Thursday 23 June 2011

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Α. ΧΑΙΗΓΚ

               ΣΥΝΕΧΕΙΑ

               ΚΕΦΑΛΑΙΟ   ΣΤ'

              ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ    ΣΧΕΣΕΙΣ.
               ΠΕΡΙΟΔΟΣ   ΑΝΑΜΟΝΗΣ .  Η  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ  Α.  ΧΑΙΗΓΚ
              Ο  Μ. ΡΟΤΖΕΡΣ  Ο  ΝΕΟΣ  ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

Σελιδες   396-397-398-399

Επιχείρηση   ''Πτέρυγα''
Το  σοκ  των  στρατοκρατών  του   ΝΑΤΟ 

Το  Μάρτιο του  1979  υπογράφτηκε το  Σύμφωνο Ειρήνης  μεταξύ  Ισδραήλ  και  Αιγύπτου ,υπο την εποπτεία του  Προέδρου  Κάρτερ.
Σχεδόν αμέσως μετά ,τον Ιούνιο συγκεκριμένα οι  Κάρτερ και Μπρέζνιεφ υπόγραψαν την συμφωνία  SALT 2, για τον περιορισμό των στρατηγικών όπλων.
.............................................................................................................................................................
Παράλληλα συμφώνησαν μέσα στο Χρόνο να επέμβουν οι  Σοβιετικοί στο  Αφγανιστάν ,για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα, για την πώληση συνβατικών όπλων στις γύρω περιοχές και κυρίως στις Χώρες της  Μεσογείου.
.................................................................................................................................................................
Το  Μάϊο  του  1979 , μέσα σε μια λαμπρή τελετή στο  Ζάππειο  Μέγαρο, ο Κ. Καραμανλής  μάζεψε τους ηγέτες της  ΕΟΚ  και υπέγραψαν τη  Συνθήκη  Ένταξης της  Ελλάδας στην αδελφότητα.
Το όνειρο  του  Καραμανλή έγινε πραγματικότητα.
Χρειαζόταν  ''κάτι''  για το οποίο να μιλάνε, να γράφουν, να ασχολούνται συνέχεια, και πίσω να είναι φανερά, ''κρυμένο''  το όνομά του.

....Το μεγάλο όμως πρόβλημα του  Αιγαίου ,το άφησε να εκφυλιστεί.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...Η  Ελλάδα στα επόμενα  Χρόνια θα πληρώσει την  ''ολιγωρία'' της αυτή.   Την ευθύνη την έχουν όλες οι κυβερνήσεις απο το  1974  μέχρι και σήμερα.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προετοιμάζοντας οι  Σοβιετικοί την επέμβασή τους στο  Αφγανιστάν,  ''έριξαν'' την κυβέρνηση της  Πνόμ Πένχ  και εγκατέστησαν μια φιλοσοβιετναμική  δηλαδή φιλοσοβιετική.
Το Αμερικανικό  Πεντάγωνο εκνευρίζεται, και όταν εκείνοι εκνευρίζονται, το  ΝΑΤΟ  ''πέφτει'' σε κρίση ,που ονομάζεται  '''ντελίριο'''αν δεν κάνω λάθος.

.....Είχε διαρρεύσει σκόπιμα και η διαβαθμισμένη πληροφορία, πως οι  ''σκληροί''  του  Κρεμλίνου προετοιμάζουν μια παγκόσμια αναμέτρηση και τότε ήταν που το ''ντελίριο'' μεταδόθηκε σαν ιός της γρίπης σε όλες τις Δυτικές Κυβερνήσεις.
Ο αντίκτυπος στην  Ελλάδα και στις  Χώρες της  Μεσογείου έγινε υπαρκτός, επειδή ήταν τόσο............''ορατός''!!!!!!!!!

Οι Συμφωνίες για τις  Βάσεις, που είχαν υπογραφεί από Ελλάδα και  ΗΠΑ , το  ΝΑΤΟ απαίτησε να ανασταλούν.
...Και το πέτυχε, χωρίς η  Ελλάδα να ανήκει στο στρατιωτικό σκέλος της  Συμμαχίας......Φανταστείτε να ανήκε.!!!!!!!!!!!

Έκριση απο την  Ελληνική κυβέρνηση για τη χρησιμοποίηση του ειδικού αεροδιαδρόμου, από τη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης δεν θα απαιτείτο στο εξής, για δράση στην περιοχή του Περσικού.
Ταυτόχρονα οι Αμερικανοί διατάζουν τον  Πρόεδρο της Αιγύπτου  Σαντάτ να δηλώσει με έμφαση ότι προσφέρει το έδαφος της Χώρας του για εγκατάσταση  Βάσεων των Αμερικανών, με σκοπό τη στρατιωτική δράση στον  Περσικό, όταν παραστεί ανάγκη.!!!!!!!

...Τότε γιατί μας φέρνει δυσκολίες στην επανένταξη της  Ελλάδας στο στρατιωτικό  σκέλος ; με ρωτούσε ο Λουνς.!!!!!!!!

...Τώρα είναι αργά του απάντησα...........
Ο Καραμανλής δεν θέλει να χάσει την ''αίγλη'' του στο εσωτερικό της  Χώρας, εκείνη που κέρδισε στο Ζάππειο.
Θα ''σπρώξει'' το  Χρόνο όπως - όπως μέχρι να μεταπηδήσει στην  Προεδρία, για να το κάνει ο επόμενος  Πρωθυπουργός.
Είναι πονηρός ο  βλάχος..!!!!!!!!!!!!!!!
...........................................................................................................................................................
Αυτό είναι δικό μου και όχι του Συγραφέα..........
Το πόσο πονηρός ήταν ο βλάχος δεν το γνωρίζω.
Αλλά με διαβεβαίωσε κάποιος ( πρώην υποδοιηκητής Ασφαλειας Αττικής ) οτι για να επιστρέψη η Ελλάδα στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, ο κ. Καραμανλής με την έγκριση τού  Α. Παπανδρέου έκαναν παραχωρησεις στο Αιγαίο  στους  Τούρκους.
Διότι η Τούρκοι έβαλαν βέτο.
Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει..
................................................................................................................................................................
Στο μεταξύ ,στις 19  Μαϊου 1979, συνόδευσα το Χαίηγκ στη Ζυρίχη, που ήταν προσκεκλημένος κάποιας  Λέσχης  Στρατηγικών  Μελετών.
Ήταν κύριος ομιλητής.   Σε όλη τη διάρκεια της πτήσης τον έβλεπα απίστευτα ήρεμο.  Φάνηκε οτι κάτι σκάρωνε.   Τον ρώτησα...........
.....'''Όπως ξέρεις ,σε λίγο φεύγω απο το  ΝΑΤΟ''.
Παραιτούμαι  μου απάντησε.!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα πάω πάλι στην Ουάσιγκτων και ότι βγεί.!!!!!!
Αλλά θα τον τινάξω στον αέρα το μπάσταρδο τον  Κάρτερ.!!!!
Τη μορμόνα  Χήρα.!!!!!!!!!!!!!

Θα κάνω τέτοιες δηλώσεις και ομιλία σήμερα, που θα τον κάνω να σκούζει.!!!!!!!!!!

Και πράγματι, έφερε μεγάλη ''αναταραχή''στο  Λευκό   Οίκο, και επώδυνες ωδίνες στον  Κάρτερ.
Αυτός ήταν κατά της κατασκευής της βόμβας νετρονίου.
Ο Χαίηγκ μίλησε στο Ινστιτούτο και καυτηρίασε με βαρείς χαρακτηρισμούς τον  Πρόεδρό του.

Να σημειώσουμε εδώ ,ότι ο εκάστοτε  Πρόεδρος των  ΗΠΑ  είναι και  Αρχιστράτηγος των Ενόπλων δυνάμεων της Χώρας του.
Και όμως ο Χαίηγκ ,παρ' όλο που ήταν βαθμολογικά κατώτερος, ξεστόμισε τις πιο βαρειές φράσεις ενάντια στον  Κάρτερ.!!!!!!!!

Στην επιστροφή τον ρώτησα :
..''Μήπως'' ήταν καλλίτερα να πορευτούμε με τα συμβατικά  όπλα ;
Από τούτα έχουμε κάποια ελπίδα να γλυτώσουμε μερικά.  Απο΄τα νετρόνια και τα τέτοια θα καούμε όλοι.!!!!
Μου εξήγησε με φωνες, όπως πάντα, πως οι βόμβες αυτές είναι ένα είδος μπαμπούλα για τη  Σοβ. Ένωση, αλλά και τις μικρότερες  Χώρες, για να μη σηκώσουν κεφάλι.
Τελικά βέβαια επιβάλλονται αυτές οι βόμβες από τα καρτέλ.!!!!!!
Όχι μόνο των όπλων ,αλλά απ' όλα γενικά.!!!!!!
Θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.  Τις δύο - τρεις ώρες που κοιμούνται το εικοσιτετράωρο, θέλουν να κοιμούνται  χωρίς υπνωτικά χάποια.!!!

Παραιτήθηκε έτσι θεαματικά για να πάει πίσω στην  Αμερική σαν  Στρατηγός ,που δεν φοβάται τους πολιτικούς.
Γι αυτό ,όταν επέστρεψε στις  ΗΠΑ  το Σεπτέμβριο του 1979 ,ανέλαβε την αρχηγία της Κρατικής Τρομοκρατίας.
Αυτό σήμαινε , πως οι Αμερικανοί πατρονάρησαν ένα πελώριο κρατικό κίνημα τρομοκρατίας, κάνοντας εξαγωγή στο είδος στις άλλες  Χώρες και τα επιτελικά σχέδια ανατέθηκαν στον πρώην  Αρχιστράτηγο του ΝΑΤΟ  Χαίηγκ ο οποίος είχε περισσότερο πολιτικές και παραπολιτικές γνώσεις παρά στρατιωτικες.
Αλλά περί τρομοκρατίας θα μιλήσουμε σε άλλο βιβλίο.

Τότε  όταν ο Καραμανλής υπέγραψε την ένταξη της Ελλάδας στο  ΝΑΤΟ  ένοιωσε κάπως ασφαλής και έκανε το βήμα.
Έκανε το άνοιγμα προς τη Σοβιετική ένωση και υπέγραψε μέσω του Κ. Μητσοτάκη και συμφωνία,για την επισκευή βοηθητικών σκαφών του Σοβιετικού Στόλου στη Σύρο.
Πανικός στο ΝΑΤΟ....
Δυσφορία στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Δημιουργήσαμε τότε θέμα απο το ΝΑΤΟ ,στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Κατέβηκα ο ίδιος στα υπόγεια του Στρατηγείου ,όπου υπάρχουν εκατομμύρια φάκελλοι, φωτογραφίες, φιλμς, μαγνητοταινίες, προσωπικοί φάκελλοι πολιτικών και πολιτών, ανέσυρα παλιές φωτογραφίες, της δεκαετίας του '60, και τις προώθησα στο τμήμα ''Σύχρονης  Επαναφοράς''.
Ονομάζαμε έτσι το τμήμα αυτό χάριν αστειότητας.
Του είχαμε δώσει βαρύγδουπο κωδικό όνομα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν τμήμα αλλοίωσης φωτογραφικών ντοκουμέντων.
Δηλαδή, μια φωτογραφία που απεικόνιζε πλοία του Σοβιετικού  Στόλου στα παράλια της Κούβας μπορούσαν να μετατραπούν σε πλοία ή πλοιάρια βοηθητικά Σοβιετικά ,που έπλεαν ανοιχτά της  Σύρου.!!!!
Πλήρως εξοπλισμένα.

Παρέδωσα τις φωτογραφίες στον ίδιο το  Μπέρναρντ  Ρότζερς. ΄
Όπως ηταν φυσικό το πίστεψε και ανησύχησε πολύ.  Ειδοποίησε την Ουάσιγκτων. Η Ουάσιγκτων την Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και ο πρέσβυς εξέφρασε τη δυσφορία του.
Προετοίμασα το κλίμα της  24  Σεπτεμβρίου  1979, όπου θα γινόταν στο  Λαγονήσι η Σύνοδος της Συμβουλευτικής  Ομάδας του  ΝΑΤΟ.
Εκεί ''ρίχτηκαν'' οι φωτογραφίες μου και άλλα  ''Χαρτιά''  ''εμπιστευτικά'' που με είχε προμηθεύσει η DIA.
Με αυτά τα ''ντοκουμέντα''αιφνιδίασαν οι  Νατοϊκοί την Ελληνική Κυβέρνηση ,απο την οποία απαίτησαν να έχουν λόγο  (το ΝΑΤΟ ) σε τέτοιου είδους συμφωνίες..!!!!!!!!!!!!!!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

No comments:

Post a Comment