Thursday 16 June 2011

ΝΤΟΝΤΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ

                          ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

                           ΚΕΦΑΛΑΙΟ   Ε'

       Σελιδες  377-378-379-380

Η Ομάδα των Εξη ,τον Ιούλιο,είχε διασκορπιστεί στην Ελληνική επαρχία.  Ένας - ένας ή δύο - δύο, επισκέπτονταν όλες τις πόλεις της Ελλάδας, από τη  Θράκη μέχρι την Κρήτη.
Η σύνδεσμος παρέμεινε στην Αθήνα και δεν ήξερε με ποιούς ήρθαν σε επαφή ακριβώς. Από κάτι μισόλογα του Τζος  Κόστερ κατάλαβε, ότι είχαν πρόσβαση σε πολλά στρατόπεδα του Ελληνικού στρατού.
Στο διάστημα αυτό επισκέφτηκαν τις περισσότερες μονάδες του Στρατού μας. 
Είχαν αρχίσει από το Γενικό Επιτελείο  Στρατού στο Χολαργό, στη συνέχεια είχαν μπει και συνεργαστεί στο κτίριο της  ΚΥΠ με Έλληνες  Κυπίτες και κατέληξαν στη  Λάρισα, στη Στρατιά.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας φυσικά, δεν είχε καμμιά ιδέα για τις επισκέψεις αυτές . Μόνο ο  Ευάγγελος  Αβέρωφ γνώριζε.
Δεν ήξερε όμως ,για ποιό λόγο γίνονταν αυτές οι επισκέψεις.   Θα μάθαινε όμως.!!!!!!
Την Τρίτη  8  Ιουλίου  1981 , ο υποσταθμάρχης της  CIA  στην Αθήνα ,τηλεφώνησε στη σύνδεσμο  του  Κλάϊν ,σε ένα σπίτι μπουζουριέρα.
Κάποιος  Έλληνας ,πρώην υπαρχηγός της  Αστυνομίας ήθελε να τη συναντήσει.  Ίσως είχε κάτι που την ενδιέφερε........Είπε.!!!!!!!
Τον γνωρίζω;   Με  γνωρίζει;    Ρώτησε η σύνδεσμος.!!!!!!!!!!!!
Όχι γνωρίζει εμένα......Της είπε ο υποσταθμάρχης.!!!!!1
Αν δεν έχει τίποτα....Τον ξεφορτώνομαι πιο άνετα και .....Δικαιολογημένα.!!!!!!!!!!!!
Της έδωσε το τηλέφωνο του σπιτιού και του γραφείου του στην οδό  Μαυροματαίων:
Ήταν ασφαλιστής της INTERAMERICAN ,μετά την αποστρατεία του.
Μετά από μερικές ημέρες, τηλεφώνησε στον πρώην αστυνομικό και του έκλεισε ρσντεβού για τις  15  Ιουλίου ,ημέρα  Τετάρτη και ώρα  12  το μεσημέρι στην οδό  Ζαλόγγου, πίσω από την  Ακαδημίας, σε κάποιο γραφείο - μπουζουριέρα.
Τον άφησε να περιμένει περίπου  30  λεπτά, και αφού την ειδοποίησαν ότι όλα είναι  ''καθαρά'' πήγε στη συνάντηση.

----''Ντόντος'' συστήθηκε  ''Αγγελος  Ντόντος, πρώην υπαρχηγός της  Ελληνικής  Αστυνομίας, αποστρατευθείς με το βαθμό του Αρχηγού. !!!!!!!!
Χαίρω πάρα πολύ που σας γνωρίζω.!!!!!!!!!!

Χωρίς να του μιλήσει κάθησε απέναντί του.
Το προβλημά του ήταν ,ότι τον είχαν απολύσει από το Σώμα χωρίς να φταίει ,επειδή έπραξε το καθήκον του υπηρετώντας στη διάρκεια της δικτατορίας.
Πήρε προαγωγές στην εφταετία, αλλά έτσι και αλλοιώς αυτό θα γινόταν επειδή ήταν ικανός ,εθνικόφρων,
φιλοαμερικανός, φιλονατοϊκός ,και τίμιος.
Η σύνδεσμος τον ρώτησε τι ήθελε τώρα και σε τι μπορούσε η ίδια να τον εξυπηρετήσει,αφού έτσι και αλλοιώς ο ίδιος γνώριζε τον υποσταθμάρχη της  CIA  στην Αθήνα.

Αυτό που ήθελε ήταν, η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος και αυτός να γινόταν Αρχηγός της Ελληνικής  Αστυνομίας, την οποία θα εξυγείανε.!!!!!

Τον ρώτησε ,θέλοντας να παίξει μαζί του επειδή δεν τον πήρε στα σοβαρά ,ποιός θα αναλάμβανε την πολιτική ηγεσία αν συνέβαινε κάτι τέτοιο.
----Ο κ. Θεοτόκης ,ή ο κ. Γαρουφαλιάς, της απάντησε, αν και ο ίδιος προτιμούσε περισσότερο να αναλάβει  Πρωθυπουργός ο Γαρουφαλιάς. !!!!
Δικαιολόγησε τη αποψή του λέγοντας, ότι ο κ. Θεοτόκης μπορεί να είναι άριστος και έντιμος πολιτικός και αριστοκρατικής καταγωγής, αλλά ότι δεν είναι κατάλληλος στην παρούσα φάση.
Ενώ ο κ. Γαρουφαλιάς διαθέτει την απαραίτητη πυγμή και αποφασιστικότητα που απαιτείται, για να επιβληθείς στις ορδές του Καραμανλή και του Παπανδρέου.

Η σύνδεσμος ενημέρωσε τον υποσταθμάρχη, ο οποίος της είπε να συνεχίσει τη υπόθεση για να διαπιστώσουν πόσο έχει προχωρήσει ,ποιοί είναι αναμεμειγμένοι κ.λ.π. μη τυχόν και βρίσκεται και άλλο σχέδιο σε εξέλιξη κόντρα στο δικό τους.
Έτσι η σύνδεσμος έκλεισε ραντεβού να συναντηθεί με το Θεοτόκη ,σε ένα γραφείο στην  Κάνιγγος, στις  23  Ιουλίου ημέρα  Πέμπτη και ώρα  7  το βράδυ.
Εγγλέζος ο  Θεοτόκης στο ραντεβού του.  Μετά τις συστάσεις άρχισε η ''ενημέρωση''!!!!!

Αρχικά της τόνισε το γεγονός ,ότι είχε διαφωνήσει ανοιχτά υπέρ του βασιλέως με την τότε κυβέρνηση,στο πολιτειακό ζήτημα.
Ήταν ο μόνος όπως είπε ,που είχε το θάρρος να δηλώσει φανερά την προτίμησή του στο βασιλιά.
Ανάλυσε τα υπέρ του θρόνου και τα κατά της Κοινοβουλευτικής Προεδρευομένης  Δημοκρατίας.
Για όλα αυτά βέβαια, έφταιγε ο Καραμανλής.!!!!
Στο σημείο αυτό της αποκάλυψε ,πως πριν αναχωρήσει ο Καραμανλής για την Αθήνα ,τηλεφώνησε στο  Μαγαλειότατο και του είπε, οτι δεν θα κατέβει αν δεν πάει ο ίδιος και οτι ο βασιλιάς τον προέτρεψε να κατέβει εκείνος ,γιατί ο τόπος τον χρειαζόνταν και οτι ο ίδιος θα κατέβαινε μετά.........
Στη συνέχεια ο Θεοτόκης ζήτησε να έρθει σε επαφή με το  ΝΑΤΟ ,για να τους πείσει να προχωρήσουν σε κάποιο κίνημα απο έμπιστους αξιωματικούς, οι οποίοι θα έφερναν έντιμους πολιτικούς αλλά και το βασιλιά πίσω στο θρόνο.!!!!

Η σύνδεσμος είπε, οτι θα διαβιβάσει αρμοδίως αυτά που της είπε και κανόνισαν να συναντηθούν πάλι.
Στη νέα συνάντηση ήταν και ο  Ντόντος εκεί, ο οποίος σερβίριζε τους καφέδες και τους διέκοπτε συνεχώς και εκνευριστικά.
Την ώρα που έφευγε η σύνδεσμος, προθυμοποιήθηκε να τη συνοδεύσει δήθεν στο ασανσέρ και της ψιθύρισε οτι ο κ. Γαρουφαλιάς επιθυμούσε μία συνάντηση.
( Εδώ κρίνω σκόπιμο να πληροφορήσω τον αναγνώστη οτι η γυναίκα σύνδεσμος του Κλάϊν βρισκόταν στην Αθήνα και σαν παρατηρητής του  ΝΑΤΟ ).
Θα ήταν καλλύτερά της είπε να γνωρίσει και τους δύο άνδρες, για να έχει σαφή εικόνα και έτσι να μπορέσει να κάνει ,πιο εμπεριστατωμένη αναφορά στις  Βρυξέλλες.

Η σύνδεσμος του είπε να κανονίσει συνάντηση την Τετάρτη  29  του μηνός και ώρα  6  το απόγευμα, σε μέρος που θα όριζε ο Γαρουφαλιάς - όχι σε δικό της.
Στη συνέχεια ενημέρωσε την  Ομάδα των Έξη ,οι οποίοι κατάλαβαν οτι η υπόθεση στερείτο σοβαρότητας, αλλά μια και παρουσιάστηκε της είπαν να κρατήσει επαφή μαζί τους για αντιπερισπασμό.
Έτσι αν την παρακολουθούσαν οι Ελληνικές υπηρεσίες, το πολύ -πολύ να γελούσαν.
Παρ' όλα αυτά ενημέρωσαν Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, για να πάρουν και τη δική τους έγκριση.
Συνάντησε το Γαρουφαλιά σε κάποιο γραφείο που διατηρούσε στην οδό  Ομήρου.
Ο Ντόντος ήταν εκεί.    Στη μέση του τεράστιου  Χωλ που ήταν πλημμυρισμένο με βιβλία, την περίμενε ο Γαρουφαλιάς ο οποίος αφού τη χαιρέτησε εγκάρδια, την οδήγησε στο επίσης πλημμυρισμένο με βιβλία μικρό γραφείο του.
Ο Ντόντος τους σερβίρησε και εδώ τα καφεδάκια και τα αναψυκτικά τους και αποσύρθηκε.

Ο Γαρουφαλιάς της έλεγε, πως είχε συγγράψει τότε βιβλίο με θέμα το βασιλιά  Πύρο της  Ηπείρου και θα ήταν χαρά του να της το προσφέρει.
Επίσης είχε γράψει και ένα μικρό βιβλιαράκι για την υπόθεση  ΑΣΠΙΔΑ.!!
Της τα πρόσφερε και τα δύο και μετά μπήκε στο θέμα.
Άρχισε με την εμπλοκή του στην υπόθεση  ΑΣΠΙΔΑ  τις ευθύνες του Παπανδρέου καθώς και το που οδηγούσε τη  Χώρα ο Καραμανλής.
Αναφέρθηκε επίσης στην τελευταία εμφάνισή του στο μπαλκόνι της Πανεπιστημίου, όπου σταλμένοι νεαροί όπως είπε ,τον εξευτέλισαν σαν πολιτικό και σαν άνθρωπο ,πετώντας του γιαούρτια κ.λ.π.
Αυτός όμως στάθηκε όρθιος και αφού τελείωσε το λόγο του αποχώρησε ηρωϊκά.!!!!!

Ο Ντόντος της είπε αργότερα οτι περίμενε να έκανε κάποιος το λάθος να τον πυροβολήσει.  Αυτό θα το χρησιμοποιούσε ανάλογα.
Αν ζούσε φυσικά.!!  Ο Γαρουφαλιάς με λίγα λόγια ήθελε την εξουσία.!!!!
Την απαιτούσε.!!!!
Είχαν υποχρεώσεις σε αυτόν ,τόσο το  ΝΑΤΟ , όσο και οι Αμερικανοί.
Δεν παρέλειψε να της τονίσει ,πως ο βασιλιάς θα ερχόταν αργότερα, όταν η νέα κατάσταση παγιωνόταν και θα εδημιουργούντο οι κατάλληλες  προϋποθέσεις και το απαραίτητο κλίμα.
Αφού τελείωσαν ,υποσχέθηκαν να συναντηθούν το συντομώτερο ,για να του έλεγε τις απόψεις των Αμερικανών επί των θέσεών του.
Ο ίδιος πάντως ήταν έτοιμος , καθώς και η πλειοψηφία του Ελληνικού Στρατού και της  Ελληνικής κοινωνίας ,για ένα υγιές ............Πραξικόπημα.!!!!!

Την επομένη  30  Ιουνίου το πρωί ,ο Κλάϊν έκανε την πρώτη του επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο  Σεραφείμ,στο σπίτι του στο Ψυχικό.
Δεν του άρεσε καθόλου.      
Χωριάτης στη συμπεριφορά ,αγράμματος, με βλάχικη σκέψη, κουτοπόνηρη.!!!!
Μια περίεργη ησυχία επικρατούσε επίτηδες, για να έχεις το συναίσθημα πως βρίσκεσαι σε εκκλησία και να σέβεσαι το περιβάλλον.
Δεν τον εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και όταν σκούπισε ένα δάκρυ που κύλισε, όταν μίλησε για την  Κωσταντινούπολη και την  Αγία  Σοφία.
Κατάλαβε ότι το Σεραφείμ τον ενδιέφερε μόνο να γίνει  Αντιβασιλιάς.!!!!!!!
Σου λέει ,αφού έγινε ο  Χομεϊνί ,γιατί να μη γίνω και εγώ.!!!!!!!
Κατηγόρησε τον Καραμανλή ,τον Παπανδρέου και όλους τους πολιτικούς με τα πιο χυδαία λόγια, και ο Κλάϊν για να τον φορτίσει περισσότερο ,του έδειξε ένα δήθεν σήμα της  CIA  που ανέφερε κατηγορηματικά το ονομά του ,σαν αντιβασιλιά της  Ελλάδας και του είπε να μην το πεί σε κανέναν ,διότι είναι άκρως απόρρητο.

Ο παπάς το υποσχέθηκε, ατενίζοντας υποκριτικά προς τον ουρανό. 
Το σήμα το είχε φτιάξει ο σταθμάρχης της  CIA  στην Αθήνα. Το μόνο που διάβασε ο Σεραφείμ ήταν το όνομά του.
Το κείμενο δεν το κατάλαβε, επειδή ήταν γραμμένο στα  Αγγλικά. 

ΣΥΝΕΧΙΧΕΤΑΙ

No comments:

Post a Comment