασε ο Καραμανλής. Ειδοποίησε τον Ευάγγελο Αβέρωφ και το Ράλλη οτι κάτι θα συμβεί.
Ο Αβέρωφ ειδοποιήθηκε μερικές ώρες αργότερα από το Ρίτσαρντ Γουέλς και το Μόντηγκλ Στέρνς.
Τη νύχτα της  5ης  Ιουνίου ώρα  2:45  χαράματα συναντήθηκαν στο σπίτι της αδελφής του στατηγού  Φ. Γκιζίκη,ο Στρατηγός ,ο Στερνς, ο Γουέλς, και ο σταθμάρχης της  CIA  στην Αθήνα   Σταίσυ  Χώλς Τζούνιορ.
Ο Γκιζίκης ήταν σύμφωνος (ας έκανε κι αλλοιώς),τους διαβαβαίωσε πως θα παρέδιδε την εξουσία αναίμεκτα σε εκείνον που η φίλη Χώρα  (ΗΠΑ) θα υποδείκνυε.
Οι τρεις Αμερικανοί τον διαβεβαίωσαν πως δεν θα πάθαινε τίποτα αφού έκανε το χρέος του προς την Πατρίδα του σαν στρατιώτης που ήταν.
Ο Δ. Ιωαννίδης ήταν απασχολημένος με το πρόβλημα του πραξικοπήματος  κατά του  Μακαρίου   και!!!! μακάριος όπως ήταν δεν έβλεπε τίποτε. !!!!!

8 Ιουνίου  1974  ώρα  11  το βράδυ η οικογένεια  Α. Παπανδρέου κουβέντιαζε μαζεμένη γύρο από ένα τραπέζι,τρώγωντας ότιείχε απομείνει απο το κατσικάκι που είχε φέρει ο αδελφός του Μιχάλη Ζιάγκα από τα Τρίκαλα.
Σιγόπιναν το κρασί κεχριμπαρένιο Ελληνικό νοιώθοντας μια γλυκειά ζάλη και κούραση μαζί.
Ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο .Ζητούσαν τον  Α. Παπανδρέου από Λονδίνο : Ο κ. Μπράϊαν  Κρόζιερ. Ο Α. Παπανδρέου τινάχτηκε και άρπαξε το ακουστικό.
Χαιρέτησε το συνομιλητή του επανέλαβε τρεις φορές  ''γιες σερ'' και έκλεισε.
Γελούσε και χαιρόταν σαν παδί. Δεν είπε τίποτα. Μόνο να του εξασφαλίσουν εισιτήριο για Λονδίνο το πρωί. Την επομένη το βράδυ είχε μια πολύ σημαντική συνάντηση .
Πολύ σημαντική !!! είπε !!!!

Την άλλη μέρα λοιπόν στις  7  το βράδυ βρισκόταν στο Ινστιτούτο με την ίδια ομάδα που ήταν και ο Γκέρτσος .
Ο Α. Παπανδρέου χαιρέτησε αβέβαια την ομάδα με σεβασμό. ¨Ολοι χαμογελούσαν χωρίς καμμιά τυπικότητα με εκείνο το χαμόγελο που χαιρετούσαν δικό τους άνθρωπο.
Ο Παπανδρέου είχε ένα αφύσικο τράκ. Οι παλάμες του είχαν ιδρώσει . Η καρδιά του χτυπούσε δυνατά.
Παρ' ότι είχε τηλεφωνηθεί με το αφεντικό του καρτέλ και παρά τις διαβεβαιώσεις που του παρείχε ότι η συνάντηση είναι για ''κάτι πολύ θετικό''
Ο Παπανδρέου φοβόταν. Κάπου είχε δίκιο βέβαια.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Φρανκ Καρλούτσι. Ορθά κοφτά τον πληροφόρησε πως η υπηρεσία  (NSA)αποφάσισε να εκδιώξει τους στρατιωτικούς και να επαναφέρει τη Δημοκρατία και τον Καραμανλή στην Ελλάδα.
Πριν απ' όλα αυτά θα εκδηλωθεί πραξικόπημα κατά του Μακαρίου απο τη χούντα και στη συνέχεια απόβαση των Τούρκων στο νησί για την εμπέδωση της τάξης.
Τι ζητούσαν από τον Α. Παπανδρέου  ;  Να ακολουθήσει επακριβώς τις εντολές τους, για να παγιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα.
Κατόπιν να αρχίσει την εφαρμογή του σχεδίου  RED I  και μετά την εφαρμογή του σχεδίου  RED II.

Τα δύο σχέδια προέβλεπαν την πολιτική των στροφών προς τα αριστερά του Α. Παπανδρέου σαν αντιπολίτευση   (RED I) και την εφαρμογή του σχεδίου    (RED II)όταν θα γινόταν κυβέρνηση.
Και τα δύο σχέδια πρόβλεπαν την οικειοποίηση και πραγματοποίηση  (φαινομενικά) των συνθημάτων κατά των Αμερικανικών βάσεων, κατά  ΝΑΤΟ κ.λ.π. για να κερδηθούν οι αριστεροί ψηφοφόροι.
Η χρηματοδότηση θα άρχιζε μόλις θα έφτανε στην Αθήνα τον Αύγουστο του  1974.

Ο Α. Παπανδρέου συνήλθε . Γέλασε χαρωπά, αλλά σεμνά.
<<Τις υπόλοιπες οδηγίες θα τις πάρεις στις  22  Ιουλίου  (1974). Την ημερομηνία αυτή θα βρίσκεσαι στο  Φορτ  Μηντ στο  Μέρυλαντ>> συμπλήρωσε ο άτσαλος γίγαντας Β. Γουώλτερ.
.........¨Ωρα  9  το πρωί θα είσαι στην πύλη  3 ......
( Από την πύλη  3  μπαίνουν μόνο υπάλληλοι της  NSA )
Ο Α. Παπανδρέου διαβεβαίωσε την ομάδα ότι θα φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του δείχνει η χώρα που τον ανέδειξε και χαιρόταν που θα του δινόταν η ευκαιρία να δείξει επιτέλους ο ίδιος στην πράξη την ευγνωμοσύνη του !!!!!!

Αυτό θα είναι πολύ ''υγιεινό'' για σένα σάρκασε ο  Βέρνον  Γουώλτερ με τη φιδίσια φωνή του.
Ο Α. Παπανδρέου κέρωσε. Μίσησε το Γουώλτερ εκείνη τη στιγμή, όσο κανέναν άλλον στη ζωή του.
Στη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που του όρισαν θα τον παραλάμβαναν άνθρωποι της ομάδας και θα τον μετέφεραν στο Μέρυλαντ.
Θα του τηλεφωνούσαν. Στο μεταξύ για οποιαδήποτε ανακοίνωση θα παρέδιδαν στην Αγγέλα  Κοκόλα τα κείμενα, από το γνωστό της Αγγλικό κανάλι.!!!!

Ο Α. Παπανδρέου χαιρέτησε την ομάδα και περπατώντας αργά άφησε να τον οδηγήσουν στο αυτοκίνητο που περίμενε στο γκαράζ του Ιδρύματος.
Ξεκίνησαν με ταχύτητα . Στο πίσω κάθισμα που καθόταν ένοιωσε να πνίγεται ανάμεσα σε δύο αμίλητους σκληροτράχηλους άνδρες της  CIA. 
Στο αεροδρόμιο περίμεναν δύο άλλοι.  Ο ένας των  Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών και ο δεύτερος της  CIA .
Ο  'Αγγλος πέρασε χωρίς χρονοτριβή τις διατυπώσεις και επιτέλους βρέθηκε στο αεροπλάνο καθισμένος χωρίς να έχει καταλάβει.  Δίπλα του καθόταν ο άνθρωπος της  CIA  αμίλητος.
Ο φόβος του  Α. Παπανδρέου άρχισε να υποχωρεί κάπως,όταν το αεροπλάνο άρχισε να παίρνει ύψος.
Το μυαλό του μουδιασμένο σκεφτόταν πως δεν θα γινόταν ποτέ τίποτα.
Τον χρησιμοποιούσαν . Ανασφάλεια και φόβος κυριαρχούσαν την ψυχή του.Το σώμα του βαρύ σαν μολύβι, χώθηκε πιο βαθιά στο κάθισμα.
Φαινόταν απελπιστικά μικρός. Επιτέλους έφθασε σπίτι του.  Κοντά στη μητέρα του ανακουφιζόταν. 

Στην Αθήνα τα πράγματα εξελίσσονταν σύμφωνα με το σχέδιο. Στον ''αέρα'' υπήρχε κάτι το απροσδιόριστο.
Κάτι που το νοιώθεις ότι έρχεται ,αλλά ούτε το βλέπεις ,ούτε ξέρεις τι είναι. Είναι γεγονός. Στην Ελλάδα  βέβαια όλα τα γεγονότα είναι συνάρτηση της διεθνούς πολιτικής.
Δηλαδή ποτέ δεν συμβαίνει κάτι σοβαρό σε τούτη τη Χώρα χωρίς να είναι αποτέλεσμα κάποιας άλλης διεθνούς εξέλιξης.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το πραξικόπημα στην Κύπρο. Η βάση της  Ν. Μάκρης έχει τεθεί σε συναργερμό και η βάση στο  Άκτιο της  Πρέβεζας επίσης.

¨Οτι γίνετε στην Αθήνα στα ανώτατα κλιμάκια της χούντας η βάση της  Ν. Μάκρης τα   ΑΚΟΥΕΙ  και η βάση στο  ¨Ακτιο τα  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ.!!!!!!!!

Ο Διοικητής της βάσης της  Ν. Μάκρης ο  Ρ.  Μπάματ έδωσε διαταγή στις  12  Ιουλίου  1974  να ανακληθούν οι άδειες.
Ο  Μ. Βινίσκι αξιωματικός επικοινωνιών  ο Ντον  Πέρκετ  υπεύθυνος διαβαθμισμένου υλικού και πράκτορες της  NSA  αποσπασμένοι στη β.αση πήραν  ΘΕΣΗ  ΜΑΧΗΣ.!!!!
Ο Τ. Ραϊλυ αξιωματικός ασφαλείας και  26  αξιωματικοί με υπεύθυνο - αξιωματκό υποστήριξης προσωπικού τον Τζ. Πάουελ ( αδελφό του σημερινού αρχιστρατήγου των  ΗΠΑ  Κόλιν Πάουελ).
Όλοι στις θέσεις τους . Έκαναν δοκιμές για παράσιτα κ.λ.π. Ο έκτος στόλος έπλεε στον κόλπο της  Σύρτης.........


 Στη σελιδα   332  υπάρχει  φωτοαντιτηπο

            SECRETARY   OF  DEFENSE 
           Washington   d.c.  20301 
May  20   1983
       
        TOP  SECRET 

FROM  SECRETARY  OF  DEFENSE

TO  NATO 

SUBJECT  implementation of the preseident's directions

We ask you that proseed in according to the directions of the attached memorandum.
the results of your proceedings must be refered to us and the commitee  40 

Gaspar  W. Weinberger
Secretary of Defense


Εγγραφο υπαγωγής της Ελλάδος  στην επιτροπή   40..!!!!!!!!!

Συνεχιζεται.........

No comments:

Post a Comment